A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Lázadó szív I-II.

Regény

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 463 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második kiadás. Egy könyvben két kötet. Nyomtatta Pesti Lloyd Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Sokáig felhők között haladtak, körülöttük gyöngyszürkén gomolygott az ég. Csak ennyi volt a világ: vízgőzös, puha fellegek és az emlékek, amelyek a valóság szennyétől... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Sokáig felhők között haladtak, körülöttük gyöngyszürkén gomolygott az ég. Csak ennyi volt a világ: vízgőzös, puha fellegek és az emlékek, amelyek a valóság szennyétől átszűrve úsztak mögötte. Annyi minden történik az emberrel és ilyenkor, ha elszakad a földtől, a földön maradnak a valóság véres, emberi zamatokkal teli anyagai. A férfi nem akart gondolkozni. Messze volt már mindentől, az élettől is messze. Súlytalannak és boldognak érezte magát. Semmihez, senkihez nem fűzte semmi, nem volt múltja és nem volt jövője.
Mi volt a jelen?
Ezek a gomolygó felhők, puhán, szinte illatosan, a világür embertelen parfőmjével illatosítva.
A szép, szakszerűen nyugodt és vidám holland leány végighaladt az utasok között, kicsit a gyermekkertésznőhöz hasonlított, de volt modorában valami a szobafőnökéből is. Egy nagy szálloda szobafőnöke ilyen jóindulatúan személytelen és ilyen visszautasítóan udvarias. A férfiak vágyakozva és dühösen pillantottak a lányra, akinek nem émelygett a gyomra és nem szorult össze ideges görcsben a szíve."
Vissza

Fülszöveg

Az otthon és a család rabjainak, a "példás" jó asszonynak tragikus lázadását írja meg ebben a regényében Zsigray Julianna. Megrendítő erejű portrét fest a mintaasszonyról és mintafeleségről, akinek küzdelmét a család boldogságáért, sok lemondását és számtalan áldozatát mindenki természetesnek tartja. Az emberi együttélés íratlan törvényeiről, arról a kapcsolatról, mely férfit és nőt a szerelmen túl is egymáshoz fűz, szülő és gyermek viszonyáról s e kapcsolat nemcsak társadalmi és etikai, de valósággal metafizikai jelentőségéről kevesen írtak még ilyen leplezetlenül őszintén s mégis ennyi mély lírával, művészi megrendültséggel, forró emberi részvéttel.

Tartalom

I. kötet1-269
II. kötet1-194

Zsigray Julianna

Zsigray Julianna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zsigray Julianna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv