828.239

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Aké

A gyermekkor évei

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 344 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 554
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-4259-4

Fülszöveg

Wole Soyinkát, az 1934-ben született világhírű nigériai, közelebbről jouba drámaírót, írót, költőt és politikust ma már aligha szükséges Magyarországon bemutatni. Drámai műveinek legjavát 1978-ban kötetbe gyűjtve kiadta az Európa Könyvkiadó, egy később kelt, Brechtet idéző színművét (Opera Wonyosy) 1982-ben közölte a Nagyvilág. A fékevesztettség évada című regényét pedig 1980-ban jelentette meg a Magvető.
Soyinka angolul ír, de félreérthetetlenül, egyértelműen nigériai joruba író. Az angol nyelv egyik legnagyobb élő művésze; angolságának különös ereje abban rejlik, hogy bár mesteri módon, anyanyelvi tökéllyel használja, átüt rajta joruba anyanyelvének ezernyi színe, rontatlan ősereje.
E könyv a szerző gyermekkoráról szól. De az Aké több, mint a gyermekkort idéző könyvek általában - hatásának titka kettős varázsában rejlik: Soyinka ismerős-ismeretlen nyelvének s gyermekkora ismerős-ismeretlen világának egyidejűleg ható, kielemezhetetlen vegyülékében.
Az írót 1986-ban irodalmi... Tovább

Wole Soyinka

Wole Soyinka műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Wole Soyinka könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem