kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 157 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-221-036-0 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 21426. 45 ábrával illusztrált könyv. |
| Bevezetés | 3 |
| Meleg előételek | 4 |
| Zöldség- és főzelékfélékből készült meleg előételek | 6 |
| Tojásból készült meleg előételek | 13 |
| Főzéssel készült meleg tojásételek | 14 |
| Párolással készült meleg tojásételek | 16 |
| Sütéssel készült meleg tojásételek | 17 |
| Tésztából készült meleg előételek | 19 |
| Csőtészták | 20 |
| Gyúrt tészták | 20 |
| Palacsinták | 21 |
| Kelt tészták | 22 |
| Forrázott tészta | 22 |
| Vajastészta | 23 |
| Rétesek, tekercsek, tésztakosarak (Kiegészítő anyag) | 27 |
| Rizottók | 28 |
| Húsokból és belsőségekből készült meleg előételek | 30 |
| Sajtos falatok és melegszendvicsek | 32 |
| Melegszendvicsek | 33 |
| Hidegkonyhai készítmények | 39 |
| A hidegkonyhai készítmények díszítése | 42 |
| A díszítés anyagai | 45 |
| Egyszerű és összetett saláták | 51 |
| Egyszerű zöldségsaláták | 52 |
| Összetett zöldségsaláták | 52 |
| Összetett zöldséges-húsos saláták | 54 |
| Zöldség- és gyümölcskészítmények | 58 |
| Aszpikos készítmények | 62 |
| Aszpikos saláták | 62 |
| Kocsonyázott habok | 63 |
| Kocsonyázott tojás | 64 |
| Töltött tojásételek | 65 |
| Pástétomok és galatinok (Kiegészítő anyag) | 68 |
| Halkészítmények | 74 |
| Vegyes ízelítők | 77 |
| Szendvicsek | 78 |
| Egyszerű szendvicsek | 79 |
| Különleges szendvicsek | 80 |
| Formázott alapú szendvicsek | 82 |
| Sajtos készítmények | 89 |
| Hidegtálak | 90 |
| A konyhai munka szervezése | 96 |
| Az áruellátás | 96 |
| A konyhafőnök feladatai | 97 |
| Az ételbár szervezési feladatai (Kiegészítő anyag) | 99 |
| Az üzleten kívüli feladatok | 100 |
| Étlapszerkesztés és étrend-összeállítás | 102 |
| Az étlapszerkesztés szempontjai | 102 |
| Az étlap formai és tartalmi szerkesztése | 104 |
| Étlapminták | 108 |
| Az étrend | 127 |
| Étrendminták | 128 |
| Nemzetek konyhái | 134 |
| A magyar konyha kialakulása, ételkészítésünk jellemzése | 135 |
| A francia konyha | 140 |
| A skandináv országok konyhája | 142 |
| Az olasz konyha | 143 |
| Az angol konyha | 145 |
| A német konyha | 147 |
| Az orosz konyha | 148 |
| A lengyel konyha | 149 |
| A bolgár konyha | 150 |
| A jugoszláv konyha | 151 |
| A cseh és szlovák konyha | 153 |
| Vallások táplálkozási előírásai (Kiegészítő anyag) | 154 |
| Felhasznált irodalom | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.