1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány)

A Kulturális Kapcsolatok Intézetének Kiállító termében Budapest V., Dorottya u. 8. 1975. III. 28-IV. 13.

Szerkesztő
Fotózta
Kapcsolódó személy

Kiadó: Kiállítási Intézmények
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 6 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Mészáros Mihály szobrászművész által dedikált példány. Kiállítási katalógus. Fekete-fehér fényképekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mindig rejtély volt számomra, hogy miért csinál az ember szobrot, képet, rajzot? Mi az az ősi erő, mely őt arra készteti, hogy szóban meg nem fogalmazható érzéseit, hangulatait műtárgyba... Tovább

Előszó

Mindig rejtély volt számomra, hogy miért csinál az ember szobrot, képet, rajzot? Mi az az ősi erő, mely őt arra készteti, hogy szóban meg nem fogalmazható érzéseit, hangulatait műtárgyba kényszerítse? Mi az az ismeretlen izgatószer, ami mindig műtárgy létrehozására indítja? Mi az a titokzatos mód, mely a műtárgyba sűrített érzést, hangulatot konzerválja, átplántálja a nézőbe és így a mű hosszú időkön keresztül sugározza létrehozójának szándékát, mint egy örökös szárazelem — mindig van benne töltés, feszültség. Rejtély, hogy ez a feltöltött energiaforrás milyen céllal sugározza tovább a gondolat erejét? Van-e olyan szándék a sugárzásban, mely a mindenkori világ és önmagunk jobb megértését és megértetését célozza?
E rejtély mindig szembetűnik ha műtárggyal kerülök kapcsolatba, még akkor is, ha én vagyok a mű létrehozója és a gondolat rajtam keresztül valósul meg. A munka különböző szakaszaiban kutatom, figyelem, igyekszem tettenérni a szellemet, kifürkészni szándékát.
E kutatásokat mutatom most meg — engedve azon pillanat kényszerének, amikor az ember leplezetlenül mutatkozik meg, lám ilyen vagyok; — ismerjetek és értsetek meg, hogy e megértés által közelebb kerüljünk egymáshoz. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány) Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány) Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány) Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány) Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány) Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány) Mészáros Mihály szobrászművész kiállítása (dedikált példány)

A borító kissé foltos, néhol megtört.

Képe alatt Mészáros Mihály szobrászművész dedikációja látható.

Állapot:
6.400 ,-Ft
32 pont kapható
Kosárba
konyv