| Előszó | 11 |
| Általános ismeretek | |
| Dr. Hodossi Sándor: A zöldségfélék gazdasági és táplálkozási jelentősége | 15 |
| A zöldségtermesztés gazdasági jelentősége | 15 |
| A zöldségfélék táplálkozási jelentősége | 17 |
| Irodalom | 21 |
| Dr. Terbe István: A zöldségtermesztés ökológiai igénye | 22 |
| Hőigény | 22 |
| Fényigény | 25 |
| Tápanyagigény | 27 |
| Talajigény | 35 |
| Vízigény | 39 |
| Irodalom | 41 |
| Dr. Ombódi Attila: Szaporítás | 42 |
| Állandó helyre vetés | 44 |
| Palántanevelés | 45 |
| Irodalom | 48 |
| Dr. Slezák Katalin: Öko- és fitotechnikai munkák | 50 |
| Ökotechnikai munkák | 50 |
| Fitotechnikai munkák | 64 |
| Irodalom | 65 |
| Dr. Slezák Katalin: Vetésforgó | 66 |
| A vetésforgó típusai | 66 |
| A vetésforgók kialakítása | 68 |
| Irodalom | 74 |
| Dr. Kovács András: Takarásos korai termesztés | 75 |
| Talajtakarás | 75 |
| Átmeneti növénytakarás | 77 |
| Irodalomm | 84 |
| Nagy Győzőné: Szedés, áru-előkészítés és tárolás | 85 |
| A zöldségnövények szedése, betakarítása | 85 |
| Az áru előkészítése | 87 |
| A zöldségfélék tárolása | 87 |
| Irodalom | 89 |
| Dr. Inczédy Péter: Vegyszeres gyomirtás, gyomszabályozás | 90 |
| Irodalom | 103 |
| Növényvédelem | 104 |
| Dr. Glits Márton: Betegségek | 104 |
| Dr. Pénzes Béla: Kártevők | 111 |
| Irodalom | 121 |
| Dr. Deme Pál: A szántóföldi zöldségtermesztés üzemgazdaságossági sajátosságai | 122 |
| A zöldségtermesztési technológiák kialakításának műszaki, ökonómiai szempontjai | 124 |
| Irodalom | 125 |
| Részletes termesztési ismeretek | |
| Burgonyafélék | 129 |
| Dr. Hodossi Sándor: Paradicsom | 129 |
| Dr. Gyúrós János: Étkezési paprika | 140 |
| Dr. Kapitány József: Fűszerpaprika | 145 |
| Dr. Gólya Elek: Korai burgonya | 159 |
| Irodalom | 165 |
| Kabakosok | 167 |
| Dr. Kovács András: Uborka | 167 |
| Dr. Nagy József: Görögdinnye | 174 |
| Dr. Nagy József: Sárgadinnye | 181 |
| Dr. Ombódi Attila: Spárgatök, cukkini, csillagtök | 189 |
| Irodalom | 192 |
| Dr. Csontos György: Hüvelyesek | 193 |
| Zöldborsó | 193 |
| Zöldbab | 204 |
| Irodalom | 212 |
| Hagymafélék | 213 |
| Dr. Barnóczki Attila: Vöröshagyma | 213 |
| Tóthné Taskovics Zsuzsanna: Fokhagyma | 221 |
| Dr. Hodossi Sándor: Póréhagyma | 226 |
| Irodalom | 231 |
| Gyökérzöldségfélék | 233 |
| Dr. Hraskó Istvánné: Sárgarépa | 233 |
| Dr. Hraskó Istvánné: Petrezselyem | 248 |
| Takácsné Dr. Hájos Mária: Zeller | 255 |
| Dr. Hraskó Istvánné: Pasztinák | 258 |
| Dr. Némethy Zoltánné: Retek | 264 |
| Takácsné Dr. Hájos Mária: Cékla | 270 |
| Dr. Slezák Katalin: Torma | 276 |
| Irodalom | 280 |
| Dr. Terbe István: Levélzöldségfélék | 282 |
| Fejes saláta | 283 |
| Sóska | 294 |
| Spenót | 297 |
| Irodalom | 302 |
| Káposztafélék | 303 |
| Dr. Zatykó Ferenc: Fejes Káposzta | 303 |
| Dr. Zatykó Ferenc: Kelkáposzta | 313 |
| Nagy Győzőné: Karfiol | 315 |
| Dr. Hodossi Sándor: Brokkoli | 321 |
| Nagy Győzőné: Karalábé | 326 |
| Nagy Győzőné: Kínai kel | 329 |
| Dr. Hodossi Sándor: Bimbóskel | 333 |
| Irodalom | 339 |
| Dr. Hodossi Sándor: Csemegekukorica | 340 |
| Általános tudnivalók | 340 |
| Ökológiai igények | 341 |
| A fajtaválasztás szempontjai | 342 |
| Termesztés | 343 |
| Irodalom | 348 |
| Dr. Fehér Béláné: Spárga | 349 |
| Általános tudnivalók | 349 |
| Ökológiai igények | 350 |
| A fajtaválasztás szempontjai | 351 |
| Termesztés | 351 |
| Irodalom | 356 |