1.029.839

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Receptkönyv a koleszterinszint csökkentésére

Ínyencfalatok vegetáriánusoknak. Orvosi tanácsok, finom receptek, főzési ötletek

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Gemini Budapest Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN: 963-8168-06-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A szerzők ajánlása6
Orvosi tanácsok7
A helytelen táplálkozásnak ára van14
A bőség átka 14
Jólét és táplálkozási szokások14
Egészségre ártalmasakat eszünk14
Bőségből hiány 14
Hosszú élet - romló életminőség14
A legfontosabb: az egészséget akarni is kell!14
Így táplákozunk helyesen15
Energiát szolgáltató tápanyagok15
Energiaszükségletünk15
Fogyjunk - de hogyan?15
Milyen és mekkora a tápanyagszükségletünk?16
Vezető helyen a szénhidrátok16
Zsírok: mennyiség helyett minőség16
Fehérje nélkül nincs élet17
Vitaminok18
Ásványi anyagok és nyomelemek 18
Víz19
Étkezzünk háromóránként19
Alapozzuk meg egészségünket!19
Zsíranyagcsere-zavar esetén másként táplálkozzunk?20
A cél: csökkenteni az LDL-t, emelni a HDL-t 20
Mit érhetünk el a helyes táplálkozással?20
A HDL-koleszterin emelése20
A magas trigliceridérték csökkentése 20
A túlsúly leadása20
Ami még segíthet21
Legyünk türelemmel!21
Egyéb kísérő megbetegedések21
Jó tanácsok bevásárláshoz és főzéshez22
Mire figyeljünk a vásárlásnál? 22
Az élelmiszerek kímélő tárolása, elkészítése23
Zsírszegény főzéssel megőrizhetők a tápanyagok24
Saját levében24
Párolás gőzben24
Párolás kuktában 24
Párolás24
A sokoldalú alufólia26
Sütőfólia26
Római tál 26
Sütőpapír26
Csak hasznára lehet28
A legfrissebb zöldség28
Mire ügyeljünk?28
A csíra felhasználása28
A csíráztatás kellékei28
Egyszerű ecetes öntet29
Távol-keleti salátaöntet29
Pikáns joghurtos öntet29
Tofus salátaöntet29
És most a receptekről30
Magvas reggelik32
Friss müzli 34
Búzamüzli banánnal 35
Rozsmüzli tormával és zsázsával35
Vegyes müzli 36
Búzapehelymüzli bogyókkal 36
Hajdinakása meggybefőttel37
Zabkása almás banánpürével37
Zsázsamüzli lucernarüggyel38
Szójacsíramüzli szezámmaggal38
Ropogós müzli39
Müzli aszalt gyümölccsel 39
Avokádókrém márványsajttal40
Pikáns avokádókrém40
Banános joghurtkrém41
Banános búzacsírakrém41
Egyszerű padlizsánkrém42
Padlizsánkrém szezámpürével42
Diós zabpehelykrém43
Csokis zabpehelykrém43
Szójakrém napraforgómaggal44
Szójakrém földimogyoró-pürével44
Gyümölcsös tofukrém45
Tavaszi tofukrém45
Vegetáriánus főételek és gabonaköretek46
Zöldborsós egytálétel árpagyönggyel és pirított hagymával48
Lencsés egytálétel49
Lencsetál barna rizzsel 49
Csőben sült babegytál50
Zöldsége rizs serpenyőben51
Zöldséges rizottó 51
Burgonya karfiollal 52
Burgonya zöldborsóval 52
Burgonyaszeletek hagymaágyon53
Burgonyalángos zabkorpával 53
Töltött gomba hagymás rizzsel54
Káposztás köleskrokett fűszeres tofumártással 55
Tönkölykrokett uborkával és földimogyoró-mártással55
Rakott padlizsán56
Cukkini diós árpagyöngytöltelékkel56
Serpenyős paraj laskagombával57
Serpenyős zöldség kókuszreszelékkel 58
Provence-i zöldség barna spagettivel 58
Brokkolirózsa-püré spagettivel58
Japán zöldség tofukockával60
Töltött kínai kel tofuval60
Paradicsom szójatöltelékkel61
Rakott padlizsán burgonyával és szójával 62
Gyökérfélék szójakockával62
Szójakrokett fűszeres túrómártással63
Gabonamagvak főzése 64
Köles alaprecept 65
Hajdina alaprecept65
Barna rizs alaprecept66
Barna rizs ízesen 67
Sült bab68
Lencse alaprecept 68
Burgonya fóliában69
Héjában főtt burgonya69
Finom halételek70
Lepényhalfilé zöldséges ágyon72
Lazac aprórákkal, sáfrányos rizzsel73
Roston sült lazac zsályával73
Fűszeres tőkehal74
Tőkehal póréhagymával 74
Nyelvhal sárgarépás metélőzeller-körettel75
Menyhal parajágyon76
Vörössügér édesköménykörettel 77
Tengeri lazac cikóriával77
Tengeri halak banánnal 78
Vörössügér mustáros hagymakörettel78
Fóliás pisztráng banános paradicsomsalátával79
Húsételek - zsírszegényen elkészítve80
Aszalt szilvás pulkanyárs fahéjmártással82
Fóliás pulykaragu83
Pulykaszelet sárgarépás mangoldsalátával83
Spanyolos csirke zöldpaprikával 84
Ananászos csirke római tálban84
Csirkemellfilé currys banánnal 85
Kínai zöldség csirkehússal86
Chili con carne87
Vegyes zöldség marhafartővel87
Kisétkezésekre88
Nyelvhal fehérborsos aszpikban90
Lazacszeletek turbolyás-ecetes öntettel91
Makrélapástétom 91
Brokkolis póréhagyma-saláta gombával92
Meleg parajsaláta sonkával és fenyőmaggal93
Almás zöldségsaláta füstölt csirkemellel93
Avokádószeletek zöldpaprikában94
Tavaszi saláta csírával és hónapos retekkel95
Zöldséges golyó95
Indiai currysaláta96
Ínyencsaláta gombával és ananásszal96
Paradicsom zabkorpatöltelékkel97
Rozskenyérfalatok paprikakrémmel98
Pumpernickel-dominó 98
Tallérok barna kenyérből 98
Túró kapribogyóval és olajbogyóval99
Frankföldi hagymás türó99
Svájci sajtgolyók99
Csicseriborsókrém szezámpürével100
Fűszeres csicseriborsókrém100
Paprikás hagymakrém101
Gombakrém101
Desszertek és sütemények102
Almakása málnapürével 104
Szilvakása vaníliás tejszínnel104
Banános tofukrém105
Kivi ananászkrémmel 105
Fügés csicseriborsó-csemege106
Zabpehelypuszedli aszalt gyümölccsel107
Datolyakanapé gesztenyepürével 107
Amás tortácskák dióval108
Kókuszos banántortácskák108
Mandulás ananásztorta109
Mintaétrendek 1000, ill. 2000 kilokalóriával110
Tápanyagtáblázatok112
Állati eredetű élelmiszerek zsír és koleszterintartalma112
Növényi olajok és zsírok zsírtartalma és zsírsavösszetétele114
Halak omeg-3 zsírtartalma114
Növényi eredetű élelmiszerek rostanyagtartalma115
Az ételfajták és szakkifejezések betűrendben116
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv