1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Idegenben

Regény fiatal leányok számára

Szerző
Grafikus

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Színezett egész vászonkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Geiger Richárd 3 egész oldalas fekete-fehér rajzával illusztrálva. Az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

FONTOS ELHATÁROZÁS.

- Ez nem maradhat tovább is így Zsuzsikával. Győződjék meg róla a nagyságos asszony maga, hogy az ilyen írásgyakorlatot nem lehet elfogadni egy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

FONTOS ELHATÁROZÁS.

- Ez nem maradhat tovább is így Zsuzsikával. Győződjék meg róla a nagyságos asszony maga, hogy az ilyen írásgyakorlatot nem lehet elfogadni egy majdnem tizenötesztendős leánykától.
A nevelőnő e szavak után egy füzetet nyújtott Zsuzsika édesanyjának, aki szemben ült vele a kerti asztalnál. Az anya csak egy pillantást vetett a füzetbe, aztán sóhajtva az ölébe ejtette. A sok javítás és széljegyzet bőséges bizonyságát adta annak, hogy a nevelőnő elégedetlensége nagyon is indokolt.
- Belátom, hogy igaza van, kisasszony, de mit tegyünk ? - szólt Hertelendyné s tehetetlenül nézett maga elé. - Tudományos nő Zsuzsikából sohasem lesz, de helyesen írni csak meg kell tanulnia. Nem is értem, hogy miért van a tudománnyal olyan ellenséges lábon, amikor pedig különben olyan nagyon helyén van az esze.
- Épen ez bosszant engem is - szólt a nevelőnő növekvő felháborodással. - Könnyebben esnék türelmesnek lennem vele, ha tudnám, hogy nincs meg a hozzávaló esze. Csakhogy nem azon múlik a dolog. Vissza

Tartalom

Fontos elhatározás3
Flóra néni18
Új barátság32
Az előadás43
Rózsika65
Az utazás71
Beteljesült vágyak80
Három év után88
Edithke93

Zempléni P. Gyuláné

Zempléni P. Gyuláné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zempléni P. Gyuláné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Idegenben Idegenben Idegenben Idegenben Idegenben Idegenben Idegenben Idegenben

A könyv kötése belülről megerősített. A borító kissé kopott, foltos. Néhány lap enyhén foltos, a címlapon ceruzás tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
7.480 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba
konyv