kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 292 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-220-791-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér rajzokkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21408. |
| Bevezető | 3 |
| A vendéglátóipari eladó tevékenység köre | 5 |
| Az eladó termelő tevékenysége | 9 |
| Az eladó értékesítő tevékenysége | 9 |
| Az eladó szolgáltatás jellegű tevékenysége | 10 |
| Olvasmány | |
| A vendéglátás fejlődésének nemzetközi áttekintése | 11 |
| A hazai vendéglátás fejlődése | 12 |
| A vendéglátóipari szakképzés története | 13 |
| Az eladókkal szemben támasztott követelmények | 21 |
| Szakmai követelmények | 21 |
| A készítmények ismerete | 21 |
| Szakszerű felvilágosítás nyújtása, ajánlás | 22 |
| Adagolás, tálalás | 23 |
| Csomagolás | 24 |
| Kiszolgálás | 24 |
| Felszolgálás | 25 |
| Termékek elkészítése | 26 |
| Nyelvtudás | 26 |
| Önképzés | 27 |
| Higiéniai követelmények | 27 |
| Személyi higiénia | 27 |
| Munkahelyi higiénia | 33 |
| Személyi követelmények | 36 |
| Megjelenés | 36 |
| Becsületesség | 37 |
| Erkölcsi szilárdság | 38 |
| Türelem | 39 |
| Szervezőkészség | 39 |
| Emlékezőtehetség | 40 |
| Emberismeret | 41 |
| Vendégismeret | 43 |
| A vendégek csoportosítása | 43 |
| A vendégek megismerése | 45 |
| Kapcsolatteremtés a vendéggel | 46 |
| Eladás a vendégnek | 48 |
| A cukrászda-eszpresszó jellegű üzletek | 51 |
| Kávéházak | 51 |
| Cukrászdák | 52 |
| Eszpresszók | 54 |
| Olvasmány | |
| A bolt kialakulása | 55 |
| Az üzlet helyiségei | 57 |
| Az előtér | 58 |
| A raktár | 59 |
| A kávéskonyha | 60 |
| A mosogató | 61 |
| A szociális helyiségek | 62 |
| Az értékesítő tér | 63 |
| Az iroda | 65 |
| A cukrászda-eszpresszó jellegű üzletek berendezése, gépei | 67 |
| Bútorzat | 67 |
| Pultok | 68 |
| Habkészítő berendezések | 71 |
| Hűtőberendezések | 73 |
| Fagyasztó berendezések | 79 |
| Mérőeszközök | 81 |
| Értékesítő kocsik | 83 |
| Automaták | 85 |
| Olvasmány | |
| A gépesítés jelentősége | 89 |
| Az üzlet eszközei | 93 |
| Szállító- és tárolóeszközök | 93 |
| Tálcák, tálak | 98 |
| Tálaló- és adagolóeszközök | 101 |
| Tányérok | 105 |
| Evőeszközök | 107 |
| Palackok | 109 |
| Poharak | 113 |
| Kancsók, kannák | 117 |
| Csészék | 121 |
| Textíliák | 122 |
| Csomagolóeszközök | 123 |
| Olvasmány | |
| A felszerelési tárgyak anyaga | 127 |
| Fémek | 127 |
| Finomkerámiából készült eszközök | 128 |
| Üvegeszközök | 130 |
| Műanyag felszerelési tárgyak | 131 |
| Textilneműk | 132 |
| Papír | 132 |
| A cukrászdasütemények | 135 |
| Uzsonnasütemények | 136 |
| Torták | 140 |
| Szeletek | 144 |
| Tekercsek | 146 |
| Minyonok | 148 |
| Desszertek | 154 |
| Csemegék | 155 |
| Tojáshabos és sárgakrémes sütemények | 158 |
| Tejszínes sütemények | 160 |
| Marcipános sütemények | 163 |
| Teasütemények | 164 |
| A cukrászsüteményekre vonatkozó minőségi előírások | 175 |
| Olvasmány | |
| A cukrászipar kialakulása | 177 |
| A cukrászüzem tevékenysége | 179 |
| Cukrásztészták | 181 |
| Élesztős tészták | 182 |
| Omlós tészták | 183 |
| Vajastészták | 185 |
| Felvert tészták | 187 |
| Hengerelt tészták | 188 |
| Töltelékek és bevonóanyagok | 188 |
| Töltelékek | 188 |
| Bevonóanyagok | 191 |
| Fagylaltok | 197 |
| A fagylalt fogalma és jelentősége | 197 |
| A fagylalt típusai | 218 |
| Olvasmány | |
| A fagylalt története | 221 |
| A fagylalt gyártása | 222 |
| Az előkészítéstől a fagyasztásig | 224 |
| A fagylalt fagyasztása | 224 |
| Befejező műveletek | 226 |
| A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások | 228 |
| A pénztárgépek | 231 |
| A pénztárgépek fajtái | 231 |
| Közönségek pénztárgép | 233 |
| Tételező pénztárgép | 233 |
| Osztályozó pénztárgép | 234 |
| Pincérgép | 235 |
| A pénztárgépek fő részei | 235 |
| A billentyűmező | 236 |
| Az összegfelmutató (indikátor) | 237 |
| A nyomdaszerkezet | 238 |
| Az összegzőmű | 240 |
| A pénztárgépfiók | 241 |
| A motor | 241 |
| A zárak és kulcsok | 241 |
| A pénztárgép kezelése | 242 |
| A pénztáros munkája | 243 |
| Olvasmány | |
| Elszámoltatás az üzletben | 246 |
| Az üzleten belüli elszámoltatás | 246 |
| A központnak küldött elszámolás | 254 |
| A cukrászsütemények és a fagylaltok értékesítése | 265 |
| A sütemények megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 265 |
| A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése | 274 |
| A sütemények ajánlása, kiszolgálása, csomagolása | 276 |
| A fagylalt megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 280 |
| Fagylaltkészítés az üzletben | 281 |
| Adagolás és kiszolgálás | 282 |
| A fagylalt értékesítésére vonatkozó higiéniai előírások | 283 |
| A mintavétel | 285 |
| Felhasznált irodalom | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.