| Kiadó: | Magánkiadás |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 88 oldal |
| Sorozatcím: | Szíveslátás=Vendéglátás |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 11 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Tárgymutató az ételreceptekhez | 4 |
| Előszó | 7 |
| Bevezető | 10 |
| Alapvető tudnivalók a cukorbetegségről | 15 |
| Mit szabad és mit nem szabad a cukorbetegnek fogyasztania? | 17 |
| A cukorbetegek ételeinek elkészítésénél alkalmazható technológiai eljárások | 22 |
| A nyersanyagok kiválasztása | 23 |
| Előkészítés | 23 |
| Az ételkészítés alapműveletei | 23 |
| Főzés | 24 |
| Párolás | 25 |
| Sütés | 26 |
| Az ételek sűrítése | 27 |
| Az ételek ízesítése | 27 |
| Tálalás | 29 |
| Ebédajánlat cukorbetegek részére | 30 |
| Receptek és technológiai leírások a cukorbetegek diétájához | 32 |
| Útmutató | 32 |
| Levesek | 33 |
| Húsételek | 45 |
| Marhahúsok | 45 |
| Sertéshúsok | 49 |
| Szárnyasok | 59 |
| Halak | 61 |
| Főzelékek - köretek - húspótlók | 63 |
| Saláták | 72 |
| Tészták, gyümölcsös készítmények | 75 |
| A tápanyagtáblázat használatának ismertetése | 82 |
| Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma | 84 |
| Cukorbetegek részére engedélyezett diétás készítmények | 91 |
| A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése | 94 |
| Irodalomjegyzék | 96 |