| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 134 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-234-291-7 |
| Hogyan lettem szakács? | 7 |
| Mi a Zen makrobiotika lényege? | 8 |
| Az ellentétek törvényéről | 12 |
| Az élelmiszerek jangtól jinig | 14 |
| Mit együnk és mit ne? | 16 |
| Aggodalomra nincs ok. A nélkülözhetetlen anyagokat az élelmiszerek tartalmazzák | 17 |
| Néhány jó tanács | 22 |
| Rövid összegzése annak, amit tanulni fogunk | 23 |
| Gabonafélék | 23 |
| Zöldségek | 24 |
| Halak és rák | 24 |
| Állati eredetű élelmiszerek | 24 |
| Tejtermékek | 25 |
| Gyümölcsök | 25 |
| Olajok | 25 |
| Fűszerek | 25 |
| Italok | 26 |
| Eszközök és makrobiotikus nyersanyagok | 27 |
| Amit még tudni kell | 29 |
| Mielőtt belemerülnénk a főzésbe | 32 |
| Gabonafélék | 34 |
| A rizs, a gabonák királya | 34 |
| Hajdina | 39 |
| Búza | 41 |
| Köles | 45 |
| Kenyerek | 46 |
| Kiegészítő ételek | 49 |
| Nituke | 49 |
| Tengeri algák | 54 |
| Tempura | 56 |
| Előételek és köretek | 63 |
| Levesek | 72 |
| Hal-, kagyló- és rákételek | 91 |
| Főételek | 104 |
| Gomasszió | 113 |
| Szószok | 115 |
| Édességek | 120 |
| Ajánlatos elolvasni | 133 |