| Előszó | 5 |
| Burgonyafélék | 7 |
| Paradicsom | 7 |
| Általános biológiai adatok | 7 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 9 |
| Fajtaválaszték | 16 |
| Termesztési eljárások | 19 |
| Növényvédelem | 22 |
| Vetőmagtermesztés | 27 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 28 |
| Költség és munkatermelékenység | 32 |
| Munkaóra-szükséglet (óra/ha) | 33 |
| Paprika | 33 |
| Általános biológiai adatok | 33 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 35 |
| Fajtaválaszték | 41 |
| Termesztési eljárások | 48 |
| Növényvédelem | 53 |
| Vetőmagtermesztés | 56 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 58 |
| Költség és munkatermelékenység | 64 |
| Munkaóra-szükséglet (óra/ha) | 64 |
| Tojásgyümölcs | 65 |
| Általános biológiai adatok | 65 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 66 |
| Fajtaválaszték | 68 |
| Termesztési eljárások | 69 |
| Növényvédelem | 70 |
| Vetőmagtermesztés | 71 |
| Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) | 72 |
| Költség és munkatermelékenység | 75 |
| Munkaóra-szükséglet | 75 |
| Burgonya | 76 |
| Általános biológiai adatok | 76 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 77 |
| Fajtaválaszték | 80 |
| Termesztési eljárások | 82 |
| Növényvedelem | 83 |
| Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) | 85 |
| Költség és munkatermelékenység | 88 |
| Kabakosok | 89 |
| Görögdinnye | 89 |
| Általános biológiai adatok | 89 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 91 |
| Fajtaválaszték | 93 |
| Termesztési eljárások | 96 |
| Növényvédelem | 99 |
| Vetőmagtermesztés | 101 |
| Munkaerő és gépi felhasználás (1 ha) | 103 |
| Költség és munkatermelékenység | 106 |
| Munkaóra-szükséglet | 106 |
| Sárgadinnye | 107 |
| Általános biológiai adatok | 107 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 109 |
| Fajtaválaszték | 112 |
| Termesztési eljárások | 115 |
| Növényvédelem | 118 |
| Vetőmagtermesztés | 120 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 121 |
| Költség és munkatermelékenység | 124 |
| Munkaóra-szükséglet | 124 |
| Uborka | 125 |
| Általános biológiai adatok | 125 |
| Növekedés és fejlődés feltételek | 126 |
| Fajtaválaszték | 133 |
| Termesztési eljárások | 137 |
| Növényvédelem | 140 |
| Vetőmagtermesztés | 144 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 146 |
| Költség és munkatermelékenység | 149 |
| Munkaóra-szükséglet | 150 |
| Spárgatök | 150 |
| Általános biológiai adatok | 150 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 152 |
| Fajtaválaszték | 153 |
| Termesztési eljárások | 154 |
| Növényvédelem | 155 |
| Vetőmagtermesztés | 156 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 157 |
| Költség és munkatermelékenység | 160 |
| Munkaóra-szükséglet | 160 |
| Sütőtök | 160 |
| Általános biológiai adatok | 160 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 162 |
| Fajtaválaszték | 162 |
| Termesztési eljárások | 163 |
| Növényvédelem | 163 |
| Vetőmagtermesztés | 164 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás | 165 |
| Költség és munkatermelékenység | 167 |
| Munkaóra-szükséglet | 167 |
| Csillagtök (patisszon) | 167 |
| Általános biológiai adatok | 167 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 169 |
| Fajtaválaszték | 169 |
| Termesztési eljárások | 170 |
| Növényvédelem | 170 |
| Vetőmagtermesztés | 170 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 171 |
| Költség és munkatermelékenység | 174 |
| Munkaóra-szükséglet | 174 |
| Hüvelyesek | 175 |
| Zöldborsó | 175 |
| Általános biológiai adatok | 175 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 179 |
| Fajtaválaszték | 182 |
| Termesztési eljárások | 186 |
| Növényvédelem | 188 |
| Vetőmagtermesztés | 193 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 195 |
| Költség és munkatermelékenység | 198 |
| Munkaóra-szükséglet | 198 |
| Bokor- és karósbab | 198 |
| Általános biológiai adatok | 198 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 201 |
| Fajtaválaszték | 204 |
| Termesztési eljárások | 209 |
| Növényvédelem | 211 |
| Vetőmagtermesztés | 214 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 216 |
| Költség és munkatermelékenység | 219 |
| Munkaóra-szükséglet | 219 |
| Káposztafélék | 220 |
| Fejes káposzta | 220 |
| Általános biológiai adatok | 220 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 222 |
| Fajtaválaszték | 227 |
| Termesztési eljárások | 232 |
| Növényvédelem | 234 |
| Vetőmagtermesztés | 237 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 238 |
| Költség és munkatermelékenység | 245 |
| Kézimunkaóra-szükséglet | 245 |
| Kelkáposzta | 246 |
| Általános biológiai adatok | 246 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 247 |
| Fajtaválaszték | 250 |
| Termesztési eljárások | 252 |
| Növényvédelem | 254 |
| Vetőmagtermesztés | 254 |
| Munka és gépi felhasználás | 254 |
| Költség és munkatermelékenység | 255 |
| Munkaerő-szükséglet | 255 |
| Karalábé | 256 |
| Általános biológiai adatok | 256 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 257 |
| Fajtaválaszték | 262 |
| Termesztési eljárások | 264 |
| Növényvédelem | 266 |
| Vetőmagtermesztés | 268 |
| Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 269 |
| Költség és munkatermelékenység | 275 |
| Karalábétermesztés kézimunkaóra-szükséglete | 275 |
| Brokkoli | 276 |
| Általános biológiai adatok | 276 |
| Fajtaválaszték | 277 |
| Termesztési eljárás | 278 |
| Bimbóskel | 278 |
| Általános biológiai adatok | 278 |
| Karfiol | 280 |
| Általános biológiai adatok | 280 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 281 |
| Fajtaválaszték | 284 |
| Termesztési eljárások | 286 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 288 |
| Költség és munkatermelékenység | 292 |
| Munkaóra-szükséglet | 292 |
| Kínai kel | 292 |
| Általános biológiai adatok | 292 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 294 |
| Fajtaválaszték | 296 |
| Termesztési eljárások | 297 |
| Növényvédelem | 298 |
| Kukorica | 299 |
| Csemegekukorica | 299 |
| Általános biológiai adatok | 299 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 301 |
| Fajtaválaszték | 302 |
| Termesztési eljárások | 304 |
| Növényvédelem | 305 |
| Vetőmagtermesztés | 306 |
| Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 307 |
| Költség és munkatermelékenység | 309 |
| Munkaóra-szükséglet | 309 |
| Pattogatni való kukorica | 309 |
| Általános biológiai adatok | 309 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 310 |
| Fajtaválaszték | 310 |
| Vetőmagtermesztés | 311 |
| Levélzöldségnövények | 312 |
| Fejes saláta | 312 |
| Általános biológiai adatok | 312 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 314 |
| Fajtaválaszték | 321 |
| Termesztési eljárások | 324 |
| Növényvédelem | 327 |
| Vetőmagtermesztés | 330 |
| Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 332 |
| Költség és munkatermelékenység | 336 |
| Spenót, új-zélandi spenót | 336 |
| Általános biológiai adatok | 336 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 339 |
| Fajtaválaszték | 342 |
| Termesztési eljárások | 344 |
| Növényvédelem | 345 |
| Vetőmagtermesztés | 345 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 347 |
| Költség és munkatermelékenység | 350 |
| Kézimunkaóra-szükséglet | 350 |
| Sóska | 351 |
| Általános biológiai adatok | 351 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 352 |
| Fajtaválaszték | 354 |
| Termesztési eljárások | 354 |
| Növényvédelem | 355 |
| Vetőmagtermesztés | 355 |
| Munkaerő- és gépi felhasználás | 357 |
| Költség és munkatermelékenység | 360 |
| Kézimunkaóra-szükséglet | 360 |
| Hagymafélék | 361 |
| Vöröshagyma | 361 |
| Általános biológiai adatok | 361 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 363 |
| Fajtaválaszték | 371 |
| Termesztési eljárások | 375 |
| Növényvédelem | 376 |
| Vetőmagtermesztés | 381 |
| Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) | 383 |
| Költség és munkatermelékenység | 387 |
| Kézimunkaóra-szükséglet | 387 |
| Fokhagyma | 388 |
| Általános biológiai adatok | 388 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 389 |
| Fajtaválaszték | 390 |
| Termesztési eljárások | 390 |
| Munkaóra-szükséglet | 393 |
| Póréhagyma | 394 |
| Általános biológiai adatok | 394 |
| Növekedési és fejlődési feltételei | 395 |
| Fajtaválaszték | 397 |
| Termesztési eljárások | 399 |
| Növényvédelem | 400 |
| Vetőmagtermesztés | 401 |
| Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 402 |
| Költség és munkatermelékenység | 405 |
| Munkaóra-szükséglet | 405 |
| Gyökérzöldségnövények | 406 |
| Sárgarépa | 406 |
| Általános biológiai adatok | 406 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 408 |
| Fajtaválaszték | 412 |
| Termesztési eljárások | 415 |
| Növényvédelem | 417 |
| Vetőmagtermesztés | 422 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 424 |
| Költség és munkatermelékenység | 427 |
| Munkaóra-szükséglet | 427 |
| Petrezselyem | 427 |
| Általános biológia adatok | 427 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 430 |
| Fajtaválaszték | 433 |
| Termesztési eljárások | 433 |
| Növényvédelem | 435 |
| Vetőmagtermesztés | 437 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 439 |
| Költség és munkatermelékenység | 441 |
| Munkaóra-szükséglet | 441 |
| Gumós zeller | 441 |
| Általános biológiai adatok | 441 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 443 |
| Fajtaválaszték | 447 |
| Termesztési eljárások | 448 |
| Növényvédelem | 449 |
| Vetőmagtermesztés | 451 |
| Munkaerő és gépi felhasználás | 452 |
| Költség és munkatermelékenység | 455 |
| Munkaóra-szükséglet | 455 |
| Retek | 455 |
| Általános biológiai adatok | 455 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 457 |
| Fajtaválaszték | 462 |
| Termesztési eljárások | 464 |
| Növényvédelem | 465 |
| Vetőmagtermesztés | 466 |
| Munkaerő- és gépi felhasználás | 467 |
| Költség és munkatermelékenység | 469 |
| Munkaóra-szükséglet | 471 |
| Cékla | 471 |
| Általános biológiai adatok | 471 |
| Növekedési és fejlődési feltételei | 473 |
| Fajtaválaszték | 476 |
| Termesztési eljárások | 478 |
| Növényvédelem | 478 |
| Vetőmagtermesztés | 480 |
| Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 481 |
| Költség és munkatermelékenység | 483 |
| Munkaóra-szükséglet | 483 |
| Egyéb zöldségnövények | 484 |
| Spárga | 484 |
| Általános biológiai adatok | 484 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 485 |
| Fajtaválaszték | 487 |
| Termesztési eljárások | 488 |
| Növényvédelem | 489 |
| Vetőmagtermesztés | 491 |
| Munkaidő- és gép felhasználás (1 ha) | 492 |
| Költség és munkatermelékenység | 494 |
| Munkaóra-szükséglet | 494 |
| Termesztett gombák | 495 |
| Általános biológiai adatok | 495 |
| Növekedési és fejlődési feltételek | 497 |
| Fajtaválaszték | 502 |
| Termesztési eljárások | 504 |
| Növényvédelem | 507 |
| Termesztési eljárások | 509 |
| Minimális követelmények a zöldségfélék kereskedelmében | 510 |
| Az EU-szabványok és kereskedelmi osztályok jelentősége | 512 |
| Miben különbözik az első- és másodosztályú áru? | 514 |
| A trágyatömegek meghatározása, illetve a laboratóriumi vizsgálatok értelmezése | 514 |
| Röviden a vállalkozásról | 517 |
| Irodalom | 520 |