1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítési ismeretek 3.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-220-801-3
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21426. 45 ábrával illusztrált könyv.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Meleg előételek4
Zöldség- és főzelékfélékből készült meleg előételek6
Tojásból készült meleg előételek13
Főzéssel készült meleg tojásételek14
Párolással készült meleg tojásételek16
Sütéssel készült meleg tojásételek17
Tésztából készült meleg előételek19
Csőtészták20
Gyúrt tészták20
Palacsinták21
Kelt tészták22
Forrázott tészta22
Vajastészta23
Rétesek, tekercsek, tésztakosarak (Kiegészítő anyag)27
Rizottók28
Húsokból és belsőségekből készült meleg előételek30
Sajtos falatok és melegszendvicsek32
Melegszendvicsek33
Hidegkonyhai készítmények39
A hidegkonyhai készítmények díszítése42
A díszítés anyagai45
Egyszerű és összetett saláták51
Egyszerű zöldségsaláták52
Összetett zöldségsaláták52
Összetett zöldséges-húsos saláták54
Zöldség- és gyümölcskészítmények58
Aszpikos készítmények62
Aszpikos saláták62
Kocsonyázott habok63
Kocsonyázott tojás64
Töltött tojásételek65
Pástétomok és galatinok (Kiegészítő anyag)68
Halkészítmények74
Vegyes ízelítők77
Szendvicsek78
Egyszerű szendvicsek79
Különleges szendvicsek80
Formázott alapú szendvicsek82
Sajtos készítmények89
Hidegtálak90
A konyhai munka szervezése96
Az áruellátás96
A konyhafőnök feladatai97
Az ételbár szervezési feladatai (Kiegészítő anyag)99
Az üzleten kívüli feladatok100
Étlapszerkesztés és étrend-összeállítás102
Az étlapszerkesztés szempontjai102
Az étlap formai és tartalmi szerkesztése104
Étlapminták108
Az étrend127
Étrendminták128
Nemzetek konyhái134
A magyar konyha kialakulása, ételkészítésünk jellemzése135
A francia konyha140
A skandináv országok konyhája142
Az olasz konyha143
Az angol konyha145
A német konyha147
Az orosz konyha148
A lengyel konyha149
A bolgár konyha150
A jugoszláv konyha151
A cseh és szlovák konyha153
Vallások táplálkozási előírásai (Kiegészítő anyag)154
Felhasznált irodalom156

Galla Jánosné

Galla Jánosné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Galla Jánosné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv