1.034.939

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütőipari technológia II.

A középfokú agrárszakképzés tankönyve/A sütő-cukrász technikus szakképzés tankönyve

Szerző
Lektor

Kiadó: FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 198 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-9137-21-9
Megjegyzés: Tankönyvi szám: É-358/II. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Sütőipari technológia I. tankönyve keretében megismerkedtünk a sütőipar történetével, fejlődésével, felvázoltuk a szakágazat előtt álló feladatokat. Megismerkedtünk a sütőipar nyersanyagaival, a... Tovább

Előszó

A Sütőipari technológia I. tankönyve keretében megismerkedtünk a sütőipar történetével, fejlődésével, felvázoltuk a szakágazat előtt álló feladatokat. Megismerkedtünk a sütőipar nyersanyagaival, a gyártástechnológia egymást követő szakaszaival, a kenyérfélék gyártástechnológiájával, minőségi követelményeivel.
A fentiek részben alapozó ismereteket nyújtottak a további tanulmányokhoz, másrészt konkrét termék gyártási és minősítési tudnivalókat adtak közre.
A nyersanyagok és azok technológiai hatásainak ismerete elengedhetetlenül szükséges a sütőipari termékek gyártási folyamatainak megértéséhez. A technológiai alapismeretek nélkülözhetetlenek a sütőipari termékfajták és -féleségek előállítása során, mivel általánosak, minden termék gyártásának alapfolyamatait jelentik.
A Sütőipari technológia II. kötetének keretében megismerkedünk a sütőipari fehértermékek széles választékával, gyártástechnológiájukkal. Foglalkozunk a gyorsfagyasztás alapjaival, az alkalmazás lehetőségeivel. Tárgyaljuk a sütőipari fehértermékek minősítési rendszerét, követelményeit. Ismertetjük a díszmunka készítés alapjait. Foglalkozunk a termelési folyamat szervezéseinek fontosabb kérdéseivel. A tankönyv megírásánál figyelembe vettük az Élelmiszerkönyv módosításait. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
Sütőipari fehértermékek (péksütemények) jellemzése, csoportosításai4
A péksütemények csoportjai4
A sütőipari fehértermékek általános jellemzői6
A fehértermékek nyersanyag összetétele7
A sütőipari fehértermékek tömege8
A sütőipari fehértermékek feldolgozási módja8
A sütőipari fehértermékek kelesztési módja9
A fehértermékek sütési módja9
A fehértermékek anyagfelhasználási csoportnormái10
Fehértermékek anyagfelhasználási normái12
Számítási feladatok13
Vizes tésztából készült termékek16
Vizes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája20
Főtt perec gyártástechnológiája23
Számítási feladatok24
Tejes tésztából készült péksütemények28
Tejes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája33
Tejes zsemle gyártástechnológiája36
Császárzsemle gyártástechnológiája37
Sós kalács gyártástechnológiája38
Kerek és fonott kis mákos gyártástechnológiája38
Szegedi vágott gyártástechnológiája38
Számítási feladatok39
Dúsított tésztából készült péksütemények41
Dúsított tésztából készült termékek gyártástechnológiája46
Vajas kifli gyártástechnológiája48
Vajas karika gyártástechnológiája49
Sósrúd gyártástechnológiája49
Paprikás kifli gyártástechnológiája49
Uzsonnarúd gyártástechnológiája50
Mindszenti kalács gyártástechnológiája51
Számítási feladatok51
Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk53
Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája61
Molnárka és vajas cipócska gyártástechnológiája64
Orosházi banán gyártástechnológiája64
Puffancs gyártástechnológiája64
Finom fonott kalács gyártástechnológiája65
Foszlós kalács gyártástechnológiája66
Kakaós foszlós kalács gyártástechnikája66
Bukta gyártástechnológiája66
Ökörszem gyártástechnológiája69
Kelt tekercsek gyártástechnológiája70
Kevert kuglóf gyártástechnológiája70
Számítási feladatok72
Omlós tésztából készült finom pékáruk73
Omlós tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája75
Tepertős pogácsa gyártástechnológiája78
Pozsonyi kiflik gyártástechnológiája79
Diós, mákos tekercsek gyártástechnológiája79
Piteféleségek gyártástechnológiája80
Számítási feladatok81
Leveles tésztából készült finom pékáruk82
Leveles tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája85
Pacsni (lapos vajas, pasztrána) gyártástechnológiája88
Rongyos kifli gyártástechnológiája89
Leveles pogácsa gyártástechnológiája90
Sajtos rúd gyártástechnológiája90
Csigafélék gyártástechnológiája90
Túrós táska gyártástechnológiája91
Búrkifli gyártástechnológiája91
Lekváros táska gyártástechnológiája92
Tiroli rétesek gyártástechnológiája94
Számítási feladatok94
Gyorsfagyasztott sütőipari termékek97
Hűtés, fagyasztás technológiai alapjai99
Kelesztés megszakítás - kelesztés késleltetés100
Sületlen termék gyorsfagyasztása103
Késztermék fagyasztásának technológiája103
Tartós sütőipari termékek107
Tartós kenyérfélék108
Tartós kenyérfélék gyártástechnológiája110
Sajtos perec, sajtos kavics, sajtos rúd, ropifélék110
Kétszersültek113
Morzsafélék116
Zsemlemorzsa116
Egyéb, a sütőipar által is gyártott termékek118
Tartós édesipari lisztes készítmények118
Háztartási keksz gyártástechnológiája118
Kréker119
Teasütemények gyártása120
Linzer teasütemények gyártástechnológiája120
Mézes és mézes jellegű készítmények gyártástechnológiája121
Ostya gyártása123
Töltött ostyarúd gyártása125
Egyedi eljárással készült sütőipari termékek126
Sült perec (sós)126
Rábaközi perec127
Lángos gyártása128
Lángosok gyártása olajos sütéssel130
Fánk gyártása131
Pizza alaptészta gyártása133
Hamburgerzsemle gyártása134
Hajtogatott meggyes rétes135
Kürtőskalács készítése135
Extrudált termékek gyártása137
Extrudált kukorica137
Lúgozott sütőipari termékek138
Lúgozott péksütemények gyártástechnológiája139
Diétát kiegészítő sütőipari termékek141
Rostban gazdag termékek143
Graham-kenyér144
Búzakorpás vekni145
Búzakorpás zsemle147
Búzakorpás kifli148
Rozsos-korpás kenyér148
Magvas kenyér150
Magvas vekni152
Kornspitz rúd153
Szénhidrátszegény termékek154
Levegő kenyér156
Gliadinmentes (gluténmentes) termékek157
Gliadinmentes kenyér158
Nátriumszegény termékek160
Fehérjeszegény termékek161
Sütőipari fehértermékek minősítése164
Az érzékszervi bírálat végrehajtása és az eredmények értékelése177
A sütőipari díszmunka alapjai179
A termelési folyamat megszervezése187
Technológiai berendezések kapacitása188
Sütésigényességi egyenértékszám190
Tésztakészítő berendezések kapacitása191
Termelési folyamat ütemezése192
Számítási feladatok197

Werli József

Werli József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Werli József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv