kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szarvas |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 165 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Megjelent 250 példányban. Fekete-fehér rajzokkal. |
| Előszó | 5 |
| Általános tudnivalók a zöldségfélékről és termesztésükről | |
| A zöldségtermesztés fogalma, a zöldségfélék szerepe a táplálkozásban | 7 |
| A hazai zöldségtermesztés helyzete, sajátosságai | 9 |
| Szaporítási módok és szaporítási időpontok a hazai zöldségtermesztésben | 11 |
| A nálunk termesztett fontosabb zöldségfélék hőigény szerinti csoportosítása | 17 |
| Hagymafélék | |
| A hagymafélék általános jellemzése | 19 |
| Vöröshagyma | 20 |
| Fokhagyma | 31 |
| Kabakosok | |
| A kabakosok általános jellemzése | 35 |
| Uborka | 36 |
| Görögdinnye | 41 |
| Sárgadinnye | 51 |
| Csemegekukorica | 58 |
| Hüvelyesek | |
| A hüvelyes zöldségfélék általános jellemzése | 72 |
| Zöldborsó | 73 |
| Zöldbab | |
| Burgonyafélék | |
| A burgonyafélék általános jellemzése | 91 |
| Paradicsom | 92 |
| Paprika | 103 |
| Káposztafélék | |
| A káposztafélék általános jellemzése | 125 |
| Fejeskáposzta | 126 |
| Gyökérzöldségfélék | |
| A gyökérzöldségfélék általános jellemzése | 135 |
| Sárgarépa | 136 |
| Petrezselyem | 147 |
| Pasztinák | 150 |
| Cékla | 151 |
| Spárga | 155 |
| A jegyzet összeállítása során felhasznált legfontosabb szakirodalom jegyzéke | 165 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.