kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 201 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9107-06-9 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: K-555. |
| Dr. Füstös Zsuzsanna: Levélzöldségek | 3 |
| Általános tudnivalók a levélzöldségekről | 3 |
| Fejes saláta | 4 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 4 |
| Igényei | 4 |
| Fajtái | 5 |
| Termesztése | 7 |
| Hajtatása | 8 |
| Növényvédelme | 9 |
| Spenót | 10 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 10 |
| Igényei | 10 |
| Fajtái | 11 |
| Termesztése | 11 |
| Hajtatása | 12 |
| Sóska | 12 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 12 |
| Igényei | 12 |
| Termesztése | 13 |
| Hajtatása | 13 |
| Kötözősaláta | 14 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 14 |
| Igényei | 14 |
| Termesztése | 14 |
| Endíviasaláta | 15 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 15 |
| Igényei | 15 |
| Termesztése | 15 |
| Cikória | 15 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 15 |
| Igényei | 16 |
| Termesztése | 16 |
| Az etiollált cikóriasaláta hajtatása | 16 |
| Rebarbara | 17 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 17 |
| Igényei | 17 |
| Fajtái | 17 |
| Termesztése | 17 |
| Ellenőrző kérdések | 18 |
| Dr. Kovács András: Káposztafélék | 19 |
| Általános tudnivalók a káposztafélékről | 19 |
| Fejes káposzta | 20 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 20 |
| Igényei | 21 |
| Fajtái | 21 |
| Termesztése | 23 |
| Téli tárolása | 27 |
| Hajtatása | 27 |
| Káposztafélék növényvédelme | 28 |
| Vörös káposzta | 31 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 31 |
| Fajtái | 31 |
| Termesztése | 31 |
| Kelkáposzta | 31 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 31 |
| Igényei | 32 |
| Fajtái | 32 |
| Termesztése | 33 |
| Hajtatása | 35 |
| Karalábé | 35 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 35 |
| Igényei | 35 |
| Fajtái | 36 |
| Termesztése | 37 |
| Hajtatása | 38 |
| Karfiol | 39 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 39 |
| Igényei | 39 |
| Fajtái | 40 |
| Termesztése | 41 |
| Hajtatása | 43 |
| Kínai kel | 44 |
| Jelentősége és növénytani jellemzése | 44 |
| Igényei | 44 |
| Fajtái | 45 |
| Termesztése | 45 |
| Hajtatása | 46 |
| Bimbóskel | 47 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 47 |
| Igényei | 48 |
| Fajtái | 48 |
| Termesztése | 48 |
| Brokkoli | 50 |
| Általános jellemzése | 50 |
| Igényei | 50 |
| Fajtái | 50 |
| Termesztése | 50 |
| Szaporítása | 50 |
| Különleges káposztafélék | 51 |
| Ellenőrző kérdések | 51 |
| Dr. Hodossi Sándor: Gyökérzöldségfélék | 53 |
| Általános tudnivalók a gyökérzöldségfélékről | 53 |
| Sárgarépa | 54 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 54 |
| Igényei | 56 |
| Fajtái | 57 |
| Termesztése | 58 |
| Hajtatása | 63 |
| Növényvédelme | 64 |
| Petrezselyem | 65 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 65 |
| Igényei | 66 |
| Fajtái | 67 |
| Termesztése | 67 |
| Hajtatása | 70 |
| Növényvédelme | 71 |
| Pasztinák | 71 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 71 |
| Igényei | 72 |
| Fajtái | 73 |
| Termesztése | 74 |
| Növényvédelme | 75 |
| Gumós Zeller | 75 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 75 |
| Igényei | 76 |
| Fajtái | 77 |
| Termesztése | 77 |
| Növényvédelme | 80 |
| Cékla | 81 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 81 |
| Igényei | 82 |
| Fajtái | 82 |
| Termesztése | 84 |
| Növényvédelme | 86 |
| Feketegyökér | 87 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 87 |
| Igényei | 87 |
| Termesztése | 88 |
| Torma | 89 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 89 |
| Igényei | 90 |
| Termesztése | 90 |
| Retek | 93 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 93 |
| Igényei | 94 |
| Fajtái | 94 |
| Termesztése | 95 |
| Hajtatása | 97 |
| Növényvédelme | 97 |
| Ellenőrző kérdések | 98 |
| Dr. Füstös Zsuzsanna: Hagymafélék | 100 |
| Általános tudnivalók a hagmafélékről | 100 |
| Vöröshagyma | 100 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 100 |
| Igényei | 101 |
| Termesztése | 102 |
| Egyéves vöröshagyma-termesztés | 104 |
| Vöröshagyma termesztése dughagymáról | 108 |
| Étkezési vöröshagyma termesztése dughagymáról | 110 |
| Növényvédelme | 111 |
| Fokhagyma | 115 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 115 |
| Igényei | 116 |
| Fajtái | 116 |
| Termesztése | 117 |
| Póréhagyma | 118 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 118 |
| Igényei | 119 |
| Fajtái | 119 |
| Termesztése | 119 |
| Metélőhagyma | 120 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 120 |
| Igényei | 121 |
| Termesztése | 121 |
| Téli sarjadékhagyma | 122 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 122 |
| Igényei | 122 |
| Termesztése | 123 |
| Hajtatása | 124 |
| Salottahagyma | 124 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 124 |
| Termesztése | 125 |
| Ellenőrző kérdések | 125 |
| Dr. Hodossi Sándor: Kabakosok | 127 |
| Általános tudnivalók a kabakosokról | 127 |
| Uborka | 128 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 128 |
| Igényei | 129 |
| Fajtái | 130 |
| Termesztése | 132 |
| Hajtatása | 137 |
| Növényvédelme | 141 |
| Görögdinnye | 143 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 143 |
| Igényei | 145 |
| Fajtái | 145 |
| Termesztése | 146 |
| Növényvédelme | 151 |
| Sárgadinnye | 152 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 152 |
| Igényei | 154 |
| Fajtái | 155 |
| Termesztése | 156 |
| Növényvédelme | 160 |
| Cukkini | 160 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 160 |
| Igényei | 161 |
| Termesztése | 161 |
| Patisszon | 162 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 162 |
| Igényei | 163 |
| Fajtái | 163 |
| Termesztése | 163 |
| Kokocella | 164 |
| Jelentősége, általános jellemzuése | 164 |
| Igényei | 165 |
| Termesztése | 165 |
| Ellenőrző kérdések | 166 |
| Dr. Hodossi Sándor: Hüvelyesek | 168 |
| Általános tudnivalók a hüvelyesekről | 168 |
| Zöldborsó | 169 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 169 |
| Igényei | 171 |
| Fajtái | 172 |
| Termesztése | 173 |
| Szaporítása | 174 |
| Növényvédelme | 179 |
| Zöldbab | 181 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 181 |
| Igényei | 183 |
| Fajtái | 183 |
| Termesztése | 184 |
| Növényvédelme | 188 |
| Lóbab | 189 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 189 |
| Igényei | 190 |
| Termesztése | 191 |
| Ellenőrző kérdések | 192 |
| Spárga | 194 |
| Jelentősége, általános jellemzése | 194 |
| Igényei | 194 |
| Fajtái | 194 |
| Termesztése | 195 |
| A spárga növényvédelme | 197 |
| Ellenőrző kérdések | 198 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.