1.034.164

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Háromkirályok I-II.

Regény

Szerző

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 384 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két kötet egy könyvben. Nyomtatta a Tolnai Nyomdai Műnintézet és Kiadóvállalat R.-t., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

I. FEJEZET

Tera, az ifjabbik, s valljuk meg mindjárt, nem annyira szép, mint inkább csak bájos Rahóthy-lány - mert Guszta, a nénje, igazi, vöröshajú szépség volt - topogva hozta be a... Tovább

Előszó

Részlet:

I. FEJEZET

Tera, az ifjabbik, s valljuk meg mindjárt, nem annyira szép, mint inkább csak bájos Rahóthy-lány - mert Guszta, a nénje, igazi, vöröshajú szépség volt - topogva hozta be a párolgó szárazbab-levest, s a lótuszvirágos, de, fájdalom, már csorba, sőt sárgarézzel is körüldrótozott tálat (amelyről az ördöngös Guszta kesernyés csipkelődéssel szokta mondani az anyjának: "Mama, mama, ez a réz bútor kezdete!") és kifeszített karral tette le két fülénél fogvást a fehér asztalterítőre, miközben kissé hátrakapta az őszszemű fejét, hogy hamvas arcába ne csapjon a gőz.
- Első fogás! Huh! beh for-ró! - s úgy kihúzta ezt az utolsó szótagot, mintha gumiből volna; vagy legalább is, mint ahogy az anyja lilaszín fűzőjének a zsinórját szokta meghúzni, mikor a pénzügyi tanácsos névestéjére, valamint havonta eyszer színházba öltözködtek, s a termetes asszonyság felfujt béka gyanánt állván a még mindig nem eléggé szoros fűzőben a lábastükör előtt, elfulladó hangon lihegi hátra neki:
- Húzd még egy csöppet, Tera! Húzd! (Igaz is: "ki tudja, meddig húzhatod".) Vissza

Fülszöveg

Zsoldos László 1874-ben született. Hírlapíró lett, később rengeteg elbeszélést és számos regényt írt. Nagy csomó ifjúsági műve is van. Ismertebb munkái: Egy kosár szamóca ; Barátom, a huszárfőhadnagy ; A fekete huszár ; Vica regénye ; Az ürge ; A kacsaorrú leány. Elbeszélő műveit színes meseszövés, erős fordulatosság jellemzi. Tárgyait rendszerint a magyar dzentrivilágból meríti. - 1926-ban halt meg.

Tartalom

I. kötet 1-192
II. kötet 1-192

Zsoldos László

Zsoldos László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zsoldos László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II. Háromkirályok I-II.

Az eredeti borító egy része vissza lett ragasztva a gerincre. Az előlapon és egy oldalon tulajdonosi bejegyzés látható. A lapélek és néhány oldal kissé foltos.

Állapot:
880 Ft
440 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
konyv