1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hústpótló ételek hústalan napokra

Hústalan étrendek az egész esztendőre

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A magyar háziasszonyok segítségére összeállította Z. Tábori Piroska a "Készüljünk a télre" szerzője. 347 recepttel. Készült a könyvnyomtatás 500. esztendejében a Pesti Lloyd-Társulat könyvnyomdájában. II. kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hogy ez a könyv mennyire időszerű, azt tudja mindenki. Segítségül szántuk azoknak, akik a mindennapok harcában az otthonok lelkes őrei, akiknek semmi fejtörés, munka sem sok, hogy családjukat a... Tovább

Előszó

Hogy ez a könyv mennyire időszerű, azt tudja mindenki. Segítségül szántuk azoknak, akik a mindennapok harcában az otthonok lelkes őrei, akiknek semmi fejtörés, munka sem sok, hogy családjukat a legnehezebb körülmények között is megfelelő táplálékhoz, ízes ételekhez juttassák.
A könyv több fejezetre oszlik:
Első fejezetében étrendeket adunk a hústalan napokra, mégpedig hónapok szerint beosztva, aszerint, hogy melyik hónapban mit könnyű és olcsó beszerezni, mi van otthon eltéve, tárolva. Minden hónapra négy hústalan étrendet állitottunk össze, ebédet és vacsorát. Azt hiszem, ezzel tettük a legnagyobb szolgálatot a fejtörésbe néha belefáradó háziasszonynak!
Második fejezetében néhány sűrű, tápláló, jóllaktató leves elkészítését írjuk le. Olyan levesekét, amelyeket különösen akkor főzzünk, ha ebédünk két fogásból áll; a leves Után csak tésztát tálalunk.
Harmadik fejezetében elsősorban a hústalan napokon is beszerezhető állati belső részek elkészítésének sokféle változatáról tájékoztatjuk a magyar háziasszonyokat. Majd kitérünk az önállóan tálalható, húst pótló ételek elkészítésére, amelyek mellé sem körítés, sem főzelék nem kell. Igen sok úgynevezett „feltét" elkészítésének leírását is adjuk, amelyek hús helyett főzelékkel, körítéssel tálalhatók, ízletesek, táplálók. Végül közöljük azokat a tésztafélékből készített, húst pótló feltéteket, amelyek vacsoraételeknek önállóan is jóllaktatok, ízesek, táplálók.
Függeléknek néhány, az ételekhez szükséges ízes mártás leírását és hasznos tanácsokat adunk.
Végül olyan édességek leírását közöljük, amelyekhez nem kell cukor, csak méz vagy gyümölcslé.
Vissza

Tartalom

Előszó 3-4
Hústalan étrendek (hónapok szerint) 5—12
Levesek 13-16
Hústpótló ételek: 17
I. Belsőrészek és birkahús 19—28
1. Máj 19
2. Nyelv 23
3. Velő 24
4. Vese 26
5. Mirigy. Szív. Pacal 27
6„ Birkahús 28
II. Feltétek és körítés nélkül is jóllaktató, tápláló ételek . 29
1. Gomba 29
2. Tojásételek 32
3. Burgonyaételek 39
4. Rizsételek % 47
5. Sajtételek . . . 49
III. Főzelékek, amelyek húst pótolnak
IV. Tésztafélék, amelyek húst pótolnak 61
V. Ízes mártások a hústpótló ételekhez . 72
Általános tanácsok 74
Cukor nélkül készíthető édestészták 75

Z. Tábor Piroska

Z. Tábor Piroska műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Z. Tábor Piroska könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hústpótló ételek hústalan napokra Hústpótló ételek hústalan napokra Hústpótló ételek hústalan napokra Hústpótló ételek hústalan napokra Hústpótló ételek hústalan napokra Hústpótló ételek hústalan napokra Hústpótló ételek hústalan napokra

A borító, a lapélek és több lap enyhén foltos.

Állapot:
8.480 ,-Ft
42 pont kapható
Kosárba
konyv