kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Viski Károly Múzeum |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kalocsa |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 234 oldal |
| Sorozatcím: | Kalocsai Múzeumi Értekezések |
| Kötetszám: | 2 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-04-7773-4 |
| Előszó | 7 |
| Kisbán Eszter: Étkezések, ételek - új formák és intézmények az újkori magyar táplálkozáskultúrában | 9 |
| Benda Borbála: Egy 17. század eleji étrend - egy kutatás kezdete és lehetőségei | 25 |
| Knézy Judit: Táplálkozási adatok az uradalmi tisztek által készített dokumentumokban (18. század második fele - 19. század eleje) | 33 |
| W. Nagy Ágota: A pannonhalmi Szent-Benedek-rend reformkori étkezési szokásaiból - egy bencés szerzetes feljegyzései alapján | 43 |
| Szabó Sarolta: A háztartás eszközei 19. századi hagyatéki leltárak alapján. (Szatmár megye, 19. század közepe) | 59 |
| Bodnár Zsuzsanna: A kamra, padlás, pince szerepe a paraszti élelmiszertárolásban | 67 |
| Csupor István: Hétköznapi és ünnepi edényhasználat Szatmárban és Máramarosban | 79 |
| Bődi Erzsébet: Kalácsok és kalácsfélék (sült tészták) változó szerepe a 20. századi vidéki táplálkozáskultúrákban | 89 |
| Szűcs Judit: Hagyományos hústartósítási módok néhány alföldi településen | 97 |
| T. Bereczki Ibolya: Változások a sertéshús feldolgozásában a 20. században | 105 |
| Szilágyi Miklós: A halételek, mint férfiételek | 117 |
| Bódi Zsuzsanna: A hazai cigány csoportok táplálkozása vizsgálatának módszertani tanulságai | 133 |
| Rékai Miklós: A hagyományos zsidó életforma helyzete Magyarországon. A kóser táplálkozás példája | 145 |
| Bodnár Mónika: A lakodalmi étrend jelenkori változása egy borsodi faluban | 151 |
| Varga Lídia: Változások Csallóköz 20. századi népi táplálkozásában | 155 |
| Romsics Imre: Termelés - fogyasztás - kereskedelem. Összefüggések egy hegyi szórványtelepülés, Székelyvarság gazdálkodása és táplálkozása között | 167 |
| Kósa-Szánthó Vilma: A gyimesi csángók táplálkozásáról | 183 |
| Zakariás Erzsébet: Vázlat a moldvai csángók táplálkozáskultúrájáról | 205 |
| Nyisztor Tinka: Kései fordulat. Az étkezési kultúra újkori formáinak beépülése az 1960-as évektől egy moldvai faluban | 219 |
| Zentai Tünde: A tüzelőberendezések változása a 18-20. században | 233 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.