1.031.304

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

»Sümegi« Szűz Mária ferences naptára 2008. évre

Szerkesztő

Kiadó: Sümegi Ferences Rendház
Kiadás helye: Sümeg
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: »Sümegi« Szűz Mária ferences naptára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A hagyományos ferences köszöntései köszöntjük naptárunk K. Olvasóit. Örömmel látjuk, hogy az érdeklődés naptárunk iránt az elmúlt évben növekedett: a szokásos 2400 példány... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A hagyományos ferences köszöntései köszöntjük naptárunk K. Olvasóit. Örömmel látjuk, hogy az érdeklődés naptárunk iránt az elmúlt évben növekedett: a szokásos 2400 példány kevésnek bizonyult. Az idén igyekszünk a növekvő igényt kielégíteni.
2008-as naptárunk írásainak egy része a Szent Erzsébet jubileumi évvel kapcsolatos. A világviszonylatban legismertebb magyar szent nemcsak hazánknak, hanem Európának, Szent Ferenc rendjének is kiváló szentje, a felebaráti szeretet példaképe, akinek - Szentatyánk idézett apostoli levele szerint - korunk számára is van mondanivalója.
Vele kapcsolatban naptárunk kiemelt helyén ráirányítjuk a figyelmet Egyházunk más jeles jótékonykodó szentjére ill. kiválóságára. Ez a seregszemle bizonyság akar lenni az Egyház sokoldalú és nagyméretű karitatív tevékenysége mellett. Szükséges erre felhívni mind az Egyház barátai, mind bírálóinak figyelmét, azokét, akik csak a hibákat, mulasztásokat veszik észre.
A most élő kiváló jótékonykodók közül behatóbban foglalkozunk Böjté Csaba testvér személyével és művével, azért is, mert ő magyar, azért is, mert ferences és mert méltó elismerésünkre.
Megemlékezünk más jubileumi és egyéb, 2007-el vagy 2008-al kapcsolatos eseményről: a Szent Imre jubileumi évről, a Biblia évéről, a 2007 őszén esedékes budapesti Városmisszióról s a helyi jellegű jelentősebb eseményekről: a 2006. dec. 22-i toronykereszt-elhelyezésről, az idei máj-júl-i templomfestésről, a jún. 24-i gyémántmiséről - lásd a Ház Krónikájában.
Nem hiányzanak a Szűzanya tiszteletét szolgáló írásaink sem /Feltűnő gyógyulás, költemények/.
Törekedtünk arra, hogy K. Olvasóink naptárunkban találjanak minél több, őket érdeklő hasznos írást, tájékoztatást, s hogy naptárunk olvasása szolgáljon lelki, szellemi gyarapodásukra, hitük, egyházhűségük s a jótékonykodásra való készségük növekedésére.
Elismerőleg említjük Zöldy Pálnak, a naptár szerkesztőjének, továbbá Szoliva Gábornak, dr. Kerny Teréz tud. kutatónak és Miklósi-Sikes Csaba múzeumigazgatónak írásait és köszönjük szíves közreműködésüket, valamint a veszprémi OOK-Press Kft munkatársainak értékes munkáját." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv