1.034.174

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pista kalandos utazása

Ifjusági regény

Szerző

Kiadó: Magyar Kereskedelmi Közlöny Hirlap- és Könyvkiadó-Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hét fekete-fehér képpel illusztrálva. Nyomatott a Tolnai Világlapja könyvnyomdájában, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Gyula és Flórián. Langyos tavaszi éj borult Szakolca városára az 1847-iki esztendő pünkösd hetében. A régi, nagy kőházak cseréptetőire ezüstös fényt hintett a holdvilág.
Az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Gyula és Flórián. Langyos tavaszi éj borult Szakolca városára az 1847-iki esztendő pünkösd hetében. A régi, nagy kőházak cseréptetőire ezüstös fényt hintett a holdvilág.
Az utcák néptelenek voltak. Az orgonavirág és rezeda illatát gyöngéd szellő hordozta széjjel. A nagy piactéren két ifjú sétált. Az egyik sötétbarna volt, a másik lenszőke. A barnának magas homloka, parancsoló tekintete és izomtól duzzadó karjai. A szőke ifju sovány és hórihorgas volt, az orra kissé fitos, a szeme világoskék, az arcbőre lányosan fehér.
A barna ifjut Ányos Gyulának hivták, a szőkét Rojtos Flóriánnak. Gyermekkori barátok és iskolatársak voltak, kik néhány évi távollét után ma látták egymást újra. Egyformán örültek a viszontlátásnak, de Rojtos Flórián nagyobb garral adott kifejezést örömének. Általában nem kimélte a szót. Néha ugy tett, hogy kérdezett is, felelt is. Azonfelül nagyon szerette a kicsinyitő ragot használni, mi legkomolyabb beszédjének is azt a szint adta, mintha tréfálkoznék.
- Ez volt aztán a meglepetésecske, - kezdte Flórián, - délután ott ülök a padocskán, jön az Etuska és megjött a Gyuluska. Barátocskám, majd kiugrottam a bőröcskémből. Beszaladtam a mamuskához, mondtam neki, hogy tegye el az uzsonnácskát, mert én megyek a Gyuluskához, aki az én legkedvesebb pajtásocskám az egész föld kerekségén.
A föld kerekségéhez nem ragasztott kicsinyitő ragot. Érezte, hogy az geográfiai illetlenség lenne. Vissza

Zöldi Márton

Zöldi Márton műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zöldi Márton könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása Pista kalandos utazása

A borító kissé sérült. A könyv gerince amatőr módon javított, kötése megnyílt. Az előzéklapon és a címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot: Közepes
4.800 Ft
1.920 ,-Ft 60
10 pont kapható
Kosárba
konyv