612.281

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Segítség, információ


„8 éves koromban léptem át először antikváriumi küszöböt családommal, és világa annyira megkapott, hogy két évre rá már ismerősünk kérésére kutattam fel egy ritka könyvet. Az első hálás szavakon felbuzdulva eltökéltem: antikvárius leszek, ha nagy leszek. Tovább jártam az antikváriumokat, míg 18 évesen megnyitottam sajátomat, amely két év alatt Szeged legnagyobb antikváriumává nőtt” – így nyilatkozik a cég alapítója, kinek első hallomásra képtelen álma egy olyan rendszer létrehozása volt, amely minden könyvnek megtalálja a gazdáját. Online antikváriumunk 2001-ben nyitott meg 45.000 kötettel, amely mára több mint 600.000 könyvet kínál eladásra. 60 főnél is többen foglalkoznak a könyvek feldolgozásával, és Ön közel 100 kolléga és partner együttműködése nyomán kapja kézhez a könyveit.

A magyar antikvár könyveinket Új-Zélandtól Dél-Afrikáig, Egyiptomtól Peruig olvassák, nem csak magyarok: 55 országba szállítunk rendszeresen.

Árukészletünk naponta akár több száz kötettel állandóan bővül. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk kínált könyvekről a legpontosabb tájékoztatást adjuk, ezért a könyvészeti adatokon kívül tájékoztatjuk a könyvek állapotára vonatkozó leírással, a könyvekről készült fotókkal, a könyvek tartalomjegyzékével, valamint többnyire a fülszövegükkel is. Minden könyvnél jelezzük, ha melléklettel együtt kapható. Áruházunk egy időben minden könyvből csak egy példányt kínál fel, több példány egyesével helyezhető kosárba.

Elérhetőségeink:
Ügyfélszolgálat:
Tel.: +36 (62) 452-833
Email: info@antikvarium.hu
Személyes átadóhelyek központja:
Tel.: +36 (1) 215-7972
Email: atadopont@antikvarium.hu
Üzemeltető adatai:
Cégnév:
Antikvárium.hu Kft.
Székhely:
6771 Szeged, Makai út 29.
Bankszámlaszám:
10201006-50251335-00000000
Adószám:
23699261-2-06
Cégjegyzékszám:
06-09-018051
MKEH nyilvántartási szám:
C/003294.


Felhasználóink adatait bizalmasan kezeljük, védett szerveren tároljuk, és harmadik személynek sem kereskedelmi, sem egyéb célból nem adjuk át. Tevékenységünket a mindenkori adatvédelmi törvények betartásával végezzük. Adatkezelési elveinket részletesen az Antikvárium.hu Kft. webáruházának Általános Szerződési és Felhasználási Feltételei (ÁSZF) tartalmazza, ami megtekinthető itt.

A weblap eredeti tartalmának, illetve oldalai bármely szöveges vagy képi alkotóelemeinek engedély nélküli felhasználása szerzői jogi és egyéb jogszabályokba ütközhet. A honlapon található anyagok az Antikvárium.hu Kft. saját elektronikus szellemi termékei, azok másolása, módosított felhasználása, nyilvános közzététele, terjesztése illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal való felhasználása csak az üzemeltető előzetes írásbeli engedélyével történhet. Minden esetben kérje ki az üzemeltető nyilatkozatát a felhasználás jogszerűségéről.

A fenti szabályok minden felhasználó számára kötelező érvényűek. Az ismeretük hiánya vagy a figyelmen kívül hagyásuk következményei a felhasználót terhelik.

A fentebb nem szabályozott honlaptartalom felhasználásával kapcsolatos kérdésekben az 1999. évi LXXVI. törvény, a 2001. évi XLVIII. törvény; 2001. évi LXVII. törvény; 2003. évi CII. törvény [hatályos 2004. május 1. napjától]; 2003. évi CXXV. törvény; 2004. évi LXIX. törvény [hatályos 2004. július 10. napjától]) az irányadóak.

Az Antikvárium.hu Kft. webáruházának Általános Szerződési és Felhasználási Feltételei (ÁSZF) megtekinthető itt.

Amennyiben nem tudja megnyitni az ÁSZF-et, itt tölthet le ingyenes PDF-olvasót.

BELFÖLDI MEGRENDELÉS


Regisztrált ügyfeleink a megrendelés leadásakor a következő átvételi módok közül választhatnak:

 • Átadó partnernél, személyesen
 • Pick Pack Ponton (Relay, Inmedio újságárusnál; OMV, MOL, AVIA & AVANTI benzinkúton; COOP élelmiszerüzletekben; Playersroom, 220 Volt üzletekben), személyesen
 • Sprinter házhoz szállítással
 • Külföldre postázás (bővebb információ a „KÜLFÖLDI MEGRENDELÉS” menüpontban)

Az átadópartnereknél történő átvétel ingyenes. Sprinter Futárszolgálat vagy Pick Pack Pont választása esetén a szállítási díj a feladandó könyv(ek) értékétől függ.

Mindhárom tarifa díja tartalmazza az utánvételi díjat. A belföldi szállítási költség nem függ a kiszállítás helyszínétől.

A 2013. augusztus 22-től életbe lépő, az utánvételi díjat is tartalmazó csomagfeladási árak a következők:

Fizetendő csomagérték
Átadópartnernél
Pick Pack Ponton
Sprinter Futárszolgálattal
0-3999 Ft
0 Ft
675 Ft
875 Ft
4000-7999 Ft
0 Ft
499 Ft
599 Ft
8000 Ft-tól
0 Ft
0 Ft
0 Ft

A könyvcsomagot a futárszolgálat házhoz szállítja, átadópartnereinknél és Pick Pack Ponton személyes átvétel lehetséges.


1. Átadó partnernél, személyesen

Megrendelt könyveit az alábbi helyeken veheti át személyesen, postaköltség nélkül:


Kérjük, válasszon egy átadópontot!A megrendeléseket - lezárt csomagokban - néhány napon belül eljuttatjuk a fenti üzletekbe.

A könyvek átadópontra való megérkezéséről e-mailben automatikusan küldünk tájékoztatást.

Átadópartnereink nem jogosultak a csomagok megbontására, így a helyszínen csak a teljes megrendelés vehető át; az egyedi igényeket ügyfélszolgálatunk fogadja.

A megrendelt könyveket 5 munkanapig tartjuk fenn.

Amennyiben érdekli az Antikvarium.hu Partnerprogramja, részletesen olvashat róla az alábbi feliratra kattintva:

Ha Önnek vagy egy barátjának jól megközelíthető könyvesboltja van valamelyik magyarországi nagyvárosban, és...

 • üzletét ismertté szeretné tenni országszerte
 • kiegészítené kínálatát 612.281 kötet antikvár könyvvel
 • keresi az új bevételi forrásokat
 • szeretne az Antikvárium.hu partnere lenni,

kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

Email: info@antikvarium.hu

Tel.: +36 (62) 452-833

Dolgozzon velünk egy dinamikusan fejlődő csapat partnereként!


2. Pick Pack Ponton


Fix díjért átveheti megrendelését egy Önhöz közeli benzinkúton, hírlapárusnál vagy üzletben is a Pick Pack Pont szolgálat segítségével:

Kérjük, válasszon egy átadópontot!


Kérjük, válasszon egy átadópontot!
3. Sprinter házhoz szállítással


Kiszállítás esetén a megrendelt könyveket a rendelésüket követő munkanapon átadjuk a Sprinter futárszolgálatnak. Ezután a könyvek kézhezvételének időpontja a szolgálat kézbesítési idejétől függ, amely a csomag feladásától számított maximum 48 óra. Ha a Sprinter futárszolgálatos küldeménye munkanapokat számítva 48 órán belül mégsem érkezne meg, kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunknál a következő elérhetőségek valamelyikén: +36 (62) 452-833 vagy info@antikvarium.hu.

Nagyszabású akcióink idején a szállítási idő jelentősen megnövekedhet a rendelések számától függően.

Amennyiben 24 órán belül több alkalommal rendel meg könyveket, automatikusan összevonjuk a reggel 6-tól másnap reggel 6-ig tartó időintervallumba eső megrendeléseit. Ha eltérő napokon leadott megrendeléseit szeretné összevonni, kérjük, értesítsen bennünket az info@antikvarium.hu email-címen.)KÜLFÖLDI MEGRENDELÉS


Regisztrált külföldi ügyfeleink a megrendelés leadásakor a következő átvételi módok közül választhatnak:

 • Külföldre postázás
 • Személyes (magyarországi) átvétel (bővebb információ a „BELFÖLDI MEGRENDELÉS” menüpontban)

Megrendelés leadását követően ügyfélszolgálatunk e-mailben felveszi Önnel a kapcsolatot, megrendelése pontos költségeit (könyv(ek) vételi ára, postaköltség összege, külföldi bankszámla esetén kezelési költség) részletezve. A fizetendő végösszeget előre kérjük kiegyenlíteni banki átutalással vagy PayPalon keresztül.


1. Külföldre postázás

A külföldi megrendelések postaköltsége kizárólag a csomag tömegének függvénye, amely a megrendelés feldolgozása során derül ki. Amennyiben a „Külföldre postázás” opciót választja, a rendelés feldolgozása után – várhatóan a megrendelés leadását követő munkanapon – külön e-mailben tájékoztatjuk a fizetendő végösszegről. Abban az esetben, ha Ön nem magyar bankszámláról és nem forintban utal, további 10% kezelési költséget számítunk fel.

A fizetendő végösszeg beérkezése után néhány munkanapon belül indítjuk csomagját.

A külföldre történő házhozszállítás átlagos ideje Európán belül 3-5 munkanap, Európán kívül 2 hét.

A feladás napján e-mailben tájékoztatjuk a küldeményazonosítóról, illetve a csomagkövetés lehetséges módjáról.

Romániába a normál postai díjaknál lényegesen alacsonyabb költséggel – már 1960 Ft-tól - szállítunk a Sprinter Futárszolgálat segítségével! A pontos díjról a megrendelést követő napon, a súly ismeretében tudunk tájékoztatást adni.

Minden esetben a Magyarországról elérhető legkedvezőbb szállítási módot választjuk a küldemény kézbesítésére a Magyar Posta, a GLS futárszolgálat, vagy a Sprinter futárszolgálat segítségével.


2. Személyes (magyarországi) átvétel


 • Átadó partnernél, személyesen
 • Pick Pack Ponton, személyesen
 • Sprinter házhoz szállítással – Ügyfélszolgálattal történő egyeztetést követően!

Amennyiben magasnak találja a végösszeg értékét, úgy arra is van lehetőség, hogy módosítsa az átvételt, így csomagjukat kérhetik az egyik ingyenes átadópontunkra, Pick Pack Pontra, vagy egy magyarországi ismerős címére (ügyfélszolgálatunkkal történő előzetes egyeztetést követően: 62/452-833, info@antikvarium.hu ).

Bővebb információ a „BELFÖLDI MEGRENDELÉS” menüpontban.


Nagyszabású akcióink idején a szállítási idő jelentősen megnövekedhet a rendelések számától függően.

Amennyiben 24 órán belül több alkalommal rendel meg könyveket, automatikusan összevonjuk a reggel 6-tól másnap reggel 6-ig tartó időintervallumba eső megrendeléseit. Ha eltérő napokon leadott megrendeléseit szeretné összevonni, kérjük, értesítsen bennünket az info@antikvarium.hu email-címen.


Igényeljen kezdőegyenleget!

1. Fogalmak

 • Pontgyűjtő rendszer: Az Antikvárium.hu által bevezetett rendszer, melynek használata során a könyvek vásárlása után pontokat kapnak a vásárlók, melyeket könyvek készpénzfizetés nélküli vásárlására használhatnak fel.
 • Pontáruház: a vásárlók felhasználható pontegyenlegükből ebben a virtuális áruházban vásárolhatnak.
 • Pontgyűjtés: normál, forint alapú vásárlás során kapott pontok összegyűjtése.
 • Felhasználható pontegyenleg: a pontáruházban felhasználható aktuális pontszám, melyek megrendelt és átvett csomagok utáni jóváírás után használhatók fel. (Az átvett megrendelések után járó pontok mennyisége.)
 • Függőben levő pontszám: megrendelt csomagok esetén járó pontszám, amely csak a csomagok átvétele után válik felhasználhatóvá.
 • Pontok jóváírása: a Függőben levő pontok Felhasználható ponttá történő átalakítása a 2. pontban leírt módon.

2. Működés

Pontgyűjtés:

Minden regisztrált ügyfelünk vásárlása mellé ajándék pontot kaphat megrendelt és átvett könyvei mellé. A pontszámok képzésének, változtatásának jogát az Antikvárium.hu fenntartja. Az Antikvárium.hu nem garantálja, hogy minden könyv mellé minden esetben pontszám jár.

A vásárlók ezeket a pontokat összegyűjthetik és a későbbiekben felhasználható pontegyenlegüket készpénz nélküli vásárlásra fordíthatják. Az összegyűjtött pontok a regisztrációs ablak melletti személyes adatoknál, illetve a kosárban folyamatosan nyomon követhetőek.

Vásárlást követően a könyvekért kapott pontok, mint függőben levő pontok jelennek meg a vásárló függő pontegyenlegében. Felhasználható pontegyenleg akkor lesz belőle, amikor a megrendelt csomag átvételre kerül. A felhasználható pontegyenleg attól kezdve használható fel vásárlásra.

A megvásárolt könyvek után járó pontok kosárba helyezés után már nem változnak, a kosárba helyezéskor kapott pontokat írjuk jóvá vásárlás után, akkor is, ha a kosárba helyezés és a vásárlás között napok telnek el.

A függőben levő pontok a csomag átvételét követően a következő módon kerülnek jóváírásra, és válnak felhasználható pontokká:

 • Ingyenes átadópontra történő rendelés és bankkártyás fizetés esetén a csomag átvétele után a pontok azonnal jóváírásra kerülnek.
 • Sprinter futárszolgálattal történő kiszállítás esetén a pontok a csomag átvételétől számítva 5 munkanapon belül kerülnek jóváírásra.
 • Pick Pack Pontos átvételi móddal történő átvétel esetén a pontok a csomag átvételétől számítva 10 munkanapon belül kerülnek jóváírásra

Bármilyen probléma esetén azonnali segítséget tudnak igénybe venni ügyfélszolgálatunkon, melynek elérhetősége:

Telefon: +36 (62) 452-833

Email: info@antikvarium.hu

Visszáru kezelése: át nem vett csomagok esetében nem áll módunkban a pontokat jóváírni.

A pontgyűjtés jellemzői:

 • A pontgyűjtés nem igényel semmilyen adatszolgáltatást, vagy külön igénylési eljárást. A pontgyűjtő rendszer indulásától kezdve automatikusan minden ügyfelünk rendelkezésére áll.
 • Az Antikvárium.hu időnként lehetőséget kínál, hogy akció keretében az általánosnál nagyobb mértékű pontokat kínáljon fel vásárlóinak. Ilyen esetekben a könyvadatoknál jól láthatóan elkülönítjük az akciós pontok értékét.

Pontok felhasználása:

A felhasználható pontegyenleg pontáruházunkban használható fel. Pontáruházunk a legfelső sorban található „Pontáruház” menüpontra kattintással érhető el.

A pontáruházban kapható könyveknek csak pontértékük van. A pontáruházból történő távozás és visszatérés normál forintos kínálatunkba a "Kilépés a pontáruházból" gomba kattintva történhet meg, illetve keresés után a találati listában minden esetben szerepel a "Vissza a forintos kínálatba" link.

A pontáruházban kiválasztott könyvek megvásárlása a hagyományos módon történik: kosárba lehet helyezni a kiválasztott könyveket (a kosárban vegyesen lehetnek forintért kapható és pontért kapható könyvek). A kosárban jelezzük a felhasznált pontok és a vásárlásért kapott pontok számát is.

A kosárba helyezett könyvek esetében a pontszámok változhatnak, amennyiben a weboldalon is változtak a pontáruházban a pontszámok akkor is, ha a kosárba helyezés és a vásárlás között napok telnek el.

A pontáruház jellemzői:

 • A felhasználható pontegyenlegnek nincsen felhasználási időkorlátja, az összegyűjtött pontok nem járnak le és nem évülnek el.
 • Akciós időszakban előfordulhat, hogy a szokásosnál kedvezőbb pontokért kínálunk könyveket, ilyen esetekben mindig jelezzük oldalunkon az akciós pontokat.
 • A pontáruházban minden szabadon elérhető könyvünk megtalálható.
 • A pontáruházban kapható könyvekért csak pontokkal lehet fizetni. Nincs mód adott könyvet megvásárolni részben pontért, részben készpénzért. Amennyiben vegyesen kíván vásárolni, pontáruházunkban válasszon pontért kapható köteteket, forintos kínálatunkban pedig forintért kapható köteteket.
 • Felhasználható pontegyenleg értékénél nagyobb pontszámú könyve(ke)t nem lehet vásárolni.

3. Számlázás, visszaigazolás

Megrendelés utáni visszaigazoló emailünkben szerepelnek a pontért megvásárolt könyvek is.

A számlán, illetve könyvösszesítőn a könyvek 1 Ft-os áron szerepelnek, ami kedvezményként a számla végösszegéből levonásra kerül.

A pontokkal kapcsolatos tranzakciók (pontgyűjtés és vásárlás a pontáruházban) minden ügyfelünk számára visszakereshető a regisztrációs ablaknál található "Pont történet" gombra kattintva.

Amikor egy bizonyos könyvet keres, előfordulhat, hogy csak a könyvadatot találja adatbázisunkban, mert a hozzá tartozó példány már elkelt. Ilyenkor a könyv adatai mellett az "Előjegyzem" szó található. Erre kattintva előjegyezheti a könyvet anélkül, hogy be kellene gépelnie a hozzá tartozó adatokat. Az „Előjegyzésem rögzítése” gombra kattintva rendszerünk összeállít egy listát a keresett könyv kiadásairól. Ha az előjegyezni kívánt könyv több kiadásban létezik, akkor táblázatunkban megtalálja, hogy az jelenleg mely kiadásban kapható. Ha a keresett könyvnek ezen kiadása megfelel Önnek, akkor azonnal megrendelheti a „Kosárba” gomb megnyomásával. Ha a könyv olyan kiadását szeretné megrendelni, amelyik jelenleg nem kapható, akkor a táblázatban az(oka)t a pipá(ka)t hagyja benne az „Előjegyzem” oszlopban, amelyik kiadás Önt érdekli. Abban az esetben, ha az adott mű több kiadását is megjelölte, akkor ezen kiadások bármelyikének beérkezésekor azonnal értesítjük Önt egy automata emailben. Egy mű előjegyzése esetén egyetlen értesítést kap, majd előjegyzését inaktívvá tesszük. (Bátran jegyezze elő tehát a keresett művet több kiadásban is, hiszen amikor az egyik kiadás beérkezéséről megkapja az értesítést, az ugyanazon műre vonatkozó előjegyzése automatikusan inaktiválódik.) A beérkezett könyvek kiértesítése az előjegyzések időrendjében történik.

Előjegyzési szándékát az „Előjegyzésem adatainak rögzítése” gomb megnyomásával véglegesítheti.

Az „Előjegyzéseim listája” gombra kattintva bármikor megtekintheti, hogy mely könyvekre jegyzett már elő, előjegyzéseit törölheti, aktiválhatja/inaktiválhatja. Ugyanitt az alsó táblázatban beállíthatja, hogy az aktív előjegyzéseihez tartozó mely kiadású kiadványok beérkezéséről kér értesítést.

Akkor is előjegyezhet az Ön által keresett könyvre, ha az még nem szerepel adatbázisunkban. Ilyenkor elegendő a könyv címét, esetleg ezen kívül még a szerző nevét beírnia. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a könyv címét mindig szükséges megadnia (a cím megadása nélkül az előjegyző rendszer nem működik). A keresett könyv címét a megjelent kiadványhoz hűen kell feltüntetnie, pontos helyesírással (ügyelve az ékezetekre, felesleges szóközökre), különben a program nem tudja felismerni. Előjegyzést kizárólag könyvcímre vonatkozóan tudunk elfogadni (sorozatra, kiadóra, évre, kötetszámra, szerzőre nem). Ha szűkíteni szeretné a keresett könyvet például egy konkrét kiadóra és/vagy kiadási évre stb., akkor a könyv címén (és szerzőjén) kívül természetesen ezeket az adatokat is megadhatja.

Ha olyan könyvre jegyezne elő, amely adatbázisunkban megtalálható (azaz van hozzá kapcsolódó példány), de más kiadóval és/vagy kiadási évvel stb., a program felismeri ezt, és felajánlja Önnek a vásárlást. Ilyenkor a "Van megvásárolható példány" szó szerepel a könyv címe mellett. A táblázat jobb oldalán, egy kis rubrikában kipipálhatja, hogy mely könyvekről kér értesítést.

Miután sikeresen előjegyzett egy vagy több könyvre, már csak visszaigazoló levelünket kell megvárnia, amelyben közöljük, hogy megérkezett az Ön által keresett könyv. Ennek idejét sajnos nem tudjuk előre jelezni, bekövetkezhet akár két nap, akár fél év múltán is.

Az előjegyzés nem kötelezi Önt vásárlásra!

Amikor megérkezik Önhöz az értesítés, 6 nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse, kéri-e a felkínált példányt vagy sem. Az állapotról való tájékoztatás nem különbözik a megvásárolható könyvekétől, tehát mind leírás, mind fénykép tartozik hozzá. Ekkor el kell látogatnia honlapunkra és bejelentkezés után, kizárólag az Ön számára félretett könyvek között megtekintheti a példányt, és ha az megfelel Önnek, megrendelheti.

Ha úgy dönt, hogy mégsem kéri a felkínált könyvet, hét nap múltán kiértesítjük az időrendben Ön után következő előjegyzőt, akire ugyanezek a szabályok vonatkoznak. Ha más nem jegyzett elő ugyanarra a könyvre, vagy senki sem akarja megvenni, akkor bekerül a mindenki által megvásárolható könyvek közé. Ezt azért tartjuk fontosnak megemlíteni, mert ha Ön véletlenül csúszott le a vásárlásról, vagy időközben meggondolta magát, akkor még van esélye arra, hogy a hagyományos módon ráleljen a műre.

Kiértesítés után minden esetben inaktívvá tesszük az Ön előjegyzését. Abban az esetben, ha egy újabb példányra szeretne várni, mert a felajánlott példány valamiért nem felel meg, vagy esetleg lemaradt a megrendelésről, akkor az „Előjegyzéseim listája” képernyőn újraaktiválhatja előjegyzését.

A beszámítási listában szereplő könyvekkel lehetősége van pénz nélkül kifizetni aktuális megrendelését. A felület csak tájékoztatásra szolgál. A beszámítási igényt a Budapest IX. kerületi és szegedi átadópontunkon történő személyes átvétel esetén a helyszínen, házhoz szállítás esetén emailben kell jelezni.

Beszámításra szánt könyveit Budapest IX. kerületi és szegedi átadópontunkon adhatja le, vagy hagyományos postai úton juttathatja el az Antikvárium.hu Kft. 6724 Szeged, Vásárhelyi Pál utca 3-5. címünkre. Utánvéttel feladott küldeményeket nem áll módunkban átvenni! Postázáskor mindenképp tüntesse fel a regisztrációjában használt azonosítóját! A beérkezést követő 2 munkanapon belül emailben tájékoztatjuk a beszámítható értékről, ezután javasolt leadni a megrendelést. Amennyiben a beküldés előtt rendel, kérjük, a megrendelés időpontjában emailben tájékoztassa ügyfélszolgálatunkat könyvvel fizetési igényéről az info@antikvarium.hu címen.

A meghirdetett lista az aktuális napra vonatkozó ajánlatot mutatja, és minden nap 24:00-kor frissül, így javasolt a beszámítás lehetőségét és értékét a beszállítás/beküldés napján ellenőrizni. A könyvek átvételekor az aznap aktuális ár a mérvadó. Kérjük, győződjön meg a listában talált és a beszámításra kínált kiadvány azonosságáról: az ajánlat más kiadású példányra nem vonatkozik. A beszámítási ár kizárólag hibátlan, jó állapotú, sérülésektől és bejegyzésektől mentes kötetekre értendő. Bizonyos esetekben hibás (de nem hiányos) könyvek beszámítása is lehetséges, ilyenkor a hibától függő egyedi ár kerül meghatározásra. Amennyiben adott kiadványból több mint 3 példányt kínál fel, kérjük, látogatása előtt telefonon győződjön meg a beszámítás lehetőségéről.

Az Egyedi árszabás jelzésű tételek beszámítási értékét csak személyes megtekintés alapján tudják szakembereink megállapítani.

Teljes vásárlás is fizethető könyvvel, azonban az akció keretében készpénzt visszaadni nem áll módunkban.

Levásárolható a kiállítástól számított 30 naptári napon belül.

A „Fizessen könyvvel!” szolgáltatás pontos menete:

Budapest IX.kerületi és szegedi átvétel esetén:
 1. Válogassa ki feleslegessé vált köteteit a beszámítási listánk segítségével
 2. Rendeljen honlapunkon legalább a beszámítandó könyvértékek összegéért
 3. Az átvevőhelyünkre való látogatásakor hozza el a kiválasztott könyveit
 4. A hozott könyveket munkatársaink átveszik, a megrendelést átadják
Egyéb (postai úton vagy partnerbolton keresztül történő) átvétel esetén:
 1. Válogassa ki feleslegessé vált köteteit a beszámítási listánk segítségével
 2. Nyomtassa és töltse ki mindhárom példányát az alábbi nyomtatvány vastagon keretezett részeinek: űrlap letöltése (bejelentkezés szükséges)
 3. Könyveit és az űrlapot regisztrált küldeményként juttassa el címünkre*
 4. Várja meg munkatársaink visszajelzését a kötetek beszámítási értékéről
 5. Rendeljen honlapunkon legalább a beszámítandó könyvértékek összegéért
 6. A csomag átvételekor Önnek csak az esetleges értékkülönbözetet kell fizetnie

*A regisztrálatlan küldemények beérkezéséért nem tudunk felelősséget vállalni! Címünk: Antikvárium.hu Kft. 6724 Szeged, Vásárhelyi Pál utca 3-5.

Magyarországon először az Antikvárium.hu alakította ki a kedvezményes 'pillanatnyi ár' rendszerét, amelynek lényege:

Minden héten 20000 könyvnek adunk egyedi, 'pillanatnyi ár'-at, amely minimum 20%, maximum 60% árengedményt tartalmaz. Az adott könyvre érvényes kedvezmény a példány eladásáig vagy az új lista életbe lépéséig tart.

A gazdaságosabb vásárlás érdekében felhívjuk kedves vevőink figyelmét, hogy a kosárba tett, de meg nem rendelt példány árkedvezménye napokkal később bármely irányba változhat.

Amennyiben Ön egy könyv drágulását észleli, csak a kedvezményes 'pillanatnyi ár' megszűnését tapasztalhatja.

Tipp: ha Ön egy könyvünket drágának talál, vagy nem áll módjában jelenleg megvásárolni, kérjük, helyezze a kosarába, és figyelje a 'pillanatnyi ár' rendszerünk adta kedvezőbb lehetőséget.

Tipp: érdemes hetente böngészni a pillanatnyi áras könyvek között, hiszen rendszeresen felbukkanhatnak az Ön kedvenc írójánál, vagy kedvenc témakörében egyedi áras példányok.

Tipp: a pillanatnyi áras kedvezmények összevonhatók más kedvezményekkel!

Ha nagyobb mennyiségű könyvet (500 kötet felett) kínál eladásra (magánkönyvtár, könyvhagyaték), jelentkezzen emailben, és munkatársunk felkeresi Önt.

Email küldése: info@antikvarium.hu

Az értesítő beállítása megkönnyíti az egyes témák, sorozatok figyelemmel kísérését. Kérheti az értesítést egyes szerzők könyveiről, sorozatokról, adott könyvkiadók kiadványairól, bizonyos évfolyamokról, valamint háború előtti könyvekről, bejelölheti az Önt érdeklő témát/témákat.

Ez a menüpont segíthet akkor is, ha nem tudja a könyv címét, de más adataival rendelkezik. Ha Ön több értesítőt is beállított, pl. értesítést kér a modellezéssel kapcsolatos könyvekről, valamint "A világirodalom remekei" sorozatról - egy levélben, de külön listában kapja meg a kért információt. Ön választhat, hogy napi vagy heti értesítést kér-e.

Ezeket a könyveket nem tesszük félre Önnek, csak azt tudjuk garantálni, hogy a kiértesítés időpontjában megrendelhetők a honlapon. Amennyiben a kiértesítéseket szüneteltetni szeretné (szabadság, utazás stb. miatt), azt az értesítő módosításánál egyszerűen kikapcsolhatja az „Aktív” mezőből kivéve a pipát.

A www.antikvarium.hu honlapon automata webáruházat működtetünk, amelyben ügyfeleink önkiszolgáló módon vásárolhatnak könyveket.

A megrendelés lépései a következők:

 1. Jelentkezzen be weboldalunkra azonosítója és jelszava segítségével a Belépés/Regisztráció menüpontban.
  Amennyiben jelszavára is szüksége lenne, azt az „Elfelejtette jelszavát?” hivatkozásra kattintva kérheti le rendszerünkből.
  Ha még nem regisztrált ügyfelünk, a Belépés menüben található „Új regisztráció létrehozása” gombra kattintva készítheti el hozzáférését honlapunkhoz.
 2. A keresőszolgáltatás segítségével keresse meg az Önt érdeklő kiadványt kínálatunkban. A Gyorskeresővel a könyvek összes adata között kereshet, a Részletes keresőt pedig a célzottabb (meghatározott kiadó, kiadási év, sorozat, stb.)keresésekhez ajánljuk.
 3. Ha megtalálta a keresett könyvet, kattintson annak címére, hogy megtekinthesse a könyvadatot és a megvásárolható példányokat. Ha nincs megvásárolható példány, akkor kattintson az "Előjegyzem" gombra előjegyzés felvételéhez.
 4. A jobb oldalon válassza ki az Ön számára megfelelő példányt, majd a "Kosárba" ikonra kattintva helyezze azt virtuális kosarába.
 5. Amennyiben szeretne még könyveket vásárolni, kattintson a „Tovább válogatok” gombra. Ezután a 2-4. pont szerint újabb példányokat helyezhet a kosárba.
 6. Ha az összes Önt érdeklő kiadványt a kosarába helyezte, kattintson a „Tovább a kosaramhoz” gombra, vagy a honlapunk jobb felső sarkában látható „A kosaram” ikonra. Így „A kosaram” lapra jut. „A kosaram" lapon áttekintheti kosarának tartalmát, és amennyiben van kuponkódja, azt is megadhatja. Ha mindent rendben talál, kattintson a „Tovább a megrendeléshez” gombra.
 7. A megjelenő lapon beállíthatja a kívánt átvételi és fizetési módot, illetve módosíthatja az előzőleg beállított adatokat (pl. postázási és számlázási adatait). Amennyiben először rendel tőlünk, balról jobbra haladva választhatja ki az Ön számára megfelelő beállításokat.
 8. A vásárlást a Megrendelés véglegesítése lapon nyugtázhatja a Megrendelem gombra kattintva.
 9. A sikeres megrendelésről rendszerünktől azonnal kap egy visszaigazoló képernyőt, valamint e-mail címére is érkezik egy automatikus visszaigazolás.
 10. A leadott megrendeléseket utólag a Megrendeléseim menüben ellenőrizheti.

Igen, van lehetőség arra, hogy a megrendelt könyveket ne házhoz szállítással, hanem személyesen vegye át, díjmentesen. Kérjük, ez esetben szíveskedjen a megrendelés során bejelölni ezt az igényét. Helyszínen kártyás fizetés csak Budapest IX. kerületi és szegedi átadópontunkon érhető el. A megrendelt könyveket az alábbi helyeken veheti át: Átadópontjaink

Igen, fix díjért átveheti megrendelését egy Önhöz közeli hírlapárusnál vagy üzletben is a Pick Pack Pont szolgálat segítségével: Pick Pack Pontok (újságárusok, OMV benzinkútak)

A szállítási költség függ az átvétel módjától és a megrendelt csomag értékétől. Részletesen erről itt olvashat: Szállítási feltételek

A várható szállítási időről részletesen a Szállítási feltételeknél tájékozódhat.

Nem. Ha ilyen igénye van, a legegyszerűbb megoldás az, ha más felhasználói néven is regisztráltatja magát, majd a megrendelésével egy időben küldött emailben közli velünk, hogy a megrendelt könyveket egy csomagban kívánja megkapni. Ilyenkor a postacím értelemszerűen azonos legyen, csak a számlázási adatok különbözzenek.

Ügyfélszolgálatos kollégánk a megrendelés leadását követően felveszi Önnel emailben a kapcsolatot, hogy a könyvek feladásának költségét és a lehetséges fizetési módokat közölhessük, valamint a bankszámlaszámunkat megadhassuk Önnek. A külföldről megrendelt könyvek árát és szállítási költségét előre kérjük bankszámlánkra átutalni. Az átutalást követően továbbítjuk a könyvcsomagot.

A kiválasztott könyvek előzetes személyes megtekintésére nincs lehetőség. Antikváriumunk kifejezetten internetes könyváruház, ezért a vásárlás és a megrendelés egyaránt csak internet útján lehetséges. Nagy gondot fordítunk viszont arra, hogy az általunk kínált könyvekről a legpontosabb tájékoztatást adjuk, ezért a könyvészeti adatokon kívül tájékoztatjuk a könyvek állapotára vonatkozó leírással, a könyvekről készült fotókkal, a könyvek tartalomjegyzékével, valamint többnyire a fülszövegükkel is.

Nem. Ha több könyvet kíván rendelni, kérjük, szíveskedjen azokat a kosarában összegyűjteni és egyszerre megrendelni őket. A kosárba helyezett könyveket egy óráig fenntartjuk Ön részére, utána azonban más számára is ismét megrendelhetővé válnak.

Oldalunkon licitálási lehetőség nincs, árainkat központilag szabjuk meg. Amennyiben az adott könyv drágulását tapasztalja, pusztán az adott héten alkalmazott pillanatnyi ár megszűnését észlelheti.

A könyv adatait és fényképét tartalmazó weblap jobb oldalán szerepelnek az adott könyvből rendelkezésre álló, megvásárolható példányok. Jobbra tőlük található a „Kosárba” gomb: erre kattintva helyezze bele a kiválasztott példányt a kosárba. Ha az Ön kosarában már van könyv, a jobb felső sarokban lévő kosár ábrájára kattintva annak tartalmát tekintheti meg.

Bármely keresés találati listájában a „Kosárba” gombra kattintva hasonlóan megjelennek a könyvből rendelkezésre álló, megvásárolható példányok, amelyeket az előbb leírtak szerint tud a kosarába helyezni.

Ha készletünkben egy adott könyv több példányban is szerepel, akkor lehetőség van arra, hogy többet is megrendeljen belőle. Miután belehelyezte az adott példányt a kosarába, újra a kiválasztott könyv címére kattinthat, ezzel - ha van még megvásárolható példány - újabb könyvadatokat kap más raktári azonosítóval ellátva, majd ezt is belehelyezheti a kosarába.

Igen, kivéve a jelszót. A jelszóban csak ékezet nélküli betűk szerepelhetnek. Másutt viszont mindenütt kérjük, hogy használja a kis- és nagybetűket, illetve az ékezetes betűket, mert a számlázás és a házhoz szállítás az így megadott adatok alapján történik.

Használja a funkciót! Ha ez a megoldás nem segítene, keressen bennünket telefonon (62/452-833), és közölje azon adatait, amelyek alapján Ön hitelesen azonosítható. Ezt követően adunk egy új jelszót, majd ezzel bejelentkezve módosíthatja azt egy tetszőleges másik jelszóra.

Próbálkozzon újra! Ha akkor sem sikerül, az azt jelenti, hogy rossz felhasználói névvel vagy jelszóval próbálkozott. Ha többszöri próbálkozásra sem sikerül bejelentkeznie, akkor az előző kérdésre adott válaszban leírt módon adunk Önnek egy új jelszót.

Elsőként érdemes ellenőriznie, hogy a regisztrációjában megadott email cím helyes-e (belépés után a fenti "Adataim" linkre kattintva). Ha Ön helyesen adta meg email címét, és mégis azt tapasztalja, hogy egy tőlünk várt levél (napi értesítő, visszaigazolás) nem érkezik meg, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hogy ellenőrizhessék a problémát. A fenti hiba egyik oka az lehet, hogy bizonyos, akár az Ön számítógépétől függetlenül működő spam-szűrők védik Önt az Interneten nagy számban előforduló úgynevezett levélszeméttől. Bár ezek a szűrők nagyon hasznosak, tévesen spammé nyilváníthatnak olyan leveleket is, amelyek érdekelnék Önt. Amennyiben Ön csak az előjegyzési értesítőjét nem kapta meg, annak oka valószínűleg az, hogy még nem került Önre a sor a várólistán.

A könyvek felvitele folyamatos, naponta több száz kötettel bővítjük megvásárolható könyvkészletünket, ezért érdemes gyakran böngészni kínálatunkat.

A könyv címében, a könyvhöz kapcsolódó névben (szerző, szerkesztő stb.), valamint a tartalomjegyzékben, előszóban, fülszövegben.

Adatbázisunk korlátlan ideig tárolja az Ön kosarának tartalmát, de az adott könyv kosárba helyezése után egy órával a kiválasztott könyv újra megjelenik a mások által is megvásárolható könyvek állományában. Egy óráig tehát a kiválasztott könyv csak az Ön kosarában található meg, ezzel biztosítjuk az Ön számára a könyv megvásárlásnak lehetőségét. Az egy óra eltelte után azonban már más is megveheti az Ön által is kiválasztott könyvet.

Ha a kosarában lévő könyvet valaki más hamarabb rendeli meg, Ön akkor sem feltétlenül esik el a könyv megvásárlásának lehetőségétől, hiszen a megrendelés mindig az adott példányra vonatkozik. Ha az adott könyvből van raktáron másik példány is, akkor Ön megrendelheti azt a példányt (szintén a kosárba helyezéssel).

Adatbázisunk tárolja az Ön megrendelésének adatait, ehhez szükség van arra, hogy ez kötődjön a megfelelő felhasználóhoz. A kosárba helyezés Önt nem kötelezi a vásárlásra, a kosárba gyűjtött könyveket bármelyik későbbi időpontban is megrendelheti, természetesen akkor, ha valaki más még nem rendelte meg őket. Ha eláll a vásárlástól, akkor a kosarából a rendelés pillanatáig bármikor törölheti a könyveket.

Ez bankkártyánként eltérő lehet. Kizárólag a kártyán szereplő adatokat kell megadni, ezért javasoljuk, hogy csak akkor kezdje meg a tranzakciót, ha a kártya fizikailag rendelkezésére áll.

A kiválasztott áruk kosárba tételét követően választható ki a bankkártyás fizetési mód. Ennek megjelölése és a Megrendelem gomb megnyomása után honlapunk átirányítja a böngészőt a közvetítő bank (K&H) fizetési oldalára. Itt szükséges megadni a kártya adatait. A tranzakció végén mind a banki weboldal, mind az antikvarium.hu honlapja visszaigazolja a vásárlást, vagy információkat közöl az esetleges sikertelen tranzakcióról. A rendeléstől függő szállítási költséget a végösszeg tartalmazza a fenti díjtáblázatok szerint.

Igen. Automata rendszerünk a feltétel teljesítését biztosító megrendelésének tranzakciójánál figyelembe veszi a jóváírást.

Természetesen. Kérjük, emailben vagy telefonon jelezze igényét az ügyfélszolgálat felé.

A szolgáltatás részletes leírását megtalálja fentebb: Fizessen könyvvel!

Önnek lehetősége van díjmentes SMS-ben kérni felhívást az Antikvarium.hu akcióiról, személyre szóló vagy határidős ajánlatairól. A szolgáltatás a bevezetéskor az előjegyzésből megérkező könyvek közelgő határidejéről küld emlékeztetőt, azonban a jövőben mind több információról igyekszünk értesíteni az igénylőket.

Az SMS-küldő szolgáltatásunk Általános Szerződési Feltételeit elolvashatja itt:

 1. Az antikvarium.hu üzenetküldő szolgáltatását internetes kapcsolaton keresztül igényelheti minden olyan felhasználó, aki a honlapon regisztrált és az általános szerződési feltételeket elfogadja, ill. betartja.
 2. Az antikvarium.hu SMS-szolgáltatásainak bárminemű jogszabályba ütköző használata szigorúan tilos. Ide soroljuk a személyiségi jogok sérelme vagy bármely olyan felhasználási mód, ami természetes vagy jogi személyre, szervezetre ártalmasnak minősíthető. Az antikvarium.hu fenntartja a jogot arra, hogy a felhasználót kizárja a szolgáltatásból szerződésbe vagy jogszabályba ütköző felhasználás esetén.
 3. A felhasználó tudomásul veszi, hogy az antikvarium.hu az üzeneteket hazai távközlési cégek közreműködésével küldi el. A kiküldött SMS üzenetek kézbesítéséért az üzemeltető nem vállal felelősséget.
 4. Az üzemeltető mindent megtesz az üzenetek sikeres továbbítása érdekében, de nem vállal felelősséget a kézbesíthetetlenségből eredő esetleges károkért.
 5. A rendszer naplózza az elküldött sms-eket és a küldés időpontjait valamint címzettjét. Ezek a naplófájlok valósnak és érvényesnek minősülnek az esetleges felhasználói reklamáció ellenére is.
 6. A felhasználók beleegyeznek, hogy a hitelesítéskor megadott saját mobiltelefon számukra a szolgáltató küldhet SMS, MMS, e-mail üzeneteket a saját szolgáltatásairól és akcióiról. Az üzeneteket az antikvarium.hu díjmentesen juttatja el felhasználóinak.
 7. Az üzemeltető kívülálló harmadik személynek a felhasználó elérhetőségeit ki nem adja, csakis az üzemeltető használhatja fel a regisztráció alatt megadott adatokat.
 8. Az adatbiztonságért a felhasználó felel. Az antikvarium.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget a felhasználó által használt azonosító és jelszó nem biztonságos tárolásáért és az ebből eredendő esetleges károkért.
 9. Az oldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy az általa üzemeltetett SMS-küldő szolgáltatás ÁSZF szabályzatát indoklás nélkül módosítsa, melyről 8 nappal korábban értesíti felhasználóit.
 10. A felhasználó az SMS szolgáltatás igénylésével a jelen szabályzatot is elfogadja.

Az Antikvárium.hu weboldalán lehetőség van promóciós kódok (kuponkódok) beváltására. A kuponkódok felhasználásának szabályai:

 • A kuponkódot már a kosárban is meg lehet adni , de legkésőbb a megrendelés véglegesítésekor használható fel, a "kuponkód" mezőbe kell beírni.
 • A kupon által biztosított kedvezmény más akciókkal nem vonható össze, az Antikvárium.hu időszakos akciói esetében nem használható fel kuponkód, ilyenkor ez a mező nem tölthető ki.
 • A kupon egy összegben egy alkalommal használható fel, nem bontható meg.
 • Egy megrendelés leadásánál egy kuponkód használható fel.
 • Amennyiben a megrendelés összege nagyobb, mint a kupon értéke, a kuponon található összeg ebből levonásra kerül.
 • Amennyiben a kupon értéke magasabb, mint a megrendelés összege, a megrendelés összege 0 Ft, a kupon maradvány értéke nem használható fel.