kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 145 oldal |
| Sorozatcím: | Kertészeti szakközépiskolák tankönyve |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-8160-41-1 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi száma: K136. 25 ábrával illusztrálva. |
| A zöldségnövények szaporítása | 3 |
| A szaporítás és a szaporodás fogalma, módjai, jelentősége | 3 |
| A vetőmag és tulajdonságai | 5 |
| A csírázás | 6 |
| A vetőmag értékét meghatározó tulajdonságok | 10 |
| Vetés előtti magkezelések | 12 |
| A tenyészterület, az állománysűrűség, a sor- és tőtávolság fogalma | 15 |
| Állandó helyre vetés | 18 |
| Palántanevelés | 21 |
| Palántakiültetés | 30 |
| Ápolási munkák | 37 |
| A kedvezőtlen időjárási hatások elleni védekezés | 37 |
| Öntözés | 40 |
| Az öntözés módjai | 42 |
| Öntözési norma, öntözési idénynorma | 43 |
| Az öntözés időpontjának megállapítása | 44 |
| A kedvezőtlen tápanyagellátás hatásának megszüntetése és egyéb ápolási munkák | 45 |
| A zöldségfélék vegyszeres gyomirtása és növényvédelme | 49 |
| Vegyszeres gyomirtás | 49 |
| A gyomirtás módja | 50 |
| A gyomirtó szerek csoportosítása | 50 |
| Növénybetegségek | 53 |
| Vírusok | 53 |
| Baktériumok | 56 |
| Gombás betegségek | 57 |
| Állati kártevők | 60 |
| A növényvédő szerek kijuttatása | 68 |
| Permetező-porozó és csávázógépek | 68 |
| A zöldségfélék betakarítása | 73 |
| A betakarítás időpontjának meghatározása, az érett zöldség fogalma | 73 |
| Az egyes zöldségnövények szedési érettségét jelző legfontosabb tulajdonságok | 76 |
| Káposztafélék | 76 |
| Burgonyafélék | 77 |
| Kabakosok | 78 |
| Hüvelyesek | 79 |
| Csemegekukorica | 80 |
| Levélzöldségnövények | 80 |
| Spárga | 82 |
| Hagymafélék | 82 |
| Gyökérzöldségfélék | 83 |
| Ehető gombák | 84 |
| A szedés módjai | 85 |
| Kézi szedés | 85 |
| Gépi szedés | 86 |
| A szedés mechanizálása | 92 |
| A zöldségfélék árukezelése, feldolgozása, tárolása | 99 |
| Áru-előkészítés és -kezelés, előfeldolgozás | 99 |
| A zöldségfélék egyszerű tartósítása | 104 |
| A zöldségfélék tárolása | 110 |
| Szabadtéri tárolás | 110 |
| Tárolás zárt helyen | 114 |
| Tárolás hűtőházban | 116 |
| A környezeti tényezők hatása a tárolt termény életműködésére | 117 |
| Általános magtermesztési ismeretek | 121 |
| A zöldségvetőmag-termesztés jelentősége, helyzete, feltételei | 121 |
| Vetőmagtermesztő körzetek | 122 |
| A vetőmagtermesztés feladata és különleges munkálatai | 123 |
| A fajta fogalma, minősítésének rendszere | 125 |
| A vetőmag szaporulati fokai | 127 |
| A vetőmagtermesztés állami ellenőrzése | 128 |
| Az egyéves zöldségnövények vetőmagtermesztése | 130 |
| A kétéves zöldségnövények magtermesztése | 134 |
| Az évelők magtermesztése | 136 |
| Hibrid- (heterózis-) vetőmag-előállítás | 137 |
| A vetőmag aratása, cséplése, tisztítása, tárolása | 138 |