kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 280 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Általános tudnivalók | |
| Bevezető | 3 |
| A vendéglátóipar célja és feladata | 7 |
| A vendéglátóipar termelőüzemei | 13 |
| A raktárak | 14 |
| Az előkészítők | 15 |
| A műhelyek | 16 |
| Az expedíció | 17 |
| A mosogatók | 18 |
| A szociális helyiségek | 19 |
| Az adminisztrációs helyiségek | 19 |
| A vendéglátóipar értékesítő üzletei | 21 |
| Az étterem-vendéglő jellegű üzletek | 22 |
| A cukrászda-eszpresszó jellegű üzeletek | 25 |
| A büfé-bisztró jellegű üzletek | 26 |
| Az italt értékesítő üzletek | 27 |
| Szálloda jellegű üzletek | 29 |
| Szórakoztató üzletek | 29 |
| Személyi és üzemi higiénia, balesetelhárítás | 31 |
| A mikroorganizmusok | 31 |
| Személyi higiénia | 34 |
| Üzemi higiénia | 38 |
| Balesetelhárítás | 41 |
| A vendéglátóipari eladókkal szemben támasztott követelmények | 46 |
| Az eladóval szemben támasztott szakmai követelmények | 46 |
| Az eladó személyével kapcsolatos követelmények | 51 |
| Vendégeink | 58 |
| A cukrászkészítmények értékesítése | |
| A cukrászda-eszpresszó jellegű üzletek | 64 |
| Az üzlettípus | 64 |
| Az üzlet külső képe | 65 |
| Az üzlet helyisége | 67 |
| Az értékesítő helyiség belső kiképzése | 75 |
| Az értékesítő helyiségek fajtái | 77 |
| Összefoglalás | 80 |
| Az üzlet eszközei | 81 |
| Az üzlet berendezése, bútorzata | 81 |
| Az üzlet felszerelési tárgyai | 85 |
| A felszerelési tárgyak anyaga (olvasmány) | 86 |
| A felszerelési tárgyak fajtái | 93 |
| Gépi berendezések | 131 |
| Összefoglalás | 155 |
| A cukrászsütemények | 157 |
| A cukrászsütemények nyers- és járulékos anyagai | 157 |
| A cukrásztészták | 159 |
| Töltelékek és bevonóanyagok | 167 |
| A cukrászsütemények fajtái | 171 |
| A cukrászsüteményekre vonatkozó minőségi követelmények | 213 |
| Összefoglalás | 216 |
| A hidegcukrászat készítményei | 220 |
| A fagylalt fogalma és jelentősége | 220 |
| A fagylalt típusai | 234 |
| A fagylalt gyártása | 236 |
| A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások | 245 |
| A fagylalt minőségi követelményei | 247 |
| Parfék, pohárkrémek | 249 |
| Összefoglalás | 251 |
| Az eladó értékesítő munkája | 252 |
| Az eladó felkészülése a vendég fogadására | 252 |
| A vendégek tájékoztatása | 255 |
| A vendégek kiszolgálásának módszerei | 257 |
| A cukrászsütemények értékesítése | 258 |
| A fagylalt értékesítése | 262 |
| A fagylalt értékesítésére vonatkozó higiéniai előírások | 263 |
| A pénztárgép kezelése | 266 |
| Felhasznált irodalom | 275 |