1.034.669

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Otthonosan itthon/Települési ifjúsági munka

Az otthonosság megközelítései

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Otthonosan itthon
Települési ifjúsági munka
- az otthonosság megközelítései
A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat 1995 óta működik együtt az ifjúsági szakma szereplőivel, így az elmúlt időszakban sok tapasztalatra tett szert az ifjúságsegítői munka elméleti és gyakorlati megközelítéseiben. 2007-ben indítottuk el azt a konzultációs folyamatot, amely keretében számos gyakorló szakemberrel együttműködve vizsgáltuk annak lehetőségét, hogy a helyi, illetve településhez köthető ifjúsági munka sztenderdjeit és kontextusát elméleti és gyakorlati megközelítésben is leírjuk. Hamar kiderült, hogy ez a vállalkozás egy összetett folyamat, amely során számos más társadalmi, politikai, kulturális, gazdasági és államigazgatási kihívással szembesülünk. Ennek ellenére meggyőződésünk, hogy egy ilyen folyamatnak komoly szerepe van egyrészt abban, hogy a fiatalok és közösségeikbe történő társadalmi befektetés fontosságára felhívjuk a figyelmet és ennek a befektető munkának, azaz az ifjúságsegítői... Tovább

Fülszöveg


Otthonosan itthon
Települési ifjúsági munka
- az otthonosság megközelítései
A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat 1995 óta működik együtt az ifjúsági szakma szereplőivel, így az elmúlt időszakban sok tapasztalatra tett szert az ifjúságsegítői munka elméleti és gyakorlati megközelítéseiben. 2007-ben indítottuk el azt a konzultációs folyamatot, amely keretében számos gyakorló szakemberrel együttműködve vizsgáltuk annak lehetőségét, hogy a helyi, illetve településhez köthető ifjúsági munka sztenderdjeit és kontextusát elméleti és gyakorlati megközelítésben is leírjuk. Hamar kiderült, hogy ez a vállalkozás egy összetett folyamat, amely során számos más társadalmi, politikai, kulturális, gazdasági és államigazgatási kihívással szembesülünk. Ennek ellenére meggyőződésünk, hogy egy ilyen folyamatnak komoly szerepe van egyrészt abban, hogy a fiatalok és közösségeikbe történő társadalmi befektetés fontosságára felhívjuk a figyelmet és ennek a befektető munkának, azaz az ifjúságsegítői munkának a szakmai alapjait meghatározzuk. Sok kérdésben - szerepek, felelősség, hatáskörök és célok tekintetében - még viták vannak, illetve sok esetben ugyanazt a célt, vagy elméletet más szavakkal írják le azok, akik részt vesznek az elméletalkotó munkában. Egy dologban minden szakember egyetért: a felnövekvő generációba sokkal többet kell befektetni, mint azt az elmúlt 20 évben tette a magyar társadalom, mivel ez az egyetlen valódi lehetőség a magyar közösségnek, nemzetnek felemelkedésére.
A Mobilitás, mint az ifjúsági munka módszertani állami intézménye, ezzel a kiadvánnyal és más e tárgyban készülő kiadvánnyal, is ezt a társadalmi és szakmai egyeztetést kívánja elmélyíteni és kiszélesíteni.
Földi László Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Wootsch Péter

Wootsch Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Wootsch Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv