Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vezérlő fejedelem (dedikált példány)

Iskoladráma két részben

Szerző

Kiadó: Logod Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-86234-6-2
Megjegyzés: Az egyik szerző, dr. Csabai Mária által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Valószínűleg sokan gondolják úgy velem együtt, hogy II. Rákóczi Ferenc fejedelem egyike történelmünk legvonzóbb személyiségének. Önzetlen, cselekvő hazaszeretete példaképpé teszi mindnyájunk... Tovább

Előszó

Valószínűleg sokan gondolják úgy velem együtt, hogy II. Rákóczi Ferenc fejedelem egyike történelmünk legvonzóbb személyiségének. Önzetlen, cselekvő hazaszeretete példaképpé teszi mindnyájunk számára. Szűkebb Kárpát-medencei világunkban különösen időszerűnek tekinthetjük az együtt élő népek összefogására irányuló törekvését a szabadság zászlaja alatt és toleranciáját a másként gondolkozókkal, a más hitet vallókkal szemben. Alig van olyan alakja a magyar történelemnek, akinek nevét annyi iskola, kulturális intézmény, vagy éppen utca viseli, nem is beszélve a szobrokról, emléktáblákról és a hagyományőrzés egyéb formáiról. A Rákóczi Szövetség, melynek egyik célja a nagy Fejedelem szellemi örökségének népszerűsítése, különösen azokon a településeken működik hatékonyan, ahol elevenen él Rákóczi emléke.
2003-ban 300. éve, hogy a Rákóczi-szabadságharc zászlaját kibontották és illő, hogy ezt az évet fokozottabban a Rákóczi-kultusz szolgálatába állítsuk, hogy Rákóczi mának szóló üzenetét minél szélesebb körben terjesszük. Különösen fontos, hogy mindazok a szervezetek, iskolák és más intézmények, amelyek Rákóczi nevét viselik, kivegyék részüket az ünneplésből.
Példamutató az a munka, amelyet a zuglói Széchenyi István Általános Iskola és annak fáradhatatlan tanára, Csabai Mária diákjaival együtt a Rákóczi kultusz szolgálatában végez. Ez a munka az elmúlt évek során már eddig is hatékonyan szolgálta a Rákóczi-ügy népszerűsítését, sok-sok diák Rákóczi-szabadságharcra vonatkozó ismereteinek bővítését, de a koronát minderre ez az iskoladráma teszi rá, amelynek szövegkönyvét a kezünkben tartjuk. Az iskoladráma - melyet az Irodalmi Önképzőkör állított össze- nagyon hatékony módja egy ügy-, vagy személyiség népszerűsítésének, hiszen a sok közreműködő diák számára személyes üggyé válhat a drámán keresztül annak mondanivalója. Az, hogy ebben az iskoladrámában a szakkörvezető volt növendékei is szerepet vállaltak, mutatja, hogy ennek az iskolának sok éves nevelő, oktató munkájának hatása túléli az iskolai éveket. Különösen örvendetes, hogy ez a mű a budapesti bemutató után útnak indulhat a Kárpát-medencébe, mindazokba az országokba, amelynek magyarsága Rákóczit és a Rákóczi-szabadságharcot magáénak érezheti, nemcsak az azonos nyelv és kultúra ürügyén, hanem azért is, mert tudjuk: Rákóczi Erdély fejedelme is volt és tevékenysége jórészt a Felvidéken és Kárpátalján bontakozott ki, hogy innen elindulva meghódítsa a szíveket mindenütt a Kárpát-medencében.
Azt kívánom, erősítse meg ez az iskoladráma - mindenhol, ahol előadásra kerül - az embereket abban, hogy ebben a gyorsan változó világban is maradjanak hűek azokhoz az értékekhez, amelyek Rákóczi Ferenc életművéből változatlan érvénnyel a XXI. századra is kisugároznak. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A vezérlő fejedelem (dedikált példány) A vezérlő fejedelem (dedikált példány) A vezérlő fejedelem (dedikált példány) A vezérlő fejedelem (dedikált példány)

A borító enyhén foltos.

A címlapon az egyik szerző, dr. Csabai Mária névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.840 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!