| Az olvasóhoz | |
| Amit a zabkorpáról tudni kell | 1 |
| A zabkorpa rövid története | 2 |
| A rostszegénytől a rostgazdagig az utóbbi száz esztendőben | 3 |
| Afrikán túl | 5 |
| A zabkorpa kutatások ma | 6 |
| Mit ajánl ez a kalauz Önnek? | 7 |
| Hogyan károsítja Önt a kolereszterin? | 13 |
| Erőltetjük a pumpát | 14 |
| A koleszterin-szükséglet | 14 |
| A lerakódás problémája | 15 |
| A zsíradékok csomagolva | 16 |
| Négyféle zsír lerakódása | 17 |
| Ami ifjút és időset egyaránt befolyásol | 19 |
| Számok, amelyeket keresni kell | 19 |
| Már a csecsemőknél | 20 |
| Hibáztathatom-e Apámat? | 21 |
| Szükségesek-e a gyógyszerek? | 22 |
| A nagy koleszterin kutatás | 24 |
| Természetes utak a koleszterin csökkentéséhez | 25 |
| A vitaminkapcsolat | 26 |
| A koleszterin és a stressz kapcsolata | 27 |
| Praktikus tanácsok a koleszterinszint csökkentéséhez | 28 |
| A zabkorpa diéta segít Önnek harcolni a jó egészségért | 31 |
| Hogyan segíthet Önnek a rost? | 33 |
| A kétféle rost | 34 |
| Az epe felszívódása | 34 |
| Tanulmányozzuk a tanulmányokat | 35 |
| Felfedező úton a zabkorpa felé | 36 |
| Mindez és a salakanyag is | 37 |
| Mit tesz a rost? | 38 |
| És mi van az Ön diétájával? | 39 |
| Mi van a zabkorpás árukkal? | 40 |
| Hogyan lehez több rosthoz jutni? | 42 |
| Hogyan küzd a korpa a betegségek ellen? | 45 |
| A vastagbél-rák | 46 |
| Vakbélgyulladás | 47 |
| A vastagbél-megbetegedések | 47 |
| Aranyér, visszér, sérvek | 48 |
| A gyomorfekélyek | 49 |
| A szívrohamok | 50 |
| Epekövek | 51 |
| A felnőttkori cukorbetegség és az elhízás | 52 |
| Általános diétakalauz | 55 |
| A hirtelen diéta kockázata | 56 |
| Jó és rossz falatok és italok | 57 |
| Ön túlsúlyos? | 58 |
| Mi mindent eszik Ön? | 59 |
| Néhány meghatározása | 59 |
| Ötletek az élelmiszer vásárláshoz | 62 |
| A súlyvesztés trükkjei | 63 |
| Hogyan kell követni a zabkorpa diétát? | 69 |
| A kezdet kezdete | 69 |
| A változások reményében | 70 |
| Próbálja ki a bevezető periódust | 71 |
| A terv megértése | 72 |
| Figyelni kell a táblázatot | 73 |
| Hogyan működika a diéta? | 74 |
| A tíz napos Zabkorpa Diéta alapterve | 76 |
| Ételek | 76 |
| Első nap | 78 |
| Második nap | 79 |
| Harmadik nap | 80 |
| Negyedik nap | 81 |
| Ötödik nap | 82 |
| Hatodik nap | 83 |
| Hetedik nap | 84 |
| Nyolcadik nap | 85 |
| Kilencedik nap | 86 |
| Tizedik nap | 87 |
| Receptek és utasítások az Alap Zabkorpa Diétához | 89 |
| Hogyan lehet házilag zablisztet készíteni? | 89 |
| Hogyan lehet barna rizst készíteni? | 90 |
| A "barna" sütemények | 91 |
| Csirkesaláta | 92 |
| Sütőben sült rizseshal | 93 |
| Gyümölcssaláta | 94 |
| Ropogós granola | 95 |
| Sajtos makaróni | 96 |
| Egybesült fasírt | 97 |
| Házilag készült zabkorpás kenyér, vagy pogácsák | 98 |
| Zabkorpás sütik | 100 |
| Zabkorpás muffin, vagy puszedli | 101 |
| Palacsinták | 102 |
| Rizspuding | 103 |
| Párolt alma | 104 |
| Választható 7-napos zabkorpás diéta terve | 107 |
| Első nap | 108 |
| Második nap | 109 |
| Harmadik nap | 110 |
| Negyedik nap | 111 |
| Ötödik nap | 112 |
| Hatodik nap | 113 |
| Hetedik nap | 114 |
| Tegye hozzá a saját receptjeit | 115 |
| Receptek a 7-napos variációs diéta tervhez | 119 |
| Jeges alma | 119 |
| Gabonapelyhek és gyümölcs | 120 |
| Túró ananász öntettel | 120 |
| Túró és őszibaracksaláta | 121 |
| Párolt hal | 121 |
| "Zsírszegény" tojás | 122 |
| Dinnyekoktél | 122 |
| Zabpehely és mazsola | 123 |
| Ananászos narancssaláta | 123 |
| Krumplileves | 124 |
| Rizses csirke-csemege | 124 |
| Csipkebogyótea | 125 |
| Töltött paprika | 126 |
| Tonhal-krokett | 127 |
| Joghurtos gyümölcsturmix | 127 |
| Zabkorpás diéta: II. terv nagyobb súlyleépítéshez | 129 |
| Hogyan számítsuk ki ezeket a változásokat? | 130 |
| Hogyan lehet megváltoztatni az adagokat az Alapdiétában | 132 |
| Jobb élet a zabtermékekkel | 133 |
| A szórás - az út a jó egészség felé | 133 |
| Válasszon megfelelő ételeket | 134 |
| Hogyan válasszon jó korpakenyeret a boltokban | 136 |
| Hogyan befolyásolják a főzést a zabtermékek | 137 |
| Újabb tippek a zabfélék felhasználásához | 138 |
| Általános ötletek a zabfélék alkalmazásáról | 139 |
| Reggelihez | 138 |
| Ebédhez | 140 |
| Vacsorához | 141 |
| A zabfélék fogyasztása házon kívül | 141 |
| Néhány praktikus tanács | 145 |
| Mennyi az elegendő zabkorpa mennyiség? | 145 |
| Az élelmiszerek összehasonlítása rosttartalom szempontjából | 147 |
| Amikor jóbol is megárt a sok... | 148 |
| Hogyan lehet megtalálni az Ön optimális rost szintjét | 149 |
| Változások rostban | 149 |
| Könnyen elsajátítható mértékegységek | 150 |
| Az Ön napi korpaadagja | 151 |
| Zabfélék vásárlása | 155 |
| Mi az, amit keresnie kell... | 155 |
| A korpán kívül | 161 |
| Lenmag: az új magcsoda | 161 |
| "Quinoa" magvacska az Andokból | 162 |
| Kálciumot az Ön csontjainak | 163 |
| Nátrium az Ön diétájában | 164 |
| Mennyi sóra van szüksége? | 165 |
| A só kiszámítása a receptekben | 166 |
| Hogy is állunk az egészséges étellel? | 167 |
| Víz, víz mindenütt: -valóban? | 168 |
| Jó étkezés, jobb táplálkozás | 173 |
| Főzzünk friss zöldségeket | 174 |
| Az étvágyfalatokról | 176 |
| A zöldségfélék elkészítése | 176 |
| Ötletek tápláló salátákhoz | 183 |
| Fűszeres salátaöntet | 185 |
| Citromos öntet | 186 |
| Savanyú-édes salátaöntet | 186 |
| Dijoni salátaöntet | 187 |
| Az egészséges életmód felé | 189 |
| A gyakorlatok szórakoztatóak is lehetnek | 190 |
| A testmozgás hasznos hatása | 191 |
| Mesélje el nekünk sikerének történetét! | 192 |
| Még egy utolsó szó | 195 |
| Egészségügyi tárgymutató | 201 |
| Főzési kisszótár | 208 |
| Általános tárgymutató | 215 |