992.804

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Szechenyi

Zászlónk 1927. szeptember-1929. június

Ifjúsági lap XXVI. évfolyam 1-10. szám - Négyszáznegyvenhat képpel; XXVII. évfolyam 1-10. szám - Négyszázhatvankét képpel

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Fiúk, kedves Barátaim !
Búcsúzásom órájában ezt mondom nektek:
A ti vakációtok különbözik minden más nemzet ifjúságának a vakációjától. Komoly, szent hivatástok van, történelmi mandátumot... Tovább

Előszó

Fiúk, kedves Barátaim !
Búcsúzásom órájában ezt mondom nektek:
A ti vakációtok különbözik minden más nemzet ifjúságának a vakációjától. Komoly, szent hivatástok van, történelmi mandátumot kaptatok a népek Istenétől. S nektek erre a végzetszerű hivatásra kell készülnötök!
A magyar égboltozat a ti vállatokon nyugszik. Ha erőtlen lesz a vállatok, ha megroggyan a térdetek: ránkszakad a magyar égboltozat s összeomlik itt minden.
A ti vakációtok erőgyüjtő pihenés legyen! Minden gondolatnak, minden ténykedésnek, minden szórakozásnak mélyebb értelme és célja van a ti nagyvakációtokban.
Ha cserkész vagy s táborba szállsz: megtanulod az államalkotást, a közösség szent törvényeit, a vállvetett munkát, a termékeny rendet, az életrendező fegyelmet. A jövő katonáját s polgárát fejted ki önmagadból.
Ha az erdőt járod, neked minden lomb tud valamit mondani. Az árok ott lövészárok; a szikla ott ágyúfedezék; a bánya nemzeti létünk erőforrása; a patak csevegése, a madár dala, a futkosó bogár mind szimbólum. Érzések, gondolatok születésének, akarat edzésének, nagy elhatározások megérlelésének az ideje számodra minden pillanat, amelyet a magyar talajjal bizalmas együttlétben töltesz.
A magyar búzának szava van hozzád. A magyar folyók történelemre tanítanak. A magyar mezők arcáról leolvashatod a nemzet jövőjét.
A magyar jövendő a magyar talajra van írva. A magyar sorsot ekével -magyar tollal-írják.
Magyar ifjú, a te vakációd van olyan fontos, mint az iskolai év!
Az iskola megadja neked az általános műveltséget: - a nagyvakáció az egyéni erők fejlesztésének az ideje, a tehetségek, a speciális erők televénytalaja.
A német cserkészek jelszava ez: „A mi hazaszeretetünk: az erő."
A mi törvényünk ehhez hasonló:
Erősnek lenni, tisztának lenni! A magyar földet s a magyar népet megismerni s megszeretni! Minden erőcsírát kifejleszteni! Minden tehetséget a legnagyobb mértékben fölfokozni.
Ez legyen a te vakációi programmod, akár a természet templomában, akár kis szobád műhelyében dolgozol önmagad kialakításán.
Én veled leszek, testvér!
Ha munka közben dal fakad az ajkadon: - az én vagyok.
Ha a magyar talajjal beszélgetsz: - én vagyok a tolmácsod.
Ha laboratóriumodban dolgozol: - én segítek neked.
Ha szeptemberben az iskola padjaira visszaparancsol a kötelesség: lélekben, szívben nemesebb, tehetségben gazdagabb légy s tisztábban álljon előtted hivatásod, mint a vakáció elején!
Szeretettel köszönt a ZÁSZLÓNK.
Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Zászlónk 1927. szeptember-1929. június Zászlónk 1927. szeptember-1929. június Zászlónk 1927. szeptember-1929. június Zászlónk 1927. szeptember-1929. június Zászlónk 1927. szeptember-1929. június Zászlónk 1927. szeptember-1929. június Zászlónk 1927. szeptember-1929. június
Állapot:
24.000 ,-Ft
120 pont kapható
Kosárba