kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 327 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-220-792-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21416. |
| Bevezetés | 3 |
| A bisztró-ételbár jellegű üzletek | 7 |
| Falatozók, büfék | 8 |
| Bisztrók | 11 |
| Ételbárok | 11 |
| Kérdések, feladatok | 13 |
| Az üzlet helyiségei | 15 |
| Termelésre szolgáló helyiségek | 16 |
| Áruátvevő helyiség | 16 |
| Raktárak | 16 |
| Előkészítők | 18 |
| Konyha | 19 |
| Mosogató | 20 |
| Szociális helyiségek | 20 |
| Tálalásra szolgáló helyiségek | 21 |
| Az értékesítő tér | 21 |
| Kérdések, feladatok | 24 |
| A bisztró-ételbár jellegű üzletek berendezése, gépei | 25 |
| Bútorzat | 26 |
| Pultok | 26 |
| Hőközlő berendezések | 30 |
| Tűzhelyek | 30 |
| Sütőkemencék | 34 |
| Főzőzsámolyok | 38 |
| Speciális főző-, sütőberendezések | 39 |
| Szeletelő-, aprítógépek | 52 |
| Húst előkészítő gépek | 53 |
| Egyetemes konyhagépek | 61 |
| Kenyérkettévágó és kenyérszeletelő gép | 65 |
| Felvágottszeletelő gép | 66 |
| Vajadagoló gép | 68 |
| Tálaló- és tárolóberendezések | 68 |
| Vízmedencés étel-melegentartók | 68 |
| Tálalóasztalok | 69 |
| Tálalópultok | 70 |
| Tál- és tányérmelegítők | 72 |
| Hűtőberendezések | 74 |
| A termelésre szolgáló helyiségek hűtőberendezései | 75 |
| Az értékesítő tér hűtőberendezései | 77 |
| Mosogatóberendezések | 80 |
| Edénymosogató berendezések | 81 |
| Pohármosó készülékek | 85 |
| Kérdések, feladatok | 90 |
| Hidegkonyhai készítmények | 97 |
| Hideg szendvicsek | 98 |
| A szendvicskészítéshez leggyakrabban használt anyagok | 99 |
| Egyszerű szendvicsek | 100 |
| Különleges szendvicsek | 103 |
| Formázott alapú szendvicsek | 107 |
| Kérdések, feladatok | 114 |
| Mártások | 116 |
| Hideg mártások | 118 |
| Meleg mártások | 123 |
| Összefoglalás | 129 |
| Kérdések, feladatok | 132 |
| Aszpikos készítmények | 132 |
| Kérdések, feladatok | 137 |
| Saláták | 138 |
| Egyszerű saláták | 139 |
| Összetett saláták | 142 |
| Kérdések, feladatok | 144 |
| Hideg töltött főzelékek | 145 |
| Feladat | 147 |
| Tojásételek | 148 |
| Hideg tojásételek | 148 |
| Meleg tojásételek | 151 |
| Feladat | 153 |
| Halakból és más hidegvérű állatokból készített termékek | 154 |
| Kérdések | 157 |
| Pástétomok és galantinok | 157 |
| Pástétomok | 157 |
| Galantinok | 159 |
| Kérdések | 161 |
| Húsételek | 161 |
| Marhahúsból készült hidegkonyhai termékek | 161 |
| Borjúhúsból készült hidegkonyhai termékek | 163 |
| Sertéshúsból készült hidegkonyhai termékek | 163 |
| Kérdések, feladatok | 164 |
| Szárnyasok | 164 |
| Kérdések | 165 |
| Vadhúsok és vadszárnyasok | 166 |
| Kérdések | 167 |
| Hidegtálak | 167 |
| Feladatok | 171 |
| Összefoglalás | 171 |
| Feladat | 172 |
| Melegkonyhai készítmények | 173 |
| Levesek | 176 |
| Saláták | 178 |
| Meleg szendvicsek | 179 |
| Húsételek | 181 |
| Édességek | 188 |
| Italok | 189 |
| Kérdések, feladatok | 190 |
| A hideg- és melegkonyhai készítmények értékesítése | 193 |
| A hidegkonyhai készítmények megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 194 |
| A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése | 196 |
| A hidegkonyhai készítmények ajánlása | 197 |
| Alkat és vérmérséklet | 198 |
| Személyes adottságok | 199 |
| Viselkedés és magatartás | 200 |
| Az eladó magatartásának hatása | 203 |
| A hidegkonyhai készítmények adagolása, csomagolása, kiszolgálása | 205 |
| A melegkonyhai készítmények ajánlása | 207 |
| A melegkonyhai készítmények adagolása, tálalása, kiszolgálása | 209 |
| Kérdések, feladatok | 215 |
| Az italokat értékesítő üzletek berendezése, gépei | 217 |
| Ivóvizet készítő és kiszolgáló berendezések | 218 |
| Vízkimérő automata | 218 |
| Ivóvízhűtő | 219 |
| Szikvízkészítő berendezések | 219 |
| Étjégkészítő berendezések | 220 |
| Jégreszelő | 222 |
| Üdítő italokat készítő és kiszolgáló berendezések | 222 |
| Turmixgép | 223 |
| Italkeverő gép | 223 |
| Szörpkeverő | 224 |
| Milk shake készülékek | 224 |
| Cornelius italadagoló | 225 |
| Szeszes italokat kiszolgáló berendezések | 227 |
| Söntéspult | 227 |
| Bárpult | 228 |
| Palackozott italokat kiszolgáló berendezések | 229 |
| Palackhűtő pult | 229 |
| Hűtött pohárállvány | 230 |
| Kérdések, feladatok | 230 |
| Italok | 233 |
| Alkoholmentes italok | 233 |
| Szénsavas vizek | 234 |
| Üdítő italok | 235 |
| Turmix italok | 239 |
| Alkoholtartalmú italok | 243 |
| Borok | 243 |
| Sörök | 244 |
| Szeszipari termékek | 244 |
| Báritalok | 245 |
| A szeszes ital élettani hatása (Olvasmány) | 251 |
| Összefoglalás | 253 |
| Kérdések, feladatok | 255 |
| Az italok értékesítése | 257 |
| Az italok megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 257 |
| Az italok ajánlása | 259 |
| Az italfogyasztás élettani okai | 259 |
| Napszaktól, évszaktól függő italajánlás | 261 |
| A vendégektől függő italajánlás | 262 |
| A színtől és az íztől függő italajánlás | 262 |
| Az ételtől függő italajánlás | 263 |
| Adagolás, kimérés, kiszolgálás | 264 |
| A szénsavas vizek értékesítése | 265 |
| Az üdítő italok értékesítése | 265 |
| A turmix italok értékesítése | 265 |
| A borok értékesítése | 266 |
| A sörök értékesítése | 267 |
| A szeszipari termékek értékesítése | 267 |
| A báritalok értékesítése | 268 |
| Italkészítés az üzletben | 271 |
| Kérdések, feladatok | 271 |
| A kávéskonyhai készítmények értékesítése | 273 |
| Reggeli és uzsonna készítése | 274 |
| Reggeli és uzsonnaitalok | 274 |
| Reggeli ételek | 277 |
| Reggeli összeállítások | 278 |
| Tejes ételek és ételkiegészítők készítése | 297 |
| Tejes ételek | 279 |
| Ételkiegészítők | 280 |
| Pohárkrémek készítése | 282 |
| Fagylalt alapú pohárkrémek | 282 |
| Tejszínkrém alapú pohárkrémek | 284 |
| Főtt tojáskrém alapanyagú pohárkrémek | 285 |
| Kérdések, feladatok | 286 |
| A feketekávé értékesítése | 287 |
| A kávé főbb tulajdonságai | 287 |
| A kávé élettani hatása | 287 |
| A kávénövény és a nyerskávé | 288 |
| A kávé pörkölése és a pörkölt kávé | 290 |
| Kávékivonatok | 292 |
| Kávéfőzési eljárások | 293 |
| Egyszerű kávéfőzési eljárások | 293 |
| Eszpresszókávé-főzés | 296 |
| Krémkávékészítés | 297 |
| Kávéfőző berendezések | 297 |
| Szerelvények | 297 |
| A kávéfőzés segédberendezései | 306 |
| A kávéőrlő | 306 |
| A kézi adagoló | 309 |
| A nyomásfokozó berendezés | 309 |
| A vízlágyító készülék | 310 |
| A kávéfőző munkája | 311 |
| Nyitástól zárásig | 311 |
| A feketekávé kiszolgálása | 315 |
| A feketekávé minőségének ellenőrzése | 316 |
| Kérdések, feladatok | 318 |
| Felhasznált irodalom | 321 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.