kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 271 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-232-442-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat és fotókat tartalmaz. |
| Egészséges táplálkozás, több zöldségféle | 5 |
| A zöldségfélék szerepe táplálkozásunkban | 5 |
| Zöldségtermesztés családi ellátásra | 7 |
| Termeljünk zöldséget a házikertben! | 10 |
| Zöldségtermesztésünk helyzete és fejlesztési céljai | 10 |
| Piacból és piacról élünk | 12 |
| A zöldségfélék piaci forgalma és áralakulása | 12 |
| A növény élettere, igényei | 17 |
| A zöldségfélék életfeltételei, környezeti igényei | 17 |
| A zöldségfélék fényigénye | 7 |
| A zöldségfélék hőmérsékleti igénye | 19 |
| A zöldségfélék vízigénye | 23 |
| A zöldségnövények tápanyagfelvétele | 26 |
| A talaj szerepe a zöldségtermesztésben | 30 |
| Öntözés, vízgazdálkodás | 38 |
| Tápanyag-utánpótlás, trágyázás | 41 |
| Mikroelemtrágyázás | 47 |
| Meszezés | 48 |
| A szabadföldi trágyázás ideje | 48 |
| Zöldtrágyázás | 49 |
| Vetésváltás | 50 |
| A talaj művelése | 50 |
| A talaj előkészítése | 51 |
| A talaj ápolása a magvetéshez, illetve a palántázáshoz | 53 |
| A talaj ápolása a magvetés, illetve a palántázás után | 53 |
| A magvetéstől a palántázásig | 55 |
| A zöldségfélék szaporítóanyagai | 55 |
| A tenyészterület, illetve az állománysűrűség szerepe | 58 |
| A mag vetése és kezelése | 61 |
| A palántanevelés | 67 |
| A palánták minősége | 69 |
| A palánták edzése | 74 |
| Palántázás, ültetés | 75 |
| Ápolási feladatok | 79 |
| Gondos betakarítás, célszerű tárolás=több haszon | 80 |
| A termény betakarítása | 80 |
| A zöldségfélék tárolása | 1 |
| Télen, tavasszal is friss zöldséget! | 84 |
| Hajtató- és palántanevelő létesítmények | 84 |
| A hajtató- és palántanevelő berendezések klímaszabályozása | 88 |
| A fényellátás | 88 |
| A termesztőberendezések hőgazdálkodása | 91 |
| CO2-dúsítás | 95 |
| Szellőztetés | 96 |
| Trágyázás a zöldséghajtatásban | 97 |
| Konténerek használata a hajtatásban | 100 |
| A palántanevelő közeg jellemzői | 101 |
| Fejtrágyázás palántaneveléskor | 101 |
| Öntözés a zöldséghajtatásban | 102 |
| Hajtatóberendezések hasznosítása | 102 |
| Okosan és óvatosan a vegyszerekkel! | 104 |
| Növényvédelem | 104 |
| A vetőmag csávázása | 104 |
| Talajfertőtlenítés | 105 |
| A palánták kiültetés előtti védelme | 107 |
| A kiültetett zöldségfélék védelme | 108 |
| Vegyszeres gyomirtás | 121 |
| Ezeket a zöldségféléket termesszük! | 123 |
| Káposztafélék | 125 |
| Fejes káposzta | 125 |
| Vörös káposzta | 129 |
| Kelkáposzta | 131 |
| Áttelelő kelkáposzta | 131 |
| Leveles kel | 132 |
| Karalábé | 132 |
| Karfiol | 135 |
| Brokkoli | 138 |
| Bimbóskel (kelbimbó) | 139 |
| Kínai kel | 142 |
| Kabakosok | 144 |
| Uborka | 144 |
| Sárgadinnye | 152 |
| Spárgatök | 156 |
| Sütőtök | 160 |
| Cukkini | 161 |
| Patiszon | 162 |
| Laskatök | 163 |
| Gyökgumósok | 165 |
| Petrezselyem | 166 |
| Levélpetrezselyem | 166 |
| Sárgarépa | 170 |
| Pasztinák | 170 |
| Retek | 173 |
| Zeller | 175 |
| Halványító zeller | 179 |
| Metélőzeller | 181 |
| Feketegyökér | 182 |
| Cékla | 183 |
| Torma | 185 |
| Burgonyafélék | 187 |
| Paprika | 189 |
| Fűszerpaprika | 189 |
| Paradicsom | 199 |
| Burgonya | 211 |
| Tojásgyümölcs | 216 |
| Hagymák | 220 |
| Vöröshagyma | 220 |
| Fokhagyma | 223 |
| Téli sarjadékhagyma | 226 |
| Póréhagyma | 229 |
| Metélőhagyma | 230 |
| Levélzöldségfélék | 233 |
| Fejes saláta | 233 |
| Kötözősaláta | 233 |
| Tépősaláta | 239 |
| Mezei saláta (madársaláta) | 241 |
| Endívia saláta | 242 |
| Cikóriasaláta | 245 |
| Spenót | 248 |
| Új-zélandi spenót | 251 |
| Hüvelyesek | 253 |
| Borsó | 253 |
| Bab | 255 |
| Évelők | 260 |
| Sóska | 260 |
| Spárga | 262 |
| Rebarbara | 265 |
| Csemegekukorica | 267 |