Közel 20 000 kötet Útikönyvek témakörben, 20% kedvezménnyel!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Úton a budaörsi ótemetőbe

Szerző
Fotózta

Kiadó: Budaörs Város Önkormányzata
Kiadás helye: Budaörs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 23 cm
ISBN: 963-87-2503-6
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Kiadóra való feliratkozás

Fülszöveg

Budaörs legrégebben benépesült magjában, az Ófalu kellős közepén évszázadok óta rejtőzik egy páratlanul szép kert.
Ha a templomtól fölfelé vezető Nefelejcs utcán indul el az ember - s a Kő-hegyen újjáépített kápolnát képzeli maga elé irányjelzőként -, rögtön rá is talál. Egy sírkertről van szó, a budaörsi Ótemetőről.
Igazi - régről és mélyből fakadó - harmónia hajtja át, ami egyszerre árad a lenyűgöző ligeti-kerti elevenségből, a középütt álló kápolna meghittségéből, valamint a moccanatlan kövek szépségéből és jelentéséből. Az ezerhétszázas évek végétől kezdve valódi sírkő-ritkaságok sorakoznak itt, s hirdetik számos nemzedék haladóinak valaha itt leélt életét - régi budaörsiekét, akik XVIII. századi letelepülésüktől 1946-os kiűzetésükig döntően német nemzetiségűek voltak.
A valamikori budaörsiek mai örökösei 2006-ban az Ótemetőt hajdani szépségének jegyében helyreállították, s egyben a magyarországi németek elűzésének országos emlékhelyévé avatták.
Emlékezik és emlékeztet ez a... Tovább

Závada Pál

Závada Pál műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Závada Pál könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem