1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az idők jelei 1928/1-4.

Utmutató a vallásos élet előmozdításához/Időszaki folyóirat - III. évfolyam 1-4. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Vallásos Iratok Nemzetközi Kiadóhivatala
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Az idők jelei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelenik negyedévenként. Teljes évfolyam. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Nyomtatta a Vallásos Iratok Nemzetközi Kiadóhivatala, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet az 1. számból:

Népszövetségtől az örökkévaló béke országáig.


Az emberiség minden korban bizonyságot tett a tartós békesség utáni vágyáról. A béke gondolatának megvalósítására... Tovább

Előszó

Részlet az 1. számból:

Népszövetségtől az örökkévaló béke országáig.


Az emberiség minden korban bizonyságot tett a tartós békesség utáni vágyáról. A béke gondolatának megvalósítására igyekvő törekvéseket egészen a homályba vesző ókorig követhetjük. Olyan nagy birodalmak, mint Babylon, Médo Perzsia és különös képen Róma, igyekeztek a világ békéjét fegyverek ereje és elnyomatás által biztosítani. A célt azonban soha el nem érték. A keresztény korszakban azon felfogás tört magának utat, hogy az örök békét keresztény erkölcsi alapokra kell helyezni. A középkorban egyrészről a szent római birodalom német császárjában, másrészről a pápában keresték az egész keresztény világ egyesítése megvalósításának gondolatát. így Dante a «De monarchia» iratában egy nagy keresztény világszövetséget követelt a német császár fenhatósága alatt. A königsbergi filozófus, Kant hangsúlyozta az emberiség erkölcsi akaratára épített örök békét. Az általános világbéke gondolata az ujabb időkben szóban és Írásban mind gyakoribb megvitatás tárgyát képezte. Csaknem minden országban kapott a pacifizmus követőket. Az orosz cár biztatására 1899-ben a föld népei békekonferenciára gyűltek egybe Hágában. A mai népszövetségben a békegondolat látható kifejezést öltött, miután egy népek felé rendelt hatalmasság lett belőle. De vájjon be fogja e tudni tölteni a népszövetség a világbéke megvalósítására irányuló szerepét? Ha komoly a háború lehetőségének kiküszöbölése, mire való akkor a lázas fegyverkezés ? Minek az óriási ágyúk? Mire a tankok és harci repülőgépek óriási hadserege?

Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv