1.035.008

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A bűvös sziget

Regény/Védőborítós példány

Szerző
Fordító

Kiadó: Stilus Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült Radics Vilmos könyvnyomtató műhelyében, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nyugatindiai postahajónk trópusian zöld öbölben horgonyzott. A pálmaszegélyezte parton nagy hegytömegek emelkedtek, fantasztikusan és titokzatosan. Közelebbi lejtőiket sötét dzsungel borította, de... Tovább

Előszó

Nyugatindiai postahajónk trópusian zöld öbölben horgonyzott. A pálmaszegélyezte parton nagy hegytömegek emelkedtek, fantasztikusan és titokzatosan. Közelebbi lejtőiket sötét dzsungel borította, de a dzsungelen túl kékesfekete csupasz hegyláncok tornyosodtak az ég felé.
A víz szélén, napfényben úszva terpedt el Cap Haitien városa. Hajónk olyan közel horgonyzott, hogy a fényes, világos alkonyatban könnyűszerrel ki lehetett venni a határköveket.
Emitt, modern épületek közé keveredve a tizenhatodik századi francia gyarmatosok omladozó házai álltak, lakóik valamikor rabszolgákat szállítottak Afrikából és Haitit a Nyugati Félteke leggazdagabb gyarmatává tették.
Odébb a kikövezett díszkert vízi frontja, ahol egykor a feketék kardélre hányták a fehéreket.
Amott pedig romokban a palota, amelyet Pauline Bonaparte számára építettek, amikor Napoleon a sógorát küldte ide, hogy megvívjon a rabszolgákkal, akik szabadságot verekedtek ki maguknak.
A Fok fölött egy dombon ott ásít sötéten az irdatlan erőd, amelyet a maga-koronázta fekete király, Christophe emelt, miután annak a fehér hadseregnek minden katonája meghalt vagy visszavitorlázott Franciaországba.
És most, a ma uralkodó kormány székhelye fölött ott lebeg a vörös-kék zászló, amely úgy keletkezett, hogy a francia trikolórból kitépték a fehéret. Így lebeg már több mint száz esztendeje, a fekete szabadság szimbólumaként.
Mindez áttekinthető volt, mint egy panoráma, mikor ott horgonyoztunk az alkonyatban, de amint az éjszaka leszállt, a kép bizonytalanságba hervadt, majd eltűnt szemünk elől.
Csak a dzsungeles hegyek maradtak meg, sötéten, titokzatosan; és a messze lejtőkről a vizen át felhangzott a voodoo dobok álhatatos dobolása. Vissza

Fülszöveg

A bűvös sziget, ahová a híres amerikai író elvezet bennünket, Haiti szigete. Mosolygó tengerpárton, pálmafák alatt és óriási hegyek vadonjaiban terül el a négerek furcsa köztársasága. A szigeten teljes sértetlenségben él még a kísérteties és titokzatos Voodoo, a keresztény vallás és az őserdei babonák páratlanul érdekes keveréke. Halottidézés, boszorkánymesterség, emberevés, fekete mágia és ugyanakkor meghatóan egyszerű, bensőséges és meleg, igazi áhítatosság egymás mellett. Seabrook éveket töltött olyan vidékeken, amelyeket előtte fehér ember még nem írt le, könyve bizonyos fokig a felfedezés varázsával hat. De elsősorban mégis művészi alkotás: hátborzongató és mulatságos, megindító és gúnyos, amint sorra felcsillantja előttünk a trópikus kaleidoszkóp ezer színét.

W. B. Seabrook

W. B. Seabrook műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: W. B. Seabrook könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv