1.036.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségtermesztés IV.

Az 1705-2 zöldségtermesztő szakma számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Agrárszakoktatási Intézet-Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 220 oldal
Sorozatcím: Kertészeti szakközépiskolák tankönyvei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9099-71-6
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: K-144.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Hagymafélék
Általános tudnivalók a hagymafélékről 5
Vöröshagyma 7
Jelentősége 7
Általános jellemzése 7
Igényei 8
Termesztéstechnológiája 9
Egyéves vöröshagyma-termesztés 10
Vöröshagyma-termesztése dugványról 12
A dughagyma előállítása 13
Az áruhagyma előállítása (dughagymáról) 14
Magtermesztése 15
Fajtái 18
Fokhagyma 20
Jelentősége 20
Általános jellemzése 20
Igényei 21
Termesztéstechnológiája 21
Fajtái 22
Póréhagyma 23
Jelentősége 23
Általános jellemzése 23
Igényei 24
Termesztéstechnológiája 24
Magtermesztése 26
Fajtái 27
Téli sarjadékhagyma 28
Jelentősége 28
Általános jellemzése 28
Igényei 29
Termesztéstechnológiája 29
Hajtatása 31
Metélőhagyma 32
Jelentősége 32
Általános jellemzése 32
Igényei 32
Termesztéstechnológiája 33
Hajtatása 34
A hagymafélék növényvédelme 34
Vegyszeres gyomirtás 34
Vírusos betegség 35
Baktériumos megbetegedés 35
Gombás betegségek 36
Tárolási betegségek 36
Állati kártevők 36
Kabakosok
Általános tudnivalók a kabakosokról 43
Uborka 45
Jelentősége 45
Általános jellemzése 46
Igényei 46
Termesztéstechnológiája 47
Szántóföldi konzervipari termesztés 48
Korai szabadföldi termesztés 52
Fólia alatti hajtatás 53
Növényházi hajtatás 54
Magtermesztése 57
Fajtái 57
Szántóföldi korai és fólia alatti termesztésre
alkalmas fajták 58
Konzervipari termesztésre alkalmas fajták 59
Az uborka növényvédelme 62
Vegyszeres gyomirtás 62
Vírusos betegségek 62
Baktériumos betegségek 63
Gombás betegségek 63
Állati kártevők 65
Görögdinnye 66
Jelentősége 66
Általános jellemzése 67
Igényei 67
Termesztéstechnológiája 68
Magtermesztése 70
Fajtái 71
A görögdinnye növényvédelme 73
Vegyszeres gyomirtás 73
Vírusos betegség 73
Gombás betegségek 73
Sárgadinnye 75
Jelentősége 75
Általános jellemzése 76
Igényei 76
Termesztéstechnológiája 77
Hajtatása 79
Magtermesztése 79
Fajtái 80
Turkesztáni típusú fajták 81
Ananász típusú fajták 83
A sárgadinnye növényvédelme 83
Vegyszeres gyomirtás 83
Vírusos betegségek 83
Gombás betegségek 83
Spárgatök 84
Jelentősége 84
Általános jellemzése 84
Igényei 85
Termesztéstechnológiája 85
Hajtatása 86
Magtermesztése 87
Fajtái 87
A spárgatök növényvédelme 88
Vírusos betegségek 88
Gombás betegségek 88
Patisszon 89
Jelentősége 89
Általános jellemzése 89
Igényei 90
Termesztéstechnológiája 91
A patisszon növényvédelme 92
Vírusos betegségek 92
Gombás betegség 92
Burgonyafélék
Általános tudnivalók a burgonyafélékről 97
Paradicsom 99
Jelentősége 99
Általános jellemzése 100
Igényei 100
Termesztéstechnológiája 102
Korai szabadföldi termesztés 105
Fólia alatti hajtatás 106
Üvegházi hajtatás 109
Őszi hajtatás 110
Tavaszi hajtatás 111
Magtermesztése 112
Fajtái 113
Fólia alatti hajtatásra és korai szabadföldi termesztésre
alkalmas fajták 116
Konzervipari fajták 117
Üvegházi hajtató fajták 117
A paradicsom növényvédelme 119
Vegyszeres gyomirtás 119
Vírusos betegségek 119
Baktériumos betegségek 120
Gombás betegségek 121
Állati kártevők 124
Paprika 126
Jelentősége 126
Általános jellemzése 127
Igényei 128
A paprika termesztésével kapcsolatos általános
tudnivalók 129
Növényi sorrendbe iktatás, talaj-előkészítés, trágyázás 129
Az étkezési paprika szabadföldi tömegtermesztése 131
Termesztés palántaneveléssel 131
Termesztés helybe vetéssel 135
Az étkezési paprika korai szántóföldi termesztése 137
Fólia alatti hajtatás 138
Üvegházi hajtatás 139
Magtermesztés 140
Fajtái 142
Korai hajtatásra alkalmas, fényhiányt tűrő fajták 143
Középkései és kései hajtatásra alkalmas fajták 143
Szántóföldi palántás termesztésre alkalmas fajták 144
Szántóföldi helybe vetett termesztésre alkalmas fajták 145
Biológiailag érett (bepirosodott) állapotban felhasználásra
kerülő fajták 145
Fűszerpaprika-termesztés 148
Jelentősége, különleges igényei 148
Termesztéstechnológiája 149
Fajtái 152
A paprika növényvédelme 152
Vírusos betegségek 154
Baktériumos betegségek 154
Gombás betegségek 155
Állati kártevők 156
Burgonya 157
Jelentősége 157
Általános jellemzése 158
Igényei 158
Termesztéstechnológiája 159
Korai szabadföldi termesztés 159
Fólia alatti hajtatás 161
Fajtái 161
A burgonya növényvédelme 162
Vegyszeres gyomirtás 162
Vírusos betegségek 162
Baktériumos betegség 163
Gombás betegségek 164
Állati kártevők 165
Tojásgyümölcs 166
Jelentősége 166
Általános jellemzése 166
Igényei 168
Termesztéstechnológiája 169
Fajtái 170
A tojásgyümölcs növényvédelme 171
Vegyszeres gyomirtás 171
Állati kártevők 171
Csemegekukorica
Termesztett gombák
Csemegekukorica 177
Jelentősége 177
Általános jellemzése 179
Igényei 179
Termesztéstechnológiája 180
Magtermesztése 182
Fajtái 183
A csemegekukorica növényvédelme 184
Vegyszeres gyomirtás 184
Gombás betegségek 184
Állati kártevők 185
Termesztett gombák 187
Jelentőségük 187
Általános jellemzésük 188
A csiperkegomba termesztési műveletei 189
A laskagomba termesztési műveletei 195
A harmatgomba termesztési műveletei 198
Függelék
A zöldségnövények nemesítésének módjai 205
A zöldségtermesztés fejlesztésének lehetőségei 210
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv