A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Rádió Technika 1942. november

Műszaki folyóirat - VII. évfolyam 11. szám

Szerkesztő

Kiadó: Hungária Nyomda Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 22 oldal
Sorozatcím: Rádió Technika
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, képekkel illusztrálva. Nyomtatta Hungária R. T., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"A rádió világpiacán éppen úgg végigvonulnak divathullámok, mint például a női ruhákkal kapcsolatos iparokban. Amerikában már a rádiózás kezdete óta láthattunk igen kisméretű... Tovább

Előszó

Részlet:
"A rádió világpiacán éppen úgg végigvonulnak divathullámok, mint például a női ruhákkal kapcsolatos iparokban. Amerikában már a rádiózás kezdete óta láthattunk igen kisméretű készülékeket, melyek arra voltak jók, hogy bárhová könnyűszerrel el lehetett vinni, mert könnyűek voltak és nem nagyobbak mint egy kitömött női kézitáska. Bármilyen áramra be lehetett a készülékeket kapcsolni, és igen rövid pótantennával is működtek. A divatot gyakorlati kívánalmak váltották ki. A nagy zeneszekrényt, vagy a 30 kilós luxus rádiókészüléket nem lehet kivinni a konyhába, vagy a lakás más részeibe, ahol éppen tartózkodunk. Szükséges volt tehát egy ilyen kis kézirádió. Érdekes, hogy az európai gyárak ezt a szükségletet csak tavaly ismerték fel. Az elmúlt évadban Németországban az összes készülékgyárak kihoztak az amerikaiakhoz hasonló, de az európai igényeknek megfelelő törpeszuper (Zwergszuper) készülékeket. A magyar gyárak az idén követték csak a jó példát. Természetes, hogy az amatőreink js szeretnének maguknak hasonló megoldású törpeszuper készüléket építeni, amit a hozzánk beérkezett tavalyi és még inkább idei érdeklődések mutatnak. Lapunk feladata, hogy minden körülmények között eleget tegyen amatőreink kívánságainak..."
Vissza

Tartalom

Törpeszuper
Az elektromos kapcsolatokról
Számoljunk
Bravurkapcsolások
Mit lát a honvéd rádiószemmel Oroszországban?
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv