1.035.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyorsul a bakterház

Szerző
Grafikus

Kiadó: Lazi Bt.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 167 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-9227-43-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Rideg Sándor már klasszikussá vált, 1943-ban született Indul a bakterház című regényét gondolta tovább a szerző a Fordul a bakterház c. kötetben, melynek további folytatását tartja most kezében az Olvasó.
A történet, ahogy az előzmény is, egyetlen meseszállal szőtt környezetrajz a falusi bakterházról, lakóiról és e figurák baráti köréről. Fő alakja Bendegúz, a tehénpásztor, aki Tamási Áron Ábel figurájának távoli rokona. Ám Bendegúz nem annyira a csínytevéseken töri a fejét, inkább kamaszkori megaláztatásait veri vissza kenyéradó gazdáin, ízes beszéddel, szatirikus hangvétellel elmondott belső monológokban ízekre szedve az őt körülvevő buta, primitív, szemellenzős, három tagú családot, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy milyen intelligens, sokoldalú, gazdag személyiséget próbálnak kihasználni, s aprópénzért alantas céljaik szolgálatába állítani.
Bendegúz azonban nem hagyja magát, s megmutatja ki is ő valójában. Erről szól a regény, melyhez kellemes szórakozást kíván a Kiadó.

Zádori Bence

Zádori Bence műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zádori Bence könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv