A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Wass Albert titkai (dedikált példány)

Válogatott levelek öt asszonyhoz

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Szabad Tér
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 235 oldal
Sorozatcím: A gróf emigrált, az író otthon maradt
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-87061-4-7
Megjegyzés: Takaró Mihály szerkesztő által dedikált példány. Néhány fekete-fehér fotóval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Különös könyvet tart kezében az olvasó. Wass Albert, a nagy magyar író életének némely titkáról szól ez a mű, amelyet levelei hitelesítenek.
Műveiben szinte sosem jelennek meg magánéletének... Tovább

Előszó

Különös könyvet tart kezében az olvasó. Wass Albert, a nagy magyar író életének némely titkáról szól ez a mű, amelyet levelei hitelesítenek.
Műveiben szinte sosem jelennek meg magánéletének összetett, érzékeny érzelmi világának fordulatai, súlyos történései, mégis a most közreadott levelekből egyértelműen kiderül, hogy közéleti vagy politikai életútja mellett „intimvilága" legalább olyan fordulatos és drámai, mint a kor, amelyben élt.
E levelekből kirajzolódik egy életrajz, benne az író életútjának legfontosabb eseményeivel, ám azokat most teljesen más megvilágításban láthatjuk. Érdekesek és izgalmasak, gyakran az eddigi ismereteinkre is rácáfolnak azok a megjegyzések, amelyeket „csak úgy mellékesen" saját műveivel kapcsolatban közöl.
Háromszor nősült, ám életének legmélyebb, legtartósabb kapcsolatai nem csupán feleségeihez fűződtek. Érzékeny lelki alkata, titokzatosságokat is rejtő írói világa életének kilenc évtizede alatt gyakran hozott számára beteljesületlen, vagy eleve plátói kapcsolatokat is. Leveleiből tudjuk, hogy volt, akinek a hűséges, volt, akinek a hűtlen társ szerepe jutott. Volt, aki kitartásával, agresszivitásba hajló erős egyéniségével uralta őt, és akadt olyan is, aki múzsaként szolgálta, közel hat évtizeden át!
E könyvben öt asszonyhoz fűződő kapcsolatát, érzelmeit követhetjük nyomon, a nekik írt, vagy a tőlük kapott leveleken keresztül. Kenese Erzsébet, Siemers Eva, Éltető Marianne, Szeleczky Zita mellett Elizabeth McClainhez írt naplószerű vallomásait olvashatjuk.
Igen keveset tudunk Wass Albert magyarországi magánkapcsolatairól. Ezért is értékesek azok a levelek, amelyek egy eddig nem ismert szálat fonnak az író életrajzába. Budapesten kerültek elő Kenese Erzsébethez, a II. világháború előtti és alatti korszak ismert írónőjéhez küldött sorai. Vissza

Tartalom

Útmutató a levelek olvasásához 5
Kedves Erzsébet!
Kenese (Koller) Erzsébet 9
Kedves Evácskám!
Siemers Éva 53
Édes Cikécske!
Éltető Marianne (Cike, Buba) 113
Kedves Zitácska!
Szeleczky Zita 207
Levelemet vigyék a szelek, a csillagok és a napsugarak...
Elizabeth McClain 229

Wass Albert

Wass Albert műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Wass Albert könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv