kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Black & White Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Nyíregyháza |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 232 oldal |
| Sorozatcím: | Turós Emil-sorozat |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-912-591-1 |
| Bevezető | 5 |
| Néhány jó tanács a zöldségfélék, saláták és gyümölcsfélék készítéséhez | 6 |
| Zöldségételek | 9 |
| Zöldborsó | 9 |
| Zöldbab | 15 |
| Kelvirág (karfiol) | 20 |
| Csirág (Spárga) | 31 |
| A csirág tisztítása és főzése | 31 |
| Karalábé | 38 |
| A karalábé tisztítása | 38 |
| Kelkáposzta | 46 |
| A kelkáposzta tisztítása és lemosása | 46 |
| Kelbimbó | 57 |
| A kelbimbó tisztítása, lemosása és főzése | 57 |
| Paraj | 59 |
| A paraj tisztítása, lemosása és főzése | 59 |
| Tök | 68 |
| A tök tisztítása, lemosása és főzése | 68 |
| Paradicsom | 79 |
| A paradicsom tisztítása, lemosása, előkészítése | 79 |
| Zeller | 89 |
| A zeller tisztítása, lemosása, főzése | 89 |
| Sárgarépa és karotta | 93 |
| A sárgarépa és karotta tisztítása, lemosása, főzése | 93 |
| Vegyeszöldség-ételek | 95 |
| Néhány zöldséges leves | 103 |
| Zöldpaprika | 109 |
| Párolt káposzta változatok | 115 |
| Egyéb zöldséges ételek | 119 |
| A fűszernövényekről | 124 |
| Néhány gombás étel | 126 |
| Fontos tudnivalók a gombáról általában | 126 |
| Saláták | 136 |
| Fejes saláta-változatok | 136 |
| A majonéz | 137 |
| Tartármártás | 137 |
| Paradicsomos saláták | 152 |
| Néhány paradicsomkészítmény | 159 |
| Egyéb saláták | 161 |
| Zöldséglevek | 181 |
| Főzeléklevek | 181 |
| Gyümölcsételek | 183 |
| Gyümölcsös tésztafélék | 183 |
| Gyümölcskrémek | 191 |
| Gyümölcssaláták | 198 |
| Egyéb gyümölcskészítmények | 204 |
| Gyümölcslevek - üdítő italok | 211 |
| Betűrendes tárgymutató | 215 |