1.042.558

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az irsai polgári iskola története, tanárai és tanulói (dedikált példány)

1922-1947

Szerkesztő
Kapcsolódó személy

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím: Időutazás az ikervárosban
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-08-5904-2
Megjegyzés: Major János szerző, és felesége, Major Jánosné által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


HÁTSZÓ
Meggyőződésem, hogy az irsai polgári iskola történetét feldolgozó könyvet sokan fogadják majd érdeklődéssel városunkban. Ennek legfőbb oka az, hogy az intézmény a maga idejében különös jelentőséggel bírt Irsán, de Albertin is. Az előttem járó korosztályhoz tartozó jó néhány ember elbeszéléseiből merítve okkal leírhatom ezt. Sőt! A „maga idejében" meghatározás nem is pontos. A polgári iskola létének kisugárzó ereje sokáig hatott azt követően is, amikor már bezárta kapuit. Máig sokan emlegetik tisztelettel vegyes szeretettel „a polgárit". Az „ikervárosban" rangot, s egyben lehetőséget jelentett odajárni. Major János nagyszerű válogatásának köszönhetően most megelevenednek a múlt század első harmadánakközepének „a polgáriban" lezajlott mindennapjai. Sajnos egyre fogyatkozó létszámban ugyan, ám akadnak még olyanok, akik saját egykori élményeiket élhetik újjá a könyv olvasásakor. Mások számára (magam is közéjük tartozom) öröm, amikor valamelyik szülőjük, esedeg más... Tovább

Fülszöveg


HÁTSZÓ
Meggyőződésem, hogy az irsai polgári iskola történetét feldolgozó könyvet sokan fogadják majd érdeklődéssel városunkban. Ennek legfőbb oka az, hogy az intézmény a maga idejében különös jelentőséggel bírt Irsán, de Albertin is. Az előttem járó korosztályhoz tartozó jó néhány ember elbeszéléseiből merítve okkal leírhatom ezt. Sőt! A „maga idejében" meghatározás nem is pontos. A polgári iskola létének kisugárzó ereje sokáig hatott azt követően is, amikor már bezárta kapuit. Máig sokan emlegetik tisztelettel vegyes szeretettel „a polgárit". Az „ikervárosban" rangot, s egyben lehetőséget jelentett odajárni. Major János nagyszerű válogatásának köszönhetően most megelevenednek a múlt század első harmadánakközepének „a polgáriban" lezajlott mindennapjai. Sajnos egyre fogyatkozó létszámban ugyan, ám akadnak még olyanok, akik saját egykori élményeiket élhetik újjá a könyv olvasásakor. Mások számára (magam is közéjük tartozom) öröm, amikor valamelyik szülőjük, esedeg más hozzátartozójuk nevével találkoznak e lapokon. A vájtfiülűeknek rengeteg értékes információt hordoznak az egyes iskolai évek történéseit bemutató fejezetek. A kor egészének tágabb, Albertirsa előd településeinek pedig konkrétabb horizontja körvonalazódik ezekben a sorokban.
Egyszóval Majomé Daru Máriának, valamint Major Jánosnak sok-sok lakótársunk és városunk egésze számára olyan értéket sikerült feltárnia ezzel a kötettel, amely igazán hiánypódó. Köszönet érte.
Végül magyarázattal keli szolgálnom a „Hátszó" kifejezésért. Nos, a szövegválogató szerkesztővel folytatott tréfás levelezésünk során alakiüt ki ez a fogalom. Mert ahol van már előszó meg végszó is, ott legfeljebb még egy „hátszónak" akadhat hely. Úgy vélem, jól van ez így, mivel bármely komoly téma elbír valami apró humort. Miért épp az irsai polgári iskola története lenne ez alól kivétel?
Kellemes böngészést, izgalmas kutakodást kívánok a dokumentumkötethez.
Fazekas László polgármester Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az irsai polgári iskola története, tanárai és tanulói (dedikált példány) Az irsai polgári iskola története, tanárai és tanulói (dedikált példány) Az irsai polgári iskola története, tanárai és tanulói (dedikált példány) Az irsai polgári iskola története, tanárai és tanulói (dedikált példány) Az irsai polgári iskola története, tanárai és tanulói (dedikált példány)

A címlapon a szerző, Major János és felesége, Major Jánosné névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
5.980 ,-Ft
30 pont kapható
Kosárba