Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára 2. (töredék)

H-Ó

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az első nagyszabású és a magyar szókincs egészére kiterjedő etimológiai szótár mintegy 11000 szócikkben több mint 60000 szó történetéről és eredetéről nyújt tájékoztatást. Címszóanyaga felöleli a mai magyar irodalmi és köznyelv szókészletén kívül a régi nyelv és a nyelvjárások fontosabb szavait is. A szócikkek első része a címszó alakváltozatait és jelentéseit mutatja be, második része pedig a címszó eredetét tárgyalja, felvázolva az alaki és jelentéstani fejlődés menetét is. Különös figyelmet fordít a szótár a művelődés- és tárgytörténeti mozzanatokra, a nyelv és az élet kapcsolataira, minthogy ezek éppen a szókincsben tükröződnek a legjobban. A szócikkeket a felhasznált etimológiai irodalom bibliográfiai adatai zárják le.
A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára nemcsak a nyelvész szakemberek számára nélkülözhetetlen, hanem mindazoknak, akiket érdekel szavaink eredete, nyelvünk múltja, s korszerű kézikönyv hiányában eddig nem tudtak megfelelően és gyorsan tájékozódni.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára 2. (töredék) A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára 2. (töredék) A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára 2. (töredék) A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára 2. (töredék) A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára 2. (töredék) A magyar nyelv történeti-etimológiai szótára 2. (töredék)

A védőborító foltos, széle szakadozott. A lapélek foltosak. A kötés megtört.

Állapot:
15.000 ,-Ft
120 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!