1.035.019

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A nagy világcsapás

Szerző
Fordító

Kiadó: Jurcsó Antal-Hornyánszky Viktor Részvénytársaság
Kiadás helye: Kalocsa-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 140 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: M. kir. udvari könyvnyomda Hornyánszky Viktor RT. Budapest nyomása. Zola gróf, Leccei püspök, Ullathorne angol püspök után magyarul kiadja Jurcsó Antal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nemcsak minden értelmes gondolkozó, de még a nép egyszerű gyermeke is kíváncsian kutatja a jövendőt. Az eljárás azonban nem egyenlő. Mert míg a műveltek ezt érvek és bizonyítékok alapján teszik,... Tovább

Előszó

Nemcsak minden értelmes gondolkozó, de még a nép egyszerű gyermeke is kíváncsian kutatja a jövendőt. Az eljárás azonban nem egyenlő. Mert míg a műveltek ezt érvek és bizonyítékok alapján teszik, addig a nép megelégszik a látszattal is.
Jövendölnek, következtetnek ezek is, azok is, magyarázzák a titokzatos jelenségeket tudósok és tudatlanok.
Mit tegyünk, kinek higyjünk? Talán higyjünk minden szélszónak? Nem. Vagy talán ügyet se vessünk azokra, akik a titkok fátyolát fellebbenteni iparkodnak? Ez sem volna ésszerű dolog.
Nem lehet eléggé kárhoztatni azokat a látomásokat és álmokat, amelyek szülője a beteges képzelgés, de gyakran a feltűnési vágy vagy a rút haszonlesés.
Sokan felróják a magyar népnek, hogy hajlandó a babonáskodásra, amely körülményt azután a magok hasznára kizsákmányolnak a lelketlen üzérek. De a hibában még a művelteknek elismert nemzetek is szenvednek. A német nemzet fiai épp oly mohósággal kapkodják a babonát terjesztő iratokat. E tekintetben a művelt francia sem különb.
Higyjünk-e a magánjövendöléseknek? Hihetünk, ha több egybenhangzó, de a jövendölők nemcsak hogy nem egy helyen laktak, hanem különböző időben is éltek, akiknél tehát az összebeszélés ki van zárva. Azon jövendöléseknek is hihetünk, amelyek már részben beteljesedtek. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv