1.029.858

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tudat átalakítása

Tanítások az együttérzés felkeltésének módjáról

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Szukits Könyvkiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-497-086-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1999 májusában Őszentsége, a Dalai Láma háromnapos tanítást tartott Londonban, a Wembley Konferencia-központban, mely A tudat átalakításának nyolc verse címet kapta. Ugyanebben az időpontban a... Tovább

Előszó

1999 májusában Őszentsége, a Dalai Láma háromnapos tanítást tartott Londonban, a Wembley Konferencia-központban, mely A tudat átalakításának nyolc verse címet kapta. Ugyanebben az időpontban a Royal Albert Hallban nyilvános előadást tartott az Erkölcsi útmutatás az új évezredre címmel. Őszentsége a brit Tibetház meghívásának eleget téve tartózkodott az Egyesült Királyságban.
Canterbury érsekének kérésére Őszentsége a 10. "Lambeth - hittanítások a békés világ érdekében" nevet viselő rendezvényen A vallási közösségek szerepe címmel előadást tartott Londonban, a Lambeth Palace-ban.
A tudat átalakításának nyolc verse az egyike a legfontosabbaknak azon tibeti szövegek közül, amelyeket összefoglaló néven lo-jongnak, vagyis "tudatformálónak" szoktak nevezni. A verseket a 11. században, Langri Thangpa tibeti mester írta. Őszentsége e rövid művet többször is az egyik legfontosabb inspirációs forrásának nevezte. Vissza

Fülszöveg

A tudat átalakításának nyolc verse a legfontosabb szöveg a lojongként ismert tibeti spirituális írások közül. A XI. században, Langri Thangpa írta ezt a rövid művet, amelyet Őszentsége, a dalai láma egyik legfontosabb inspirációs forrásának tart.
Ebben a nyílt, világosan megfogalmazott tanításban Őszentsége, a dalai láma megmutatja, a mindennapokban hogyan ápoljuk a bölcsességet és az együttérzést. A legfontosabb témakörök, amelyeket érint:
- az együttérzés fejlesztése;
- az önmagunkkal és másokkal szembeni viselkedésünk kiegyensúlyozottsága;
- a pozitív gondolkodási mód kifejlesztése;
- a negatív élmények és tapasztalatok felhasználása a spirituális fejlődésben.
Őszentsége, a dalai láma a tibeti nép száműzetésben élő spirituális vezetője. Számos jelentős elismerést kapott, egyebek mellett a Nobel-békedíjat.

Témakörök

XIV. Dalai Láma

XIV. Dalai Láma műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: XIV. Dalai Láma könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv