| Kiadó: | Minerva Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 225 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Bevezető | 3 |
| Néhány jó tanács a zöldségfélék, saláták és gyümölcsfélék készítéséhez | 4 |
| Zöldségételek | 7 |
| Zöldborsó | 7 |
| Zöldbab | 13 |
| Kelvirág (karfiol) | 18 |
| Csirág (Spárga) | 29 |
| A csirág tisztítása és főzés | 29 |
| Karalábé | 36 |
| A karalábé tisztítása | 36 |
| Kelkáposzta | 44 |
| A kelkáposzta tisztítása és lemosása | 44 |
| Kelbimbó | 56 |
| A kelbimbó tisztítása, lemosása és főzése | 56 |
| Paraj | 58 |
| A paraj tisztítása, lemosása és főzése | 58 |
| Tök | 67 |
| A tök tisztítása, lemosása és főzése | 67 |
| Paradicsom | 78 |
| A paradicsom tisztítása, lemosása, előkészítése | 78 |
| Zeller | 89 |
| A zeller tisztítása, lemosása, főzése | 89 |
| Sárgarépa és karotta | 92 |
| A sárgarépa és karotta tisztítása, lemosása, főzés | 92 |
| Vegyeszöldség-ételek | 95 |
| Néhány zöldséges leves | 104 |
| Zöldpaprika | 110 |
| Párolt káposzta változatok | 116 |
| Egyéb zöldséges ételek | 121 |
| A fűszernövényekről | 126 |
| Néhány gombás étel | 128 |
| Saláták | 138 |
| Gyümölcsételek | 184 |
A gerinc enyhén sérült, elszíneződött. A lapélek kissé foltosak.
Védőborító nélküli példány.