1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Sport-Almanach 1925.

Szerkesztő

Kiadó: Országos Testnevelési Tanács
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 448 oldal
Sorozatcím: Magyar Sport-Almanach
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált. Az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T. nyomása, Budapest. Korabeli hirdetésekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

»Hazánk súlyos helyzetéből folyó anyagi bajaink és az elharapódzott tömegbetegségek a nemzet testi egészségét is megtámadták. A magyar jövőnek tartozunk azzal, hogy minden erőnk megfeszítésével... Tovább

Előszó

»Hazánk súlyos helyzetéből folyó anyagi bajaink és az elharapódzott tömegbetegségek a nemzet testi egészségét is megtámadták. A magyar jövőnek tartozunk azzal, hogy minden erőnk megfeszítésével kiemelkedjünk ebből az állapotból és testileg épebb és erősebb nemzedéket neveljünk.«
Az államfő januári szózatából idézem ezeket a klasszikus szavakat, amelyek a testnevelés ügyének, a nemzet egészségi állapotának sürgős feljavítása érdekében való felhasználását, oly erőteljesen szorgalmazzák. Abból a célból teszem, hogy mindenkor és mindig csak erre és csakis erre gondoljunk !
A testnevelés ügyének rendkívüli fontosságát és annak közegészségügyi elsőrangú jelentőségét, már a kegyetlenül reánk erőszakolt háborút megelőző időkben számos ízben volt alkalmam hangoztatni.
Statisztikai adatok meggyőző érveinek sokaságát mutattam be és ismertettem a nemzetgyűlésen és egyebütt, amelyek élesen igazolták azt, hogy a tüdővész, e legveszedelmesebb néppusztító betegség elleni védekezésnek egyik leghatályosabb eszköze a megfelelő testnevelési rendszer alkalmazásában rejlik, mert ahol a szabadtéri sportok művelése elterjed, ott a bacillusok sokasága hamarosan elpusztul.
A népegészségügy feljavításához tehát elkerülhetetlenül szükséges a testnevelési rendszer helyes megválasztása, a testnevelésügy jól elgondolt központi megszervezése és vezetése ; egyszóval a céltudatos nemzeti tevékenység jó mederbe terelése. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925. Magyar Sport-Almanach 1925.

Könyvtári könyv volt. A kötés megtört.

Állapot:
8.480 ,-Ft
42 pont kapható
Kosárba
konyv