kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 304 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9185-69-8 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: É-359/I-II. Az első kötet 1998-ban jelent meg. |
| I. kötet | |
| Előszó | 3 |
| A sütőipar története, fejlődése, jövője | 5 |
| A sütőipar termékei, jellemzése | 8 |
| Kenyerek osztályozása, jellemzése | 8 |
| Péksütemények osztályozása, jellemzése | 10 |
| A termékek táplálkozás-élettani jelentősége | 11 |
| A sütőipar nyersanyagai, technológiai szerepük | 15 |
| A sütőipar alapanyagai | 15 |
| Étkezési gabonák: | 15 |
| A gabona feldolgozása | 17 |
| Lisztfajták, liszttípusok | 19 |
| A liszt kémiai összetétele | 23 |
| A liszt mikroflórája | 26 |
| A liszt enzimjei | 27 |
| A liszt minőségi követelményei | 29 |
| Liszt minőség-ellenőrző vizsgálatok | 33 |
| A liszt technológiai szempontból fontos tulajdonságai | 35 |
| A liszthibák, lisztromlás oka, feldolgozhatóságuk | 43 |
| A liszt tárolása | 47 |
| A lisztek átvétele - kifogásolása | 48 |
| Víz | 51 |
| A sütőipar segédanyagai | 52 |
| Élesztő | 52 |
| Só | 54 |
| A sütőipar nélkülözhető segédanyagai | 56 |
| Feltárt keményítőjű adalék anyagok: | 57 |
| Enzimkészítmények: | 57 |
| Lisztjavító szerek: | 58 |
| Nyúlódás- és penészesedést gátló szerek: | 58 |
| A termék öregedését késleltető szerek (emulgáló hatású): | 59 |
| Kovászt helyettesítő anyagok: | 59 |
| Kombinált hatású sütőszerek: | 60 |
| A sütőipar járulékos anyagai | 61 |
| Dúsító anyagok: | 62 |
| Zsiradékok | 62 |
| Cukor | 63 |
| Tej és tejpor: | 64 |
| Tojás-tojáspor | 64 |
| Ízesítő anyagok | 65 |
| Töltelékanyagok | 66 |
| A nyersanyagok előkészítése | 68 |
| Tésztakészítés | 70 |
| Közvetett tésztakészítési eljárások | 70 |
| Kovász | 71 |
| A kovász technológiai mutatói | 71 |
| A kovászérés során lejátszódó folyamatok | 73 |
| Közvetlen tésztakészítési eljárások | 75 |
| A tészta technológiai mutatói: | 76 |
| Ritkábban alkalmazott tésztakészítési eljárások | 78 |
| A tésztakialakulás folyamatai | 80 |
| Tésztaérés folyamatai | 82 |
| A tésztafeldolgozás | 86 |
| A tésztafeldolgozás műveletei: | 86 |
| A tésztafeldolgozás technikai megoldásai | 88 |
| Kelesztés | 91 |
| A kelesztés feltételei | 91 |
| A kelesztés technikai megoldásai: | 93 |
| A sütés | 94 |
| A hőmennyiségnek a megoszlása: | 94 |
| A sütés feltételei: | 95 |
| Sülési folyamatok, sütési eljárások | 96 |
| Kemencetípusok | 99 |
| A késztermék kezelése | 99 |
| A hűlés folyamatai | 99 |
| A sütőipari termékek tárolása: | 100 |
| Csomagolás: | 101 |
| Szállítás: | 101 |
| Sütőipari termékek öregedése | 101 |
| A kenyerek osztályozása, anyagnormája | 103 |
| Kenyérfélék anyagnormája | 103 |
| Kenyérfélék gyártástechnológiája | 107 |
| Búzakenyerek gyártástechnológiája | 108 |
| Rozskenyerek gyártástechnológiája | 111 |
| Rozsos kenyerek | 113 |
| Kenyérfélék ismertetése | 114 |
| Fehérkenyér (búzakenyér) | 114 |
| Félbarna kenyér | 117 |
| Büfé-kenyér: | 117 |
| Burgonyás kenyér: | 118 |
| Kukoricapelyhes kenyér | 119 |
| Alföldi kenyér | 119 |
| Soroksári kenyér (rozskenyér) | 120 |
| Fűszeres rozscipó | 120 |
| A kenyér minőségi követelményei | 121 |
| A minőség ellenőrzése, vizsgálata | 123 |
| Kenyérbetegségek, kenyérhibák | 124 |
| Függelék | 127 |
| Táblázatok jegyzéke | 141 |
| Ábrák jegyzéke: | 141 |
| II. kötet | |
| Bevezetés | 3 |
| Sütőipari fehértermékek (péksütemények) jellemzése, csoportosításai | 4 |
| A péksütemények csoportjai | 4 |
| A sütőipari fehértermékek általános jellemzői | 6 |
| A fehértermékek nyersanyag összetétele | 6 |
| A sütőipari fehértermékek tömege | 8 |
| A sütőipari fehértermékek feldolgozási módja | 8 |
| A sütőipari fehértermékek kelesztési módja | 9 |
| A fehértermékek sütési módja | 9 |
| A fehértermékek anyagfelhasználási csoportnormái | 9 |
| Fehértermékek anyagfelhasználási normái | 10 |
| Számítási feladatok | 13 |
| Vizes tésztából készült termékek | 16 |
| Vizes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 19 |
| Főtt perec gyártástechnológiája | 22 |
| Számítási feladatok | 23 |
| Tejes tésztából készült péksütemények | 26 |
| Tejes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 29 |
| Tejes zsemle gyártástechnológiája | 34 |
| Számítási feladatok | 35 |
| Dúsított tésztából készült péksütemények | 37 |
| Dúsított tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 42 |
| Vajas kifli gyártástechnológiája | 44 |
| Paprikás kifli gyártástechnológiája | 45 |
| Számítási feladatok | 46 |
| Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk | 48 |
| Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 52 |
| Bukta gyártástechnológiája | 58 |
| Kevert kuglóf gyártástechnológiája | 61 |
| Számítási feladatok | 62 |
| Omlós tésztából készült finom pékáruk | 63 |
| Omlós tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 66 |
| Tepertős pogácsa gyártástechnológiája | 68 |
| Piteféleségek gyártástechnológiája | 69 |
| Számítási feladatok | 70 |
| Leveles tésztából készült finom pékáruk | 71 |
| Leveles tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 76 |
| Pacsni (lapos vajas, pasztárna) gyártástechnológiáj | 79 |
| Rongyos kifli gyártástechnológiája | 80 |
| Számítási feladatok | 81 |
| Gyorsfagyasztott sütőipari kényelmi termékek | 83 |
| Hűtés, fagyasztás technológiai alapjai | 86 |
| Kelesztés megszakítás - kelesztés késleltetés | 87 |
| Sületlen termék gyorsfagyasztása | 89 |
| Késztermék fagyasztásának technológiája | 90 |
| Tartós sütőipari termékek | 93 |
| Tartós kenyérfélék | 95 |
| Tartós kenyérfélék gyártástechnológiája | 97 |
| Sajtos perec, sajtos kavics, sajtos rúd, ropifélék | 98 |
| Kétszersültek | 100 |
| Morzsafélék | 103 |
| Zsemlemorzsa | 103 |
| Diétát kiegészítő sütőipari termékek | 104 |
| Rostban gazdag termékek | 107 |
| Graham-kenyér | 107 |
| Búzakorpás vekni | 109 |
| Búzakorpás zsemle | 110 |
| Búzakorpás kifli | 112 |
| Magvas kenyér | 114 |
| Magvas vekni | 115 |
| Kornspitz rúd | 117 |
| Szénhidrátszegény termékek | 118 |
| Levegő kenyér | 120 |
| Gliadinmentes (gluténmentes) termékek | 121 |
| Gliadinmentes kenyér | 122 |
| Nátriumszegény termékek | 124 |
| Fehérjeszegény termékek | 125 |
| Sütőipari fehértermékek minősítése | 128 |
| Az érzékszervi bírálat végrehajtása és az eredmények értékelése | 141 |
| A sütőipari díszmunka alapjai | 143 |
| A termelési folyamat megszervezése | 151 |
| Technológiai berendezések kapacitása | 153 |
| Tésztakészítő berendezések kapacitása | 155 |
| Termelési folyamat ütemezése | 156 |
| Számítási feladatok | 160 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.