838.321

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A 290. számú auschwitzi fogoly

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 398 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 12 cm
ISBN: 963-09-0955-3
Megjegyzés: Megjelent Az auschwitzi halálgyár rémtettei címen is.

Fülszöveg

Ami ebben a pokoljárásban vonzó - különös, hát a borzalomnak is lehet bája? -, az maga a szerző személye, a vézna, szőke fiúé, aki öt esztendőt töltött a halál árnyékában. Tizenkilenc éves volt, amikor a 290-es számot kapta Auschwitzban, s az érkezéskor még azt kérdezte magától: "Auschwitz? Az ördög hallott róla. És milyen lehet egy koncentrációs tábor? Hamarosan megtudom."
Ami azt illeti, alaposan megismerhette öt esztendő alatt. Megtanulta a túlélés művészetének minden "naprakész" csínját-bínját, a fogarany, a cigaretta, a krumpli csereértékét, illetve az emberélet értékének teljes semmibevételét.
És megismerte Kielar a halál minden fajtáját, mielőtt megismerhette volna a szerelmet, az életet. Alvilági útikalauz ez a fekete memoár; felsorol minden pokolbeli látnivalót, és mint minden jó útikalauz, végül a halál glosszáriumát is közli, azt a német társalgási nyelvet, amelyet rabok és rabtartók egyaránt beszéltek.
Az olvasót magával ragadja a szerző egyéni bája és egyéni... Tovább

Wieslaw Kielar

Wieslaw Kielar műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Wieslaw Kielar könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 290. számú auschwitzi fogoly A 290. számú auschwitzi fogoly A 290. számú auschwitzi fogoly A 290. számú auschwitzi fogoly A 290. számú auschwitzi fogoly

A gerinc és a kötés javított. A borító kissé töredezett, foltos. A lapélek elszíneződtek.

Állapot:
2.240 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba