1.035.008

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Értékesítési ismeretek II.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 235 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második változatlan kiadás. Tankönyvi szám: 21 665. Fekete-fehér ábrákkal és fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt tanévben megismerkedtünk a vendéglátóipari eladók egyik fő tevékenységi területével: a cukrászkészítmények értékesítésével. Ennek keretében a kávéház, a cukrászda és az eszpresszó... Tovább

Előszó

Az elmúlt tanévben megismerkedtünk a vendéglátóipari eladók egyik fő tevékenységi területével: a cukrászkészítmények értékesítésével. Ennek keretében a kávéház, a cukrászda és az eszpresszó berendezésével, felszerelési tárgyaival, gépeivel foglalkoztunk, majd sorra vettük az ezekben az üzletekben eladásra kerülő árukat: a cukrászsüteményeket és a fagylaltot. Ezek tárgyalása közben a cukrászszakmához közel álló ismeretekre tettünk szert. A most következőkben - hasonló módon - azokkal az üzletekkel foglalkozunk, amelyekben hideg- és melegkonyhai készítményeket, tehát ételeket árusítanak. Tanulmányaink során a szakácsszakmát ismerjük meg kicsit közelebbről. Jövőre látni fogjuk, hogy nemcsak a cukrász és a szakács, hanem a felszolgáló szakma sok teendőjével is tisztában kell lennie annak a vendéglátóipari eladónak, aki munkáját kulturáltan, szakszerűen akarja végezni. Vissza

Tartalom

Első rész: HIDEGKONYHAI ÉS MELEGKONYHAI KÉSZÍTMÉNYEK ÉRTÉKESÍTÉSE
1. fejezet. Büfé jellegű üzletek 6
I. Az üzlettípus 6
II. Az üzlet külső és belső kiképzése 9
III. Az értékesítő helyiség berendezése, felszerelése, gépei 12
2. fejezet. Hidegkonyhai készítmény ismeret 17
I. A hidegkonyha munkája 17
II. A hidegkonyha nyers- és járulékos anyagainak előkészítése 18
Zöldségfélék 18
Gyümölcsök 23
Fűszerek és ízesítőszerek 24
Zsiradékok 25
Húsok, húsipari termékek 25
Baromfifélék 26
Halak, egyéb hidegvérű állatok 26
Vadon élő állatok húsa 30
Tej, tejtermékek 30
Tojás 30
Tartósított élelmiszerek 31
III. A hidegkonyhai készítmények díszítése 31
A díszítés eszközei 32
A díszítés anyagai 35
A díszítés motívumai 48
IV. Hidegkonyhai termékek 50
Szendvicsek 50
A szendvicskészítéshez leggyakrabban használt anyagok 51
Egyszerű szendvicsek 53
Különleges szendvicsek 56
Formázott alapú szendvicsek 61
Mártások 72
Hideg mártások 73
Meleg mártások 78
Aszpikos készítmények 85
Saláták 94
Egyszerű saláták 95
Összetett saláták 97
Hideg töltött főzelékek 100
Tojásételek 102
Hideg tojásételek 103
Meleg tojásételek 106
Halak és más hidegvérű állatok 108
Pástétomok, galantinok 112
A pástétomok 112
A galantinok 115
Húsételek 119
Marhahúsból készült hidegkonyhai termékek 119
Borjúhúsból készült hidegkonyhai termékek 122
Sertéshúsból készült hidegkonyhai termékek 122
Szárnyasok 124
Vadhúsok és vadszárnyasok 125
Hidegtálak 128
Összefoglalás 135
V. A hidegkonyhai készítmények kiszolgálása 136
Előkészületi munkák 136
Az értékesítés 137
Kapcsolat a vendéggel 141
3. fejezet. Melegkonyhai készítmény ismeret 144
I. A melegkonyha munkája I44
II. Hőbehatások 145
A főzés 145
A sütés
A párolás 148
Korszerű hőkezelési eljárások 148
III. Melegkonyhai készítmények 149
Sült ételek 151
Olajgyorssütőben készíthető ételek 151
Rost- és nyárssütőben készíthető ételek 153
Éttermi tészták 158
Gyúrt tészták 161
Kevert tészták 162
Kelt tészták 167
Omlós tészták 168
Rétesek 170
Vajas tészták 171
Égetett tészták 171
Felvert tészták 172
Teasütemények 172
Második rész: ADMINISZTRÁCIÓS MUNKA AZ ÜZLETBEN
4. fejezet. Adminisztrációs alapfogalmak 176
I. Az eszközök 176
II. A vendéglátóipari ügyvitel 178
ül. A bizonylati elv és a bizonylatok 179
5. fejezet. Áruforgalom 182
I. Az áru megrendelése és beszerzése 182
II. Az áru szállítása és átvétele 184
III. Az áru értékesítése 190
IV. A göngyöleg kezelése 193
V. Az elszámoltatás 195
Az üzleten belüli elszámoltatás 197
A központnak küldött elszámolás 202
6. fejezet. A leltározás 210
I. A leltár fajtái 210
Elszámoltató leltár 210
Vagyonmegállapító leltár 217
II. A leltár felvétele 217
III. A dolgozók anyagi felelőssége 222
7. fejezet. Gazdálkodási alapismeretek 225
I. A vállalat gazdálkodása 225
II. Az üzlet gazdálkodása 227
III. A forgalom 228
Felhasznált irodalom 231

Székely György

Székely György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székely György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Értékesítési ismeretek II. Értékesítési ismeretek II. Értékesítési ismeretek II. Értékesítési ismeretek II. Értékesítési ismeretek II.

A gerinc kissé elszíneződött, kopottas, a lapélek enyhén foltosak. A címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv