| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 143 oldal |
| Sorozatcím: | Mezőgazdasági Kiskönyvtár-Kincses Könyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 49 fekete-fehér ábrával. |
| Bevezetés | 3 |
| A baromfi külleme | 7 |
| A háziszárnyasok testtájai és külleme | 7 |
| A bőr és a tollazat | 9 |
| A tojástermelésre utaló küllemi jelek | 12 |
| A baromfi ivarának és korának megállapítása | 13 |
| A baromfi tenyésztése | 17 |
| Alapfogalmak | 17 |
| Tenyésztési módszerek | 18 |
| A tisztatenyésztés | 18 |
| A keresztezés | 20 |
| A tenyészkiválasztási eljárások | 22 |
| Tömegkiválasztás és egyedi kiválasztás | 23 |
| Ivadékvizsgálat és családkiválasztás | 23 |
| A tenyészállatok kiválasztása | 24 |
| Az életerő | 25 |
| A termékenység és a kelési képesség | 25 |
| A növekedési erély és a tollasodás | 27 |
| A hústermelő-képesség | 28 |
| A tojástermelő-képesség | 29 |
| A tojásképződés | 29 |
| A tojás összetétele és minősége | 30 |
| A tojástermelést befolyásoló tényezők | 32 |
| Az ivarérettség | 32 |
| A ciklushosszúság | 33 |
| A termelés folyamatossága | 33 |
| A kotlás | 33 |
| A tojástermelés csapófészkes ellenőrzése | 34 |
| A baromfi törzskönyvezése | 37 |
| A tyúk tenyésztése | 40 |
| A tyúkfajták ismertetése | 40 |
| A magyar tyúk | 40 |
| A hazánkban tenyésztett külföldi tyúkfajták | 44 |
| A keltetés | 47 |
| A tenyésztojások kiválasztása, gyűjtése és raktározása | 48 |
| A természetes keltetés | 50 |
| A mesterséges keltetés | 51 |
| A csibenevelés | 57 |
| A természetes felnevelés | 60 |
| A mesterséges csibenevelés | 60 |
| A növendékcsibék nevelése | 74 |
| A tyúkok tartása | 76 |
| Egyéb tyúkfélék tenyésztése | 88 |
| A gyöngytyúk tenyésztése | 88 |
| Pulykatenyésztés | 91 |
| Pulykafajták | 91 |
| A pulyka tenyésztése | 92 |
| A víziszárnyasok tenyésztése | 96 |
| Lúdtenyésztés | 96 |
| Lúdfajták | 96 |
| A lúd tenyésztése | 97 |
| Kacsatenyésztés | 102 |
| Kacsafajták | 102 |
| A kacsa tenyésztése | 103 |
| A baromfi takarmányozása | 109 |
| A takarmányok összetétele | 110 |
| Fehérje | 111 |
| Zsírok és szénhidrátok | 112 |
| Ásványi anyagok | 112 |
| Vitaminok | 113 |
| Antibiotikumok | 114 |
| A baromfi takarmányai | 115 |
| Magvak | 115 |
| Ipari melléktermékek | 117 |
| Zöld-és vizenyős takarmányok | 120 |
| Takarmánykiegészítő anyagok | 120 |
| Az ivóvíz | 122 |
| A takarmányok előkészítése | 122 |
| Az etetés módja | 123 |
| A takarmányozás gyakorlati végrehajtása | 124 |
| A tyúkok takarmányozása | 124 |
| A gyöngytyúk takarmányozása | 128 |
| A pulyka takarmányozása | 130 |
| A ludak takarmányozása | 133 |
| A kacsa takarmányozása | 136 |
| Mezőgazdasági társulások és termelői szakcsoportok szerepe a baromfitenyésztés fejlesztésében | 139 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.