A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Zöldségtermesztés II.

Kertésztechnikus-képzés tankönyve

Szerző

Kiadó: Agrárszakoktatási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 201 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9107-06-9
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: K-555.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Dr. Füstös Zsuzsanna: Levélzöldségek3
Általános tudnivalók a levélzöldségekről3
Fejes saláta4
Jelentősége, általános jellemzése4
Igényei4
Fajtái5
Termesztése7
Hajtatása8
Növényvédelme9
Spenót10
Jelentősége, általános jellemzése10
Igényei10
Fajtái11
Termesztése11
Hajtatása12
Sóska12
Jelentősége, általános jellemzése12
Igényei12
Termesztése13
Hajtatása13
Kötözősaláta14
Jelentősége, általános jellemzése14
Igényei14
Termesztése14
Endíviasaláta15
Jelentősége, általános jellemzése15
Igényei15
Termesztése15
Cikória15
Jelentősége, általános jellemzése15
Igényei16
Termesztése16
Az etiollált cikóriasaláta hajtatása16
Rebarbara17
Jelentősége, általános jellemzése17
Igényei17
Fajtái17
Termesztése17
Ellenőrző kérdések18
Dr. Kovács András: Káposztafélék19
Általános tudnivalók a káposztafélékről19
Fejes káposzta20
Jelentősége, általános jellemzése20
Igényei21
Fajtái21
Termesztése23
Téli tárolása27
Hajtatása27
Káposztafélék növényvédelme28
Vörös káposzta31
Jelentősége, általános jellemzése31
Fajtái31
Termesztése31
Kelkáposzta31
Jelentősége, általános jellemzése31
Igényei32
Fajtái32
Termesztése33
Hajtatása35
Karalábé35
Jelentősége, általános jellemzése35
Igényei35
Fajtái36
Termesztése37
Hajtatása38
Karfiol39
Jelentősége, általános jellemzése39
Igényei39
Fajtái40
Termesztése41
Hajtatása43
Kínai kel44
Jelentősége és növénytani jellemzése44
Igényei44
Fajtái45
Termesztése45
Hajtatása46
Bimbóskel47
Jelentősége, általános jellemzése47
Igényei48
Fajtái48
Termesztése48
Brokkoli50
Általános jellemzése50
Igényei50
Fajtái50
Termesztése50
Szaporítása50
Különleges káposztafélék51
Ellenőrző kérdések51
Dr. Hodossi Sándor: Gyökérzöldségfélék53
Általános tudnivalók a gyökérzöldségfélékről53
Sárgarépa54
Jelentősége, általános jellemzése54
Igényei56
Fajtái57
Termesztése58
Hajtatása63
Növényvédelme64
Petrezselyem65
Jelentősége, általános jellemzése65
Igényei66
Fajtái67
Termesztése67
Hajtatása70
Növényvédelme71
Pasztinák71
Jelentősége, általános jellemzése71
Igényei72
Fajtái73
Termesztése74
Növényvédelme75
Gumós Zeller75
Jelentősége, általános jellemzése75
Igényei76
Fajtái77
Termesztése77
Növényvédelme80
Cékla81
Jelentősége, általános jellemzése81
Igényei82
Fajtái82
Termesztése84
Növényvédelme86
Feketegyökér87
Jelentősége, általános jellemzése87
Igényei87
Termesztése88
Torma89
Jelentősége, általános jellemzése89
Igényei90
Termesztése90
Retek93
Jelentősége, általános jellemzése93
Igényei94
Fajtái94
Termesztése95
Hajtatása97
Növényvédelme97
Ellenőrző kérdések98
Dr. Füstös Zsuzsanna: Hagymafélék100
Általános tudnivalók a hagmafélékről100
Vöröshagyma100
Jelentősége, általános jellemzése100
Igényei101
Termesztése102
Egyéves vöröshagyma-termesztés104
Vöröshagyma termesztése dughagymáról108
Étkezési vöröshagyma termesztése dughagymáról110
Növényvédelme111
Fokhagyma115
Jelentősége, általános jellemzése115
Igényei116
Fajtái116
Termesztése117
Póréhagyma118
Jelentősége, általános jellemzése118
Igényei119
Fajtái119
Termesztése119
Metélőhagyma120
Jelentősége, általános jellemzése120
Igényei121
Termesztése121
Téli sarjadékhagyma122
Jelentősége, általános jellemzése122
Igényei122
Termesztése123
Hajtatása124
Salottahagyma124
Jelentősége, általános jellemzése124
Termesztése125
Ellenőrző kérdések125
Dr. Hodossi Sándor: Kabakosok127
Általános tudnivalók a kabakosokról127
Uborka128
Jelentősége, általános jellemzése128
Igényei129
Fajtái130
Termesztése132
Hajtatása137
Növényvédelme141
Görögdinnye143
Jelentősége, általános jellemzése143
Igényei145
Fajtái145
Termesztése146
Növényvédelme151
Sárgadinnye152
Jelentősége, általános jellemzése152
Igényei154
Fajtái155
Termesztése156
Növényvédelme160
Cukkini160
Jelentősége, általános jellemzése160
Igényei161
Termesztése161
Patisszon162
Jelentősége, általános jellemzése162
Igényei163
Fajtái163
Termesztése163
Kokocella164
Jelentősége, általános jellemzuése164
Igényei165
Termesztése165
Ellenőrző kérdések166
Dr. Hodossi Sándor: Hüvelyesek168
Általános tudnivalók a hüvelyesekről168
Zöldborsó169
Jelentősége, általános jellemzése169
Igényei171
Fajtái172
Termesztése173
Szaporítása174
Növényvédelme179
Zöldbab181
Jelentősége, általános jellemzése181
Igényei183
Fajtái183
Termesztése184
Növényvédelme188
Lóbab189
Jelentősége, általános jellemzése189
Igényei190
Termesztése191
Ellenőrző kérdések192
Spárga194
Jelentősége, általános jellemzése194
Igényei194
Fajtái194
Termesztése195
A spárga növényvédelme197
Ellenőrző kérdések198
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv