kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 253 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-230-257-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| Egészséges táplálkozás, több zöldségféle | 5 |
| A zöldségfélék szerepe táplálkozásunkban | 5 |
| Zöldségtermesztés családi ellátásra | 7 |
| Termeljünk zöldséget a házikertben! | 10 |
| Zöldségtermesztésünk helyzete és fejlesztési céljai | 10 |
| A kiskerti zöldségtermesztés fejlesztése | 11 |
| Piacból és piacról élünk | 13 |
| A zöldségfélék piaci forgalma és áralakulása | 13 |
| A növény élettere, igényei | 19 |
| A zöldségfélék életfeltételei, környezeti igényei | 19 |
| A fény szerepe | 19 |
| A hőmérséklet szerepe | 20 |
| Hőmérsékleti összeg | 22 |
| A víz szerepe | 23 |
| A talaj és művelése | 25 |
| Talaj előkészítése | 26 |
| Talaj-előkészítés magvetéshez, palántázáshoz | 27 |
| A talaj ápolása a magvetés, illetve a palántázás után | 28 |
| A talaj előkészítése hajtatáshoz, palántaneveléshez | 29 |
| A trágyázás | 30 |
| Szervestrágyázás | 30 |
| Műtrágyázás | 32 |
| A magvetéstől a palántázásig | 36 |
| A zöldségfélék szaporítóanyagai | 36 |
| A tenyészterület, illetve az állománysűrűség szerepe | 38 |
| A mag vetése és kezelése | 42 |
| A palántanevelés | 47 |
| Palántázás, ültetés | 52 |
| Ápolási feladatok | 55 |
| Gondos betakarítás, célszerű tárolás=több haszon | 56 |
| A termény betakarítása | 56 |
| A zöldségfélék tárolása | 57 |
| Télen, tavasszal is friss zöldséget! | 59 |
| Hajtatás, korai termesztés | 59 |
| Okosan és óvatosan a vegyszerekkel! | 70 |
| Növényvédelem | 70 |
| A vetőmag csávázása | 71 |
| Talajfertőtlenítés | 72 |
| A palánták kiültetés előtti védelme | 74 |
| A kiültetett zöldségfélék védelme | 75 |
| Vegyszeres gyomirtás | 92 |
| Ezeket a zöldségféléket termesszük! | 94 |
| Káposztafélék | 94 |
| Fejes káposzta | 94 |
| Vörös káposzta | 98 |
| Kelkáposzta | 98 |
| Áttelelő kelkáposzta | 100 |
| Karalábé | 101 |
| Karfiol | 104 |
| Brokkoli | 107 |
| Bimbóskel (kelbimbó) | 108 |
| Kínai kel | 111 |
| Kabakosok | 113 |
| Uborka | 113 |
| Sárgadinnye | 123 |
| Görögdinnye | 126 |
| Spárgatök | 131 |
| Sütőtök | 133 |
| Patiszon | 134 |
| Laskatök | 136 |
| Gyökgumósok | 138 |
| Petrezselyem | 138 |
| Levélpetrezselyem | 142 |
| Sárgarépa | 142 |
| Pasztinák | 145 |
| Retek | 147 |
| Zeller | 151 |
| Halványító zeller | 153 |
| Metélőzeller | 154 |
| Feketegyökér | 155 |
| Cékla | 156 |
| Torma | 159 |
| Burgonyafélék | 161 |
| Paprika | 161 |
| Fűszerpaprika | 172 |
| Paradicsom | 172 |
| Burgonya | 186 |
| Tojásgyümölcs | 191 |
| Hagymák | 196 |
| Vöröshagyma | 196 |
| Fokhagyma | 199 |
| Sarjadékhagyma | 202 |
| Póréhagyma | 206 |
| Metélőhagyma | 208 |
| Levélzöldségfélék | 211 |
| Fejes saláta | 211 |
| Kötözősaláta | 217 |
| Tépősaláta | 218 |
| Mezei saláta (madársaláta) | 219 |
| Endívia saláta | 221 |
| Cikóriasaláta | 223 |
| Spenót | 227 |
| Új-zélandi spenót | 229 |
| Hüvelyesek | 231 |
| Borsó | 231 |
| Bab | 234 |
| Évelők | 239 |
| Sóska | 239 |
| Spárga | 241 |
| Rebarbara | 245 |
| Csemegekukorica | 247 |