1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A befőttekről

Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-223-408-1
Megjegyzés: A könyv az 1899-es Singer és Wolfner-kiadás változatlan utánnyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Gyümölcsök, főzelékek és saláták épen való eltartása.
Gőzbefőtt gyümölcsbefőttel5
A szaliczil használata6
Az elromlott befőttek értékesítése7
Cseresznyebefőtt7
Ananászeper-befőtt8
Málnabefőtt9
Zöld köszméte (egres)9
Kajszibaraczk9
Körtebefőtt10
Vörös szilva zölden baraczkizzel10
Rendes érett vörös szilva11
Berzenczai szilva hámozva11
Erdei vadszeder11
Apró vadalma12
Őszi baraczk12
A birsalma befőtt12
Szőlő-befőtt13
Fán termő savanyu szeder13
Meggy-befőtt13
Ribizli czukorporral14
Sürü czukorban főtt gyümölcsök14
Cseresznye sürü czukorban14
Eper15
Meggy czukorban16
Zöld köszméte (piszke)16
Kajszinbaraczk16
Zöld paradicsom czukorban16
Czukorban főtt narancs17
Berkenye-befőtt17
Sárgadinnyehéj befőtt18
A görögdinnye befőtt19
Meggy eczettel19
Birsalma sürü czukorban20
Magolt meggy czukorban20
Birsalma eczettel20
Kajszinbaraczk eczettel20
Sárgadinnye héja eczettel21
Magolt ribizli21
Hámozott dióbefőtt21
Rendes dióbefőtt22
A körtebefőtt22
Rumos vegyes gyümölcs22
Meggy eczetben23
Birsalma sürü czukorban24
Magolt meggy czukorban24
Apró aranyalma czukorban24
Birsalma eczettel24
Kajszinbaraczk eczettel25
Sárgadinnye héja eczettel25
A czukros (jegeczes) gyümölcsök25
Zöld ringló czukorban25
Som czukorban25
Erdei szeder czukorban26
Vadalma czukorban27
Páponya czukorban27
Fagylaltokhoz való mindenféle czukros gyümölcskocsonya
Eperkocsonya28
Eper főzve29
Meggy-kocsonya29
Cseresznye-kocsonya29
Kajszinbaraczk-kocsonya30
Őszi baraczk-kocsonya30
Kajszinbaraczk nyersen30
Málna czukor nélkül30
Szőlőlé31
Őszi baraczk és szilva vegyesen31
Erjedt gyümölcslevek
Eper31
Málna, szeder, ribizli32
Málna és szeder másmódon32
Almaíz32
Sárgadinnye-íz33
Almahéjból lekvár33
Őszibaraczk-íz33
Ringlót-íz34
Rózsalevél czukorba főzve34
Som-íz34
Gyümölcs-sajtok
Birsalmasajt35
Birsalmasajt másképpen36
Birsalmasajt36
Mustba főtt birsalmasajt36
Birsalmasajt37
Birsalmasajt más módon37
Mustkolbász37
Szilvaíz38
A gyümölcs befőzése czukor nélkül38
Friss gyümölcsök eltartása
Az eper eltartása néhány napig40
Nyers szilva eltartása40
Dió hámozható módon41
Sárga és görögdinnye eltartása41
Czitrom és narancs eltartása41
Nyers zöldpaprika eltartása42
A szőlő eltartása42
Zöld káposztalevél eltartása42
A szőlő eltartása43
A főzéshez szükséges mindenféle holmi eltartása
Tojás eltartása43
A sóban eltartott tojás44
Gomba eltartása44
Sóban eltett rákfarkok45
Eczetes saláták
Eczetes uborka45
Zöld paszuly eczetben46
Kukorica eczetben47
Nagy édes paprika eczetben47
Édes zöld paprika eczetben48
Eczetes uborka-saláta48
Vegyes zöldségsaláta48
Hagyma eczetben49
Paprikasaláta49
Paprikás piros káposzta50
Nyers káposztasaláta50
Zöldborsó czukorral főzve50
Salátafélék
Kovászos uborka télire51
Tökkáposzta51
Tökkáposzta üvegben52
Sóska-mártás üvegben52
Sprága eltartása52
Zöldborsó gőzben főzve53
Aszalt zöld kukoricza53
Paradicsom víz nélkül54
Paradicsom átaltörve54
Paradicsom üvegben55
Télire eltett sóska55
Szarvasgomba eltartása eczettel és borral56
Az uborkasaláta56
Franczia uborka56
Kovászos uborka télire57
Kovászos uborka más módon58
Hordóba eltett fejes káposzta58
A fojtott káposzta59
Gyalult hordós káposzta61
Czukorral aszalt gyümölcsök
Aszalt körte sajtolva64
Aszalt paradicsom65
Tinori gomba aszalva66
Aszalt zöldbab66
Üvegbe eltett kapor67
Aszalt hus67
A tejben eltartott hus67
Sokáig eltartható kocsonya68
Csiperke- vagy rizike-gomba eltartása69
A gombapor70
Zöld petrezselyem levele szárítva70
Keserü gomba eltétele71
Paradicsomalma-saláta71
Lenmagolajos saláta71
Csipkerózsa-iz72
Korommal páczolt nyelv72
Nyári sonka72
Meleg tojásos limonádé73
Az egyszerü meleg limonádé73
Rum készítés74
Puncskészítés74
Eczetkészítés75
Magyar mustár készítés75
Angol mustár76
Vegyes gyümölcslikör76
Köménymagos vagy (ánizsos) pálinka76
Almabor77
Vegyes gyümölcspálinka77
Vaniliás pálinka78
Narancs-pálinka78
Dió-pálinka78
Az alkörmös festék készitése79
Világos-sárga szin79
A zsirokról
Az elromlott vaj megjavitása80
Az avas zsir jóvátétele80
A marhazsir izletes elkészítésének módja80
A marhazsir használati utasitása81
Gyógyitó szer égési sebre83
Az égési seb gyógyitásának más módja83

Zilahy Ágnes

Zilahy Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zilahy Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv