| Kiadó: | Élelmezési Minisztériumi Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 92 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 5 |
| Táplálkozás és tápanyagok | 6 |
| Hőtermelés | 8 |
| Munkánktól függ, hogy mennyi a hőszükségletünk | 9 |
| Vitaminok | 18 |
| A-vitamin (karotin) | 19 |
| B-vitamin csoport | 20 |
| Az emésztés | 31 |
| Az emésztés már a rágás közben megkezdődik | 31 |
| A gyomoremésztés | 32 |
| A bélemésztés és a tápanyagok felszívódása a belekből | 33 |
| Zöldségek és főzelékek | 34 |
| A főzés | 36 |
| Rántás | 37 |
| Különböző zsírok összehasonlítása | 39 |
| Kész ételek tárolása | 39 |
| Hüvelyesek | 40 |
| Gumók és gyökerek | 41 |
| Szárak | 44 |
| Leveles főzelékek | 44 |
| Mag- és gyümölcstermések | 46 |
| Virág- és rügytermések | 47 |
| Hagymafélék | 48 |
| Fűszerek | 48 |
| Leveles és virágos fűszerek | 48 |
| Gyümölcs- és mag-fűszerek | 50 |
| Gyökér- és kéregfűszerek | 52 |
| Főzési előírások | 52 |
| Hüvelyesek | 52 |
| Gumók és gyökerek | 54 |
| Leveles főzelékek | 61 |
| Mag- és gyümölcstermések | 67 |
| Virág- és rügytermések | 72 |
| Hagymafélék | 74 |
| Zöldség- és főzelékkonzervek | 74 |
| A főzelékek tartósítása | 75 |
| Tartósítás hűtéssel | 75 |
| Tartósítás szárítással, aszalással | 77 |
| Zöldség- és főzelékkonzervek | 78 |
| Savanyítás só hozzáadásával vagy anélkül | 81 |
| Sózással tartósított főzelékek | 85 |
| Általános megjegyzések a tartósított főzelékekhez | 87 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.